• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2022

22:05

NIJE 8:0 NAJUBEDLJIVIJI TRIJUMF ZVEZDE! Navijači crveno-belih pamte i jednu BANKU! Evo kada se to DOGODILO!

Starsportphoto

Crvena zvezda

NIJE 8:0 NAJUBEDLJIVIJI TRIJUMF ZVEZDE! Navijači crveno-belih pamte i jednu BANKU! Evo kada se to DOGODILO!

Podeli vest

Crvena zvezda je deklasirala Novi Pazar u polufinalu Kupa Srbije rezultatom 8:0, ali to nije najveća pobeda u istoriji srpskog šampiona

Još dva puta su tokom istorije crveno-beli slavili sa osam razlike. Bilo je to protiv Trepče iz Kosovske Mitrovice, u šesnaestini finala istog takmičenja pre tri godine, a golove su postizali Radživ Van La Para, Tomane, Miloš Vulić, Aleksa Vukanović, dok je četvorostruki strelac bio sadašnji član Vojvodine Veljko Simić.

Imao je klub sa Marakane i pobede koje su išle do "devet razlike". U prvenstvenim mečevima sa Slobodom iz Tuzle, skopskim Vardarom i Napretkom iz Kruševca, a sve su završene sa po 9:1.

Navijačima Zvezde je u nasvežijem sećanju duel protiv Kruševljana u sezoni 2000/2001, kada su golove postigli Lerinc (dva puta), Jelić (dva puta), Pjanović, Drulić, Aćimović, Mirković i njen bivši trener Nenad Lalatović.

Zvezda je u ligi čak tri puta brojala do "osam", prvi put protiv 14. Oktobra kada je bilo 8:0, a iduća dva puta su padali Čukarički i Rad, koji su uspeli da postignu makar po jedan utešni gol - 8:1.

Što se tiče učešća u nacionalnom kupu, crveno-beli su tamo bili i najubedljiviji, pošto su dali 10 golova protiv Mladosti iz Podgorice u sezoni 1998/1999. Rezultat je glasio 10:1, a crveno-beli su jednom postigli i devet golova (protiv Veleža), ali i protiv beogradskog Hajduka.

Foto: Starsportphoto

Andrija Kaluđerović i Kristijan Borha u meču sa Ventspilsom

Najubedljivija pobeda Crvene zvezde u evropskim takmičenjima viđena je 1957. godine, kada su savladali Didelanž iz Luksemburga sa 9:1.

U svežem sećanju je trijumf protiv letonskog Ventspilsa. Meč je odigran 2011. godine, kada su crveno-beli slavili sa 7:0 golovima Andrije Kaluđerovića i Kristijana Borhe (po dva), Lazovića i Mezenge, dok je autogol postigao Marinez.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija