• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.03.2022

14:20

IGRAO JE ZA VEČITE, A SADA PORUČUJE: Partizan je BOLJI od Fejenorda! Evo šta kaže za ZVEZDU!

Crvena zvezda

IGRAO JE ZA VEČITE, A SADA PORUČUJE: Partizan je BOLJI od Fejenorda! Evo šta kaže za ZVEZDU!

Podeli vest

Jedan od retkih fudbalera koji je nosio dres i Crvene zvezde i Partizana, Milko Đurovski, ne slaže se sa prognozama meča crno-belih sa Fejenordom

Iako je Partizan autsajder na kladionicama uoči prvog susreta sa holandskim velikanom u osmini finala Lige konferencija, u četvrtak od 18.45 časova na stadionu u Humskoj 1, Đurovski vidi lidera Superlige u četvrtfinalu Lige koneferencija!

- Partizan ima bolju ekipu i velike šanse da eliminiše Holanđane, međutim, ne smeš danas nikoga da spuštaš. Šerif je najbolji primer, tukao je Reala usred Madrida (1:0). Crno-beli ne smeju da ih potcene, ipak, Partizanu dajem veliku prednost, iako holandski klub ima zaštitni znak u Evropi. Veliko je ime na međunarodnoj karti i sudije često umeju da mu gledaju kroz prste- rekao je Đurovski za "Sportski žurnal".

Foto: Public

 

Legendarni as je dao prognozu rezultata u Humskoj 1

- Biće dva razlike za Partizan. Dvoumim se između četiri cifre na semaforu, ipak, prognoziram 2:0.

On tvrdi da je holandska liga danas u odnosu na onu kada je on igrao – nebo i zemlja.


- Velika je razlika. Verovatno ni Ajaks ne bi bio dobro pozicioniran da nema našeg Dušana Tadića u timu. Fajenord je uvek bio u žiži, bio je i u moje vreme treći klub, iza Ajaksa i PSV Ajndhovena, gurao se da bude između njih na tabeli i često mu je uspevalo.

Đurovski je imao i jedan interesantan zaključak...

Foto: Starsportphoto

 


- Ako fudbaler ne može da igra u Holandiji, za njega, bre, nema mesta – nigde. Igrao sam nekoliko desetina utakmica protiv svetskih majstora: Bergkampa, Davidsa, Blinda, Romarija, braće De Bur, Klajverta, Kumana, Sedorfa, Van Brukelena... U dubini duše osećam da holandska liga nije jaka kao nekad. U moje vreme igrao se tehnički fudbal, manje se tuklo. Ceo svet sad više trči, igra na rezultat, a ni Holanđani nemaju odavno tu kolonu majstora u kopačkama.

Foto: Starsportphoto

 

Ubeđen je Milko da će oba njegova bivša kluba, dva beogradska velikana, proći u narednu rundu.

- Držim palčeve da se zvezdaši raduju posle dve utakmice sa Škotima, a takođe i crno-beli. Proći će rivale i jedni i drugi, nemam dilemu. Dok je Zvezde i Partizana pominjaće se Milko Đurovski, u sledećih 400 godina. Zvezdaš sam veliki, četiri godine sam bio u komšiluku, to ne može, ipak, da se zaboravi. Hvala i Crvenoj zvezdi i Partizanu na svemu, to su moji klubovi, a da drugačije razmišljam, ne bih bio to što jesam. Mnogo je više onih koji me vole i posle više od 30 godina otkako sam napustio dva srpska giganta- ističe Milko Đurovski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija