• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.03.2022

11:31

TERZIĆ UĆUTKAO NEPRIJATELJE SRBIJE! Kakve imaju veze "Maratonci", Grobari i "dobro veče" sa Ukrajinom? Nikakve!

Informer

Crvena zvezda

TERZIĆ UĆUTKAO NEPRIJATELJE SRBIJE! Kakve imaju veze "Maratonci", Grobari i "dobro veče" sa Ukrajinom? Nikakve!

Podeli vest

Zvezdan Terzić, direktor Crvene zvezde, govorio je o brojnim temam posle pobede u deriju (2:0), navijačima, koreografiji, Partizanu...

Imao je šta da kaže o koreografiji Delija. Na startu meča navijači su razvili koreografiju grblja pod mesečinom, posle kojeg se pojavio matorac iz filma "Maratonci trče počasni krug", sa porukom: "Dobro veće". na društvenim mrežama su neki to protumačili pogrešno  i povezali sa ukrajinskom zastavom.

- Naši navijači su stvarno kreativni i često šalju neke poruke kroz rebuse koje ni ja kao prvi čovek ne mogu da rešim. Nije mi bilo u startu jasno šta to znači, pa sam pitao.  Na kraju su mi objasnili da je to kultna scena iz "Maratonaca" kada onaj dolazi i kaže "Dobro veče" i grobari se razbeže. Topaloviću su grobari, a to je sinonim za navijače Partizana. Gde su oni tu uvukli Ukrajinu u tu priču, meni nije jasno. Kakve imaju veze "Maratonci", grobari i "dobro veče" sa Ukrajinom? Nema nikakve veze - istakao je za K1 Terzić i dodao:

- Kada se prikazuje mrak, sahrana, mesečina i te boje... Nema nikakve veze sa Ukrajinom. Neprijatelji Srbije stalno pokušavaju da tumače stvari na način na kojim njima odgovara.

Čelnik Crvene zvezde je gostujući na K1 dobio pitanje "zašto Partizan nije napadao".

- 'Ajde izađi ti u ring s Tajsonom i dominiraj. Baš me je zadovoljila Zvezda, toliko dominantna. Često kvalitet bude sputan nervozom, strahom i velikim ulogom - kazao je Terzić.

Foto: Starsportphoto©

 

Terzić kaže da se u klubu poštuje hijerathija:

- Igrači slušaju trenera Stankovića za sportske stvari, on je šef stručnog štaba, ali klub je uređen kao sistem. Tu je skupština, upravni odbor koji je mene izabrao. Ja sam odgovoran upravnom odboru, ispod mene su trener i igrači. Njih biram ja, ne oni mene. Posledice njihovih grešaka snosim ja, snosi i trener, ali je on opet moj izbor. Prihvatam svu odgovornost za eventualni neuspeh Zvezde ikada. Crvena zvezda mora da bude šampion uz svo poštovanje Partizana, ja sam ovde da budemo šampioni, a ako ne bude šampion, "nešto ne valja u državi Danskoj". Nudim ostavku ako ne budemo šampioni, preuzeo sam previše odgovornosti, ali tako i mislim. Imam najveću vlast u Zvezdi, niko mi se ne meša. 

Foto: Starsportphoto©

 


- Ovo što ću sada reći, to nije dobro, ali ja sam postao personifikacija Crvene zvezde i kada god se misli na Zvezdu, misli se na Terzića. Znam da to nije dobro. Verovatno je to neka moja karakterna crta da sam se nametnuo, da to bude tako. To je bilo kada sam bio predsednik Fudbalskog saveza Srbije i sada i ranije kada sam bio u OFK Beogradu, ali prosto to je tako i od toga ne bežim. Direktor sam firme, ja sam odgovorno lice pred zakonom, pa sam tako odgovoran i za organizaciju iventa. 

Pričao je Terzić i o neredima navijača u gradu pred derbi, kao i demoliranju jednog prestoničkog restorana.

- Gluposti. To se dešava svugde, ne pridajem značaj tome. Loša vest prodaje novinu, klikovi, tiraž... Pojedini mediji su napisali "tuča, frka...". Bilo je čarki i gurkanja, ali je sve prošlo u fer atmosferi. Čak i navijanje je bilo u granicama fer-pleja. Nismo odgovorni za dešavanja van stadiona, samo smo unutar stadiona, ali je i van bilo malo incidenata. Tome su doprinele i korektne izjave oba trenera. Mi sa vrha šaljemo poruku i navijačima.

Foto: Starsportphoto

 

- Stadion Zvezde je bezbedan, ne pamtim kada se nešto nekome desilo. Znam puno devojaka, žena koje idu na severnu tribinu koja je personifikacija militantnih navijača kako ih neko naziva, ali oni nisu negativci. Mediji koji ih tako nazivaju su zlonamerni, nijedan incident se tamo nije desio ko zna koliko utakmica. Potvrda je 45.000 ljudi koji su došli i vratili se bezbedno. Odavno nije vladalo ovakvo interesovanje.

Foto: Starsportphoto

 

Generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana poručio da je iz ugla situacije u kojoj je Zvezda bila ovo njen najveći uspeh u istoriji, uprkos što su u prošlom veku crveno-beli bili evropski i svetski prvaci.

- Ako bih bio lažno skroman, rekao bih da je Zvezda uradila više. Ali u ovih osam godina i situaciju 2014. kada je Zvezda bila pred bankrotom, mislim da je ovo najveći uspeh Crvene zvezde od 1945. Sa neke druge vremenske distance, kada realni analitičari budu analizirali celo postojanje Zvezde, mislim da je ovo jedan od najslavnijih perioda kluba. Bili smo pred stečajem, sad smo stalni učesnik UEFA. To će se tek izučavati na univerzitetima, šta smo uradili sa Zvezdom, da smo 35. zvanično kompanija na UEFA listi. Ne znam još koja je kompanija to uspela iz Srbije.

Potom se Terzić "zahvalio i njemu".

- Znam da očekujete da to uradim, ali da, zahvalan sam i njemu. Govorim kroz rebuse isto kao i naši navijači.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 2 godine

To je ono smece iz demokratske stranke balsa bozovic prvi poceo da siri. Ja bih ga tuzio da sam na mestu kluba a i drzavni organi bi trebalo da ga pozovu na razgovor. Ne moze ovakve lazi da iznosi bez posledica a pritom nanosi stetu i klubu i zemlji. On sad moze da napise bilo koju laz i prolazi nekaznjeno

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija