• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.02.2022

13:50

RENDŽERS JE ZVEZDIN STARI DUŽNIK! Gaze 90 minuta, opasnost vreba sa svih strana, Morelos je gazda u špicu...

Starsportphoto/reuters

Crvena zvezda

RENDŽERS JE ZVEZDIN STARI DUŽNIK! Gaze 90 minuta, opasnost vreba sa svih strana, Morelos je gazda u špicu...

Podeli vest

Crvena zvezda će se u okviru osmine finala Lige Evrope sastati sa Glazgov Rendžersom

Prva utakmica će se igrati 10. marta u Glazgovu, a revanš sedam dana kasnije u Beogradu, na stadionu "Rajko Mitić“.

Izabranici Dejana Stankovića igraju fenomenalnu sezonu.  Grupnu fazu su završili kao prvoplasirani sa 11 osvojenih bodova, pa su kao nosioci čekali žreb za osminu finala Lige Evrope.  Ekipa koju od ove sezone predvodi Holanđanin Đovani Van Bronhorst pobedila je Dprtmund 4:2 u gostima, 2:2 je bilo u revanšu šesnaestine finala, pa je jasno da "policajci" poseduju ubitačan napadački arsenal.

Dobro smo odigrali grupnu fazu, imamo pravo da se nadamo i nećemo da odustajemo.Ovo je protivnik da možemo da damo sve od sebe i da se nadamu nečemu lepo. Rekao sam da će nam doći Rendžers, pre izvlačenja. Kada je izašle kuglice rekao sam "Mogu da idem'" - rekao je Dejan Stanković posle žreba. 

Susret sa Rendžersom biće četvrti u međusobnim okršajima dva kluba. Prvi put Zvezda i Glazgov su se susreli u sezoni 1964/65. u prvom kolu Kupa evropskih šampiona kada je nakon pobede crveno-belih u Beogradu (4:2) i poraza u Škotskoj (1:3) zakazan treći, odlučujući duel, a susret u Londonu pripao je Rendžersu rezultatom 3:1.

Foto: reuters

 

Potom su odmerili snage 1990/91, a Zvezda je na istorijskom putu do evropskog trona uz pobedu na domaćem terenu (3:0) remizirala na strani (1:1) i tako prošla u četvrtfinale.

Poslednji put, dva tima susrela su se u sezoni 2007/08. u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona kada je Seltik bio uspešniji i pobedom na svom terenu (1:0) uz remi mirnih mreža u Beogradu plasirao se u narednu fazu.

Prošle sezone su se posle decenijskog čekanja vratili u nokaut fazu evrokupova, a osvojili titulu u Škotskoj posle devet godina i to bez ijednog poraza.

 

Foto: reuters

 

Iako je "Stivi Dži" otišao sa "Ajbroksa" njegov rad se i dlaje vidi u ekipi. Škotski timovi nisu sinonim za lepršav fudbal, ali Rendžers igra brzo, moderno i napadački, melje rivale 90 minuta, izvanredno su fizički pripremljeni.

Jedini je iz Lige Evrope koji je u šesnaestini finala izbacio ekipu iz Lige šampiona, pregazili su Borusiju Dortmund tim pun zvezda poput Rojsa, Belingema, Humelsa i drugih.

Najveća opasnost Zvezdi će pretiti od Kolumbijca u špicu napada. Alfredo Morelos je špic sa "ubilačkim instinktom".  Ove sezone predljači na klupskoj listi strelaca sa 11 prvenstvenih, a ukupno 14 pogodaka. Od dolaska u klub 2017. godine upisao je preko 200 nastupa uz 111 golova i 49 asistencija. 

Odbranom komanduje Konor Goldson. U prošloj šampionskoj sezoni Rendžers je primio svega 13 golova na 38 prvenstvenih utakmica. Ove sezone imaju nešto slabiji učinak 22 primljena gola  na 27 utakmica.

Mladi Borna Barišić i Džejms Tavernije su neumorni,  odlično centriraju, a znaju da pošalju i strašne prijektile i stave golmane na velike muke. 

Foto: reuters

 

 

Velšanin Aron Ramzi možda ne igra na nivou kao kada je nosio dres Arsenala, ali zna da bude velika opanost, iz kontre, prekida...

Možda Zvezde ne briljira u Superligi na startru prlećenog dela sezone, ali je Evropa od crveno-belih uvek izvlačila najveše, pa nema sumnje da će i sada Katai, Ivanić, Borjan, Ohi... znati šta ima je činiti protiv "policijaca". 

Uz pomenuti dvomeč, preostali parovi osmine finala lige Evrope su Parovi 1/8 finala Lige Evrope Sevilja - Vest Hem, Braga - Monako, Barselona - Galatasaraj, Porto - Lion, Lajpcig - Spartak Moskva, Atalanta - Bajer Leverkuzen i Betis - Ajntraht.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija