• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.03.2022

19:00 >> 22:56

ZVEZDA NADIGRALA RENDŽERS I DOŽIVELA DEBAKL! Sreća večeras NIJE pratila HRABRE... (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Crvena zvezda

ZVEZDA NADIGRALA RENDŽERS I DOŽIVELA DEBAKL! Sreća večeras NIJE pratila HRABRE... (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su težak poraz na gostovanju Glazgov Rendžersima u okviru prvog meča osmine finala Lige Evrope - 3:0 (2:0)

Ima ona stara "sreća prati hrabre", ali to nije bio slučaj večeras na Ajbroksu! Crvena zvezda je bila bolji rival u većem delu meča, pretila iz svih pozicija, postigla tri gola, promašila penal, zatresla prečku... Ipak, Rendžers je posle 90 minuta fudbala ubedljivo slavio sa 3:0 (2:0) i tako došao na korak od četvrtfinala Lige Evrope. 

U sjajnom raspoloženju Zvezda je otišla u Glazgov, mogla do velikog rezultata, ali je fortuna ovoga puta okrenula leđa srpskom šampionu. Crveno-beli fantastično otvorili meč, Aleksandar Katai je posle samo tri minuta postigao gol, ipak, VAR je nagovestio da će biti mnogo problema na Ajbroksu. Nažalost, tako je i bilo...

Foto: Starsportphoto

Posle samo četiri minuta Rajan Kent je izmešao odbranu Zvezde, proturio loptu izmeću Kristijana Pićinija i Slavoljuba Srnića, a vezista crveno-belih naivno je srušio Engleza. Morao je glavni arbitar da gleda snimak, a posle konsultacija sa VAR sobom pokazao je na belu tačku, penal je u gol pretvorio Džejms Tavarnije. 

Nije se dugo čekalo na novu akciju, ponovo je Aleksandar Katai pobegao štoperima, matirao Alana MekGregora, ali je VAR još jednom reagovao i zbog minimalnog ofsajda poništio gol. Nedugo zatim bilo je 2:0 za Rendžers. Najbolje se u gužvi posle kornera snašao Alfredo Morelos i odbitak zakucao u mrežu Milana Borjana. 

Tek tri minuta kasnije, Mirka Ivanića srušio je Džek, loptu je na "kreč" stavio Aleksandar Katai, ali je njegov udarac pročitao Alan MekGregor i odbranio penal Zvezdi. Crveno-beli su imali još nekoliko prilika do kraja prvog poluvremena, ali se na odmor otišlo sa 2:0.

Tek što je počelo drugo poluvreme pitanje pobednika bilo je rešeno... Balagun je bio najviši u skoku posle kornera, i glavom matirao Milana Borjana za konačnih 3:0. Do kraja meča Zvezda je postigla još jedan gol, ali je on poništen zbog ofsajda, a Gelor Kanga je sa tridesetak metara savladao Alana MekGregora, ipak, prečka je zaustavila njegov udarac. 

Još uvek ništa nije gotovo, crveno-beli će za sedam dana na Marakani imati šansu da režira čudo, ali šanse srpskog šampiona značajno su manje nakon slabog rezultata na Ajbroksu. 

RENDŽERS - CRVENA ZVEZDA  3:0 (2:0)

Strelci: Tavarnije 10, Morelos 15, Balagun 50

Ajbroks, Glazgov    Sudija: Serdara Guzubujuka

Rendžers: MekGregor - Tavarnije, Goldson, Balagun, Basi - Džek, Lundstram - Aribo, Kamara, Kent - Morelos
Trener: Đovani Van Bronkhorst

Crvena zvezda: Borjan - Pićini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Srnić - Katai, Kanga, Ivanić - Omoidžuanfo
Trener: Dejan Stanković 

Tok meča:

Drugo poluvreme:

90. minut - Igraće se još tri minuta! 

88. minut - Sada je sreća pogledala Crvenu zvezdu, Belagun je ponovo pobegao svojim čuvarima, šutirao glavom, ali je stativa zaustavila njegov udarac. 

84. minut - TREĆI PONIŠTEN GOL! Neverovatno... El Fardu Ben iskoristio je odbitak i savladao MekGregora, ali je sudija ponovo zbog ofsajda isti poništio...

80. minut - NEVEROVATNO! Nova šansa za Zvezdu, sada je pretio Milan Gajić, nakon njega i Aleksandar Katai, ali nema promene rezultata...

74. minut - PREČKA! Ponovo je sreća bila na strani domaćih! Gelor Kanga je raspalio po lopti, ali je prečka zaustavila njegov udarac, ostaje 3:0!

70. minut - Dragović sa gol-linije zaustavlja udarac Goldsona! Izuzetan skok štopera Rendžersa, ali je defanzivac Zvezde bio na mestu - 3:0!

66. minut - Ponovo crveno-beli pokušavaju po desnoj strani, ali je Basi zaustavio Aleksandra Kataija. 

62. minut - VELIKA ŠANSA! Tek što su ušli na teren Milan Pavkov i El Fardu Ben odmah prilika za crveno-bele! Pobegao je reprezentativac Komora štoperima Rendžersa, opalio po lopti, ali je njegov udarac izblokiran, novi korner za Zvezdu!

58. minut - Nova šansa za Rendžers, ponovo je pokušao Tavarnije, ali je lopta otišla daleko preko gola. 

54. minut - Totalna ofanziva domaćih i nakon trećeg gola, ne uspeva Zvezda da se oslobodi pritiska...

50. minut - Novi hladan tuš, već je 3:0, a strelac je Balagun posle kornera!

Foto: Tanjug/AP

45. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

50. minut - Gotovo je prvo poluvreme! 

47. minut - Nova šansa za Ohija, ali je ponovo MekGregor savršeno intervenisao, veteran na golu Policajaca najzaslužniji je što Rendžersi vode na poluvremenu - 2:0!

45. minut - Igraće se još pet minuta u prvom poluvremenu!

42. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je sada Ohi Omoidžuanfo da matira MekGregora, ali je napadač Zvezde bio "kratak"... Bez promene rezultata!

41. minut - Nova opasnost pred golom Milana Borjana, imao je sada Glen Kamara priliku sa ivice šesnaesterca, ali lopta odlazi preko gola. 

37. minut - Oštar start na Mirku Ivaniću, imali su crveno-beli sada šansu za kontru, ali je zaustavljeno krilo Zvezde. Sa druge strane faul pravi i Kristijano Pićini!

33. minut - Dobar prodor Tavarnijea, ali je Aleksandar Dragović bio na svom mestu. Ponovo opasnost pred golom Milana Borjana. 

29. minut - Imao je šansu Gelor Kanga da iz prekida ubaci dobru loptu u srce kaznenog prostora, ali je Gabonac loše centrirao...

Foto: Starsportphoto

24. minut - NEMA SREĆE ZA CRVENO-BELE! Promašio je Aleksandar Katai penal, odnosno, MekGregor je zaustavio njegov udarac, ostaje 2:0!

23. minut - PENAL ZA ZVEZDU! Napokon je sreću imao i srpski tim, Mirko Ivanić je pao posle faula Džeka i dobio je vezista Rendžersa žuti karton. 

19. minut - Džek je šutirao sa distance po sredini gola, pravo u dobro postavljenog Borjana! Teški momenti za odbranu crveno-belih...

15. minut - HLADAN TUŠ... Tek je 15 minuta prošlo, a Glazgov Rendžersi vode sa 2:0, sada je Alfredo Morelos sačekao odbijenu loptu i probušio mrežu Milana Borjana...

13. minut - Ponovo će sudija iz Holandije čekati reakciju VAR sobe... Aleksandar Katai pobegao je štoperima Rendžersa, matirao MekGregora, ali je poništen još jedan gol Crvene zvezde, ostaje 1:0!

10. minut - Vode Glazgov Rendžersi golom Džejsma Tavrnijea iz penala... Loš početak za crveno-bele nakon sjajnog starta utakmice - 1:0!

9. minut - PENAL... Nažalost, posle gledanja video snimka Serdar Guzujubuk pokazao je na belu tačku! 

7. minut - Izuzetan početak utakmice na Ajbroksu, Zvezda je ponovo pripretila MekGregoru, ali je Goldson bio viši u skoku od Mirka Ivanića - 0:0!

5. minut - Odmah i prva akcija pred golom Milana Borjana, ali je Glen Kamara napravio faul u napadu. Oboren je Seku Sanogo, imaće crveno-beli šansu za novi napad.

3. minut - Au... Pogodio je Aleksandar Katai mrežu Glazgov Rendžersa, ali je gol poništen zbog ofsajda. Ipak, reagovaće VAR soba! 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra kreću fudbaleri Rendžersa!

 

 

20:10 - Iako na stadionu nema mnogo ljudi, ispred stadiona je velika gužva. 

20:06 - Na klupi Crvene zvezde su: Popović, Gordić, Gajić, Pankov, Krstičić, Pavkov Falko, Motika, Živković, Ben, Radulović, Gobeljić.

Među rezervama Rendžersa su: Mekrori, Meklafin, Dijalo, Remzi, Sands, Rajt, Rufi, Sakala, Barišić, King, Lauri

20:00 - Ekskluzivno iz Glazgova dobili smo video snimak kako izgleda Ajbroks sat vremena pre početka utakmice, navijača gotovo i da nema, makar ne još uvek!

19:52 - Nešto više od sat vremena ostalo je do početka meča između Rendžersa i Crvene zvezde, a kultni Ajbroks još uvek je gotovo prazan. 

Foto: Informer

19:47 - Poznati su sastavi za večerašnji meč. U sastavu Rendžersa nije bilo iznenađenje, dok je Stanković ponovo šansu na sredini terena ukazao Slavoljubu Srniću i tako verovatno zbunio Van Bronkhorsta!

19:20 - Crvena zvezda će imati podršku svojih navijača u Glazgovu. Opširnije OVDE.

19:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice osmine finala Lige Evrope između Glazgov Rendžersa i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 2 godine

Kako vas bre nije sramota? Rendžers po vama ima više sreće, nego pameti. Biće 5:0 za Rendžers. Tolika je razlika između Rendžersa i Crvene Zvezde.

sladjan

pre 2 godine

Iako gubimo,igra je dobra stvaraju se šanse!!!!!i biće jedan gol!savršena igra bore se igrači

marko

pre 2 godine

Pricaju stari Zvezdasi da se ne secaju neceg slicnog da das 3gola, imas penal, precku i 2 3 stopostotne sanse i na kraju izgubis 3 0. Utakmica gde 2 gola primis posle kornera(jedan sumljiv) i jedan sa penala. Evo proverite vi novinari da li se to nekad desilo

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija