• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.04.2022

14:11

SILOVIT TRIJUMF CRVENE ZVEZDE! Ubedljiva pobeda nad Igokeom pred plej-of!

Starsportphoto

Crvena zvezda

SILOVIT TRIJUMF CRVENE ZVEZDE! Ubedljiva pobeda nad Igokeom pred plej-of!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Igokee rezultatom 85:66 u meču 30. kola ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ubedljivo Igokeu kao domaćini  u poslednjem kolu regularnog dela ABA lige 85:66 (20:11, 23:22, 20:14, 22:19).


Na startu meča Igokea je iznenadila  Evroligaša i povela 5:0, ali je Zvezda vrlo brzo uhvatila priključak, i stigla na 11:11. Posle toga Marko Simonović pravi seriju od pet poena, i Igokea minut pre kraja prve deonice traži tajm-aut. Čini se da je Zvezda  već tada slomila otpor gostiju iz Laktaša, s obzirom da je napravila seriju 9:0 na kraju prve četvrtine. 20:11.

Foto: Starsportphoto

 

Zvezda vodi 25:19 ali prvi tajm-aut na utakmici traži i Dejan Radonjić posle tri neiskorišćena napada i četiri uzastopna poena Igokee. Minut odmora urodio je plopdom, jer je samo nekoliko sekundi potom poentirao Nikola Kalinić za dva, a Stefan Marković za tri poena. 30:19
Zvezda je otišla na odmor sa dvocifrenom prednošću(43:33)
Na poluvremenu najbolji u redovima crveno-belih bio je Nikola Kalinić sa 11 poena.

Foto: Starsportphoto

 

U trećoj četvrtini ponovo je Igokea bolje počela i povela sa 11:4, ali je Zvezda opet napravila seriju, ovoga puta 8:0. Identična situacija kao i prvoj deonici kada su gosti dobro krenuli ali ekipa sa malog Kalemegdana sigurnom i strpljivom igrom, na iskustvo drđala voljstvo koje je stekla u prvoj polovini prve četvrtine. Na kraju treće deonice bilo je 20:14 za domaću ekipu.


Silovit start poslednjeg dela susreta izabranika Dejana Radonjića, koji odmah na startu prave seriju 7:0. Cela poslednja deonica je varirala u razlici od 19-23 poena prednosti za Crvenu zvezdu najviše zahvaljujući Holinsu i Kaliniću.

Foto: Starsportphoto

 

Najefikasniji na meču bili su Kalinić sa 16 i Holins sa 13 u Zvezdi, a Voler sa 16 poena u gostujućem timu. Istakli su se i Simonović i Marković koji su ubacili po tri trojke.

U prvom kolu plej-ofa Crvena zvezda je slobodna, a u drugoj rundi će igrati protiv pobednika četvrtog i petog na tabeli. Jenan od potencijalnih rivala biće im upravo Igokea.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija