• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.05.2022

21:00

GOREĆE NA MARAKANI TOKOM LETA! Zvezdu očekuje PAKLEN prelazni rok - CRVENO-BELI naciljali POJAČANJA!?

Starsportphoto

Crvena zvezda

GOREĆE NA MARAKANI TOKOM LETA! Zvezdu očekuje PAKLEN prelazni rok - CRVENO-BELI naciljali POJAČANJA!?

Podeli vest

Pred upravom Crvene zvezde je težak prelazni rok u kom će pokušati da popune "rupe" unutar tima, ali i osveže četu Dejana Stankovića sa pojačanjima

Kraj sezone u Superligi se bliži, a sve je izvesnije da bi naredna godina mogla da bude presudna za srpske klubove. Naravno, najveći teren igranja na međunarodnoj sceni izneće Crvena zvezda i Partizan, a bez obzira na to ko će u Ligu šampiona, a ko Ligu konferencija jasno je da će na obe strane Topčiderskog brda biti dosta posla tokom letnjeg prelaznog roka.

Na Marakani je situacija nešto mirnija i jasnija. Uprava Crvene zvezde uverena je da nosioce igre neće pustiti iz kluba, dakle Mirko Ivanić, Aleksandar Katai, Aleksandar Dragović, Gelor Kanga, Seku Sanogo, Milan Rodić i Milan Borjan imaju siguran status u Ljutice Bogdana. Ipak, situacija bi mogla da se promeni u slučaju da crveno-beli ne pronađu zajedniči jezik sa kapitenom Borjanom, te on ne produži ugovor sa klubom. No, veće su šanse da će kanadski reprezentativac ostati na Marakani nego da će otići. 

Rodiću je potrebna alternativa, Erakovićev odlazak otvara prostor za novog štopera

Jasno je da Kristijano Pićini nije pokazao sve što se od njega očekivalo tokom proleća, ali i da će na Marakani imati strpljenja za njega. Pored toga, Milan Gajić je preporođen od kako mu je Italijan konkurent i sve je izglednije da će bivši reprezentativac Srbije dobiti novi ugovor. Situacija na levoj strani dosta je složenija. Milan Rodić već godinama nema pravu alternativu, očekuje se da Zvezda pojuri pojačanje na toj poziciji, a opcija je da neko od "omladinaca" iz Grafičara dobije šansu u prvom timu. 

Foto: Starsportphoto

Izvesno je da će pojačanja na štoperu biti - Miloš Degenek je zimus napustio klub, šansu je dobio Strahinja Eraković, a potencijali reprezentativac naše zemlje iskoristio je na najbolji mogući način. Baš zato, teško je očekivati da će popularni Čupa i sledeće godine dominirati u Superligi budući da se šuška da bi Zvezda mogla da dobije i 10.000.000 evra za mladog defanzivca. Dakle, knjiga je spala na Aleksandra Dragovića i Radovana Pankova, te "golobradog" Andreja Đurića. 

Edmundo Ado od leta na Marakani?

Želela je Crvena zvezda tokom zime da iz Šerifa dovede Edmunda Ada, ali je moldavski šampion uspeo da odoli. Ipak, pre manje od mesec dana pojavila se informacija da je reprezentativac Gane uspeo da ubedi upravu da popusti, te se očekuje da bi već na leto mogao da se stavi na raspolaganje Dejanu Stankoviću. Od Ada se očekuje da rastereti Seku Sanoga, a u godinama pred nama i zameni stamenog vezistu iz Obale Slonovače. 

Foto: reuters

Kada je reč o ofanizivnom delu tima, neće biti velikih promena, a ni bombastičnih pojačanja. Zvezda je dobro popunjena na sve tri strane, od leta se očekuje pravi bljesak Nemanje Motike, a uz stare i proverene snage napadački deo tima će ponovo biti jača strana čete Dejana Stankovića. 

Novi napadač, Pavkov odlazi u inostranstvo

Već nekoliko prelaznih rokova Milan Pavkov je na izlaznim vratima Marakane, ali transfer visokog napadača nikako da se ostvari. Mnogo faktora kvarilo je posao za momka iz Begeča koji bi bogatim ugovorom rešio pitanje egzistencije za ceo život, a pored toga, sigurno da je došlo i do zasićenja budući da Pavkov iz godine u godinu ponovo mora da se dokazuje. 

Situacija sa Ohijem je daleko složenija... Norvežanin je po dolasku na Marakanu oduševio sve, rešetao mreže i briljirao u crveno-belom dresu, ali je u poslednjih mesec i po dana potpuno nestao sa mape. Teško je za očekivati da ga se Zvezda prerano i prelako odrekne, ali je isto tako moguće da će sledeće sezone novo lice predvoditi napad srpskog šampiona.

Foto: Starsportphoto

Šuška se da bi na Marakanu mogao da se vrati Đorđe Despotović koji je zimus odbio tu mogućnost, a Zvezda je ozbiljno zainteresovana za napadača iz Vitorije Gimaraeš Oskara Estupinjana. Snažni špic blista ove sezone u Primeiri, u kojoj je na 26 mečeva postigao 13 golova.

Bilo kako bilo - ozbiljan posao je pred upravom Crvene zvezde. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija