• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.03.2022

00:02

ČOVIĆ O SVEMU BEZ DLAKE NA JEZIKU! Biće veslanja, pokušaja manipulacija... Niko nije magarac - prvo da vidimo da li ostaje uprava, pa Radonjić...

Starsportphoto

Crvena zvezda

ČOVIĆ O SVEMU BEZ DLAKE NA JEZIKU! Biće veslanja, pokušaja manipulacija... Niko nije magarac - prvo da vidimo da li ostaje uprava, pa Radonjić...

Podeli vest

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović otkrio je zanimljive informacije vezane za Evroligu i učešće ruskih timova, pričao je o planovima kluba, Dejanu Radonjiću...

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović smatra da će Zvezdi za prolaz u četvrtfinale biti dovoljna dva trijumfa. Međutim, kaže da  neće da se opterećuje unapred, već se nada da će ekipa uspeti da

 

-  Imali smo situaciju da su nam bitnije utakmice Evrolige nego domaće zbog Top 8. Bili bismo na istom mestu i da su Rusi ostali, trebalo bi nam dve pobede, ali raspored je pakleno težak. Ajde da vidimo šta će da se desi, probaćemo da damo maksimum i da napravimo što bolji rezultat. Teško je kad imate pet ili šest miliona, teško može to da nadjača 40 miliona evra. Bili smo blizu u Beogradu, ali u gostima je to još veća razlika. Mi imamo sjajne rezultate sa novcem koji imamo, zahvalni smo državi na pomoći, nemamo veze sa nekim egzotičnim preduzećima. Cilj je da osvojimo ABA ligu i domaću ligu - rekao je Čović za televiziju  B92 u emisiji Fokus.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Prvi čovek Zvezde veruje da Rusi sledeće godine neće igrati Evroligu i da će to izazvati, kako kaže, mnoga "veslanja".

- Ja mislim da ruski timovi neće biti u Evroligi sledeće godine. Kad se sve završi, ne znamo dokle će trajati sankcije - poručio je Čović, na šta ga je voditelj upitao šta bi se desilo ako Zvezda dođe do Fajnal fora ove sezone u Evroligi.

- Mogu da zamislim kakav bi ambijent bio, ali siguran sam da bi nas taj ambijent, ako bi se to dogodilo, tako nosio da bismo bili nepobedivi. Treba da budemo na zemlji, da uradimo koliko možemo. Već u ponedeljak posle Barselone igramo sa Cibonom. To je još jedan otežavajući faktor klubova koji igraju ABA ligu, dok recimo Real, Barsa, imaju garantovano mesto u Evroligi. Ne znam kako stoje i kako će biti, biće tu raznoraznog "veslanja" i manipulacija. Kada krene "veslanje", mi smo ovde najveći umetnici. Ima po nešto što se raducka, ali ništa još konkretno - rekao je prvi čovek Zvezde.

Foto: Starsportphoto

Dejan Radonjić

Navijači Zezde se žale da ekipi nedostaje centar.

- To kada oni dođu u upravu neka prave. Ja znam da živim u sredini gde nikada neće biti zadovoljni, mi 2012. skoro nismo ni postojali, za 10 godina smo osvojili 18 trofeja, a sve ukupno do tada u celoj istoriji 24 trofeja. I da imate rezultat ili ne, dosta filozofiranja, jeste nešto napravili ili ne. Bila je priča oko Holinsa, šta će nam on, svi su selektori, jel bila priča oko Markovića? Bože zdravlja, da ne radimo ovo - poručio je uz gest kakav je imala srpska predstavnica na Evroviziji - Konstrakta.

 

 Žao mi je što fudbaleri nisu prošli

Nebojša Čović je pričao o eliminaciji fudbalera Zvezde od Glazgov Rendžersa i istakao da je slabiji, ali i srećniji tim prošao dalje.

- Žao mi je što fudbaleri nisu prošli, nisu imali sreće, bili su i u Glazgovu dobri, i sinoć. Bilo je tri ofsajda u Glazgovu, promašen penal... Bilo je teško to stizati ovde. Prošao je slabiji tim, ali to se dešava u sportu - rekao je Čović.

Istakao je Čović da se nada da će Dejan Radonjić ostati na čelu stručnog štaba i naredne sezone.

- Sledeća sezona, prvo treba da ostane stručni štab i Dejan Radonjić. Moramo da dogovorimo da li će ostati ova uprava. Bez obzira na to što su bili izbori... Znate šta, 11 godina, niko nije magarac. Prvo uprava, pa stručni štab i onda se tek pravi tim. Pod tri, treneri i stručni štab treba da naprave skauting i selekciju. Zašto sam pomenuo upravu, pričamo o EL, mislim da treba da krenemo u ambiciju, Bajern i Asvel prave novu halu, dajte pomozite nam da i mi krenemo da pravimo halu, ili da imamo mi svoju halu, neku od ovih postojećih. Pa da budžet imamo izvestan u junu i avgustu od 80 odsto, svih 11 sezona samo počeli sa budžetom koji je bio 30 odsto siguran, a to utiče na nervni sistem i zdravlje.

Foto: Starsportphoto

 

Da li je bilo konkrentih razgovora sa Dejanom Radonjićem?

- Onako, između redova, ali toliko nam je naporna sezona da ne stižemo o tome da pričamo, a i Dejan je takav profil čoveka da je posvećen radu, ako uđete sa nekim idejama, destabilizovaćemo ga. Dao sam vam mini plan i šta je pod jedan, dva i tri. Ne možete u Evroligi biti po principu improvizacije, a ja sa 50 godina iskustva u košarci sam poslednji čovek koji bi to tako hteo da nastavi. Sve drugo sam osvojio - zaključio je Čović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija