• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.06.2022

19:00 >> 22:00

ZVEZDA JE OSVOJILA SVE - TREĆA TITULA ZA CRVENO-BELE! Totalna DOMINACIJA RADONJIĆEVE čete! (FOTO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ZVEZDA JE OSVOJILA SVE - TREĆA TITULA ZA CRVENO-BELE! Totalna DOMINACIJA RADONJIĆEVE čete! (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP sa 59:71 (9:15, 22:19, 14:25, 14:12) i tako osvojili i treću titulu ove sezone

Zavesa na još jednu košarkašku sezonu je spuštena! Izabranici Dejana Radonjića savladali su FMP u drugom meču finalne serije Košarkaške lige Srbije i tako stigli do treće titule ove sezone. Crvena zvezda je nakon trofeja u Kupu Radivoja Koraća, ABA ligi uspela da odbrani i trofej u nacionalnu takmičenju! 

Želeli su crveno-beli da reše posao već u drugom meču i uspeli su. FMP je u skraćenoj rotaciji uspevao da se održi u utakmici do finiša treće deonice kada je Zvezda rešila pitanje pobednika na krilima Nikole Ivanovića i Stefana Markovića. 

Crveno-beli su od prvog minuta dali gas i pokušali da slome otpor nezgodnog rivala. Ipak, FMP se nije predavao i preko Marka Radonjića uspevali da uhvate priključak. Zvezda je sredinom druge četvrtine imala i deset poena prednosti, ali su Panteri sjajnom odbranom do poluvremena već smanjili zaostatak - 31:34!

Foto: Starsportphoto©

Prelomni momenat meča dogodio se sredinom treće četvrtine. Nikola Marković vezao je dve trojke, Marković je ubacio jednu i doneo crveno-belima ogromnu prednost uoči finiša meča. FMP nije uspevao da pronađe ritam u napadu, Radonjić je bio jedini raspoložen u sastavu Pantera, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi trijumf Zvezde. 

Najefikasniji na meču bio je Nikola Ivanović sa 21 poenom, 12 je dodao nikola Kalinić, a devet Ognjen Kuzmić. Sa druge strane, Marko Radonjić je ubacio 14, a Nenad Nerandžić i Aleksa Stepanović 11. 

FMP - Crvena zvezda  59:71 (9:15, 22:19, 14:25, 12:14)

FMP Železnik, Beograd      

FMP: Pavićević, Zajc, Vujičić, Šaranović, Tasić, Radonjić, Izundu, Simović, Nerandžić, Manojlović, Lakić

Crvena zvezda: Lazarević, Miitrović, Lazić, Kalinić, Simonović, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić, Cirbes

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

39. minut - Sve je gotovo! Zvezda je odbranila titulu i osvojila treći trofej ove sezone - 59:71!

37. minut - Počinje slavlje u dvorani u Železniku! Zvezda ima ogromnu prednost na tri minuta do kraja - 55:69!

36. - Vrlo bitna trojka Markovića. Sjajan pas Kalinića. Ćini se da je pitanje pobednika rešeno - 52:66!

34. minut - Sjajna kontra Zvezde u režiji Nikole Kalinića i Stefana Markovića - 51:63!

32. minut - Trojka za Marka Radonjića, FMP ponovo smanjuje prednost Crvene zvezde - 51:61!

Foto: Starsportphoto©

31. minut - Opao je značajno ritam utakmice na startu četvrte deonice - 51:61!

Treća četvrtina:

30. minut - Posle tri deonice, crveno-beli imaju komontih 14 poena prednosti - 45:59!

29. minut - Raste prednost Crvene zvezde u ovim minutima, izabranici Dejana Radonjića uspevaju da materijalizuju dobru igru u odbrani - 45:55!

27. minut - IVANOVIIIIIIIIIIĆ! Simultanka crnogorskog reprezentativca u Železniku i nova trojka, čini se da Zvezda u ovim momentima lome utakmicu - 41:51!

26. minut - Tehnička greška za Luku Mitrovića, centar Crvene zvezde ušao je u raspravu sa sudijama, a sve je rezultiralo kaznom - 41:46

25. minut - MARKOVIIIIIIIIĆ! Nova trojka za crveno-bele, sada je siguran bio Stefan Marković - 38:43!

Foto: Starsportphoto©

24. minut - Kada Zvezda uspori u napadu, tu je Nikola Ivanović! Nova trojka za pleja crveno-belih, mora Stefanović da reaguje tajm-autom - 35:40!

23. minut - Treći ofanzivcni skok za Pavićevića, potom dobra asistencija za Nerandžića i lako zakucavanje za krilnog centra Pantera - 35:37! Usledila je greška Markovića, nakon toga lopta beži Danilu Tasiću!

22. minut - Uspeva na drugoj strani da kazni lošu odbranu Zvezde Nerandžić, smanjuje FMP ponovo prednost na samo jedan posed - 33:37!

21. minut - Gotovo preslikana situacija kao sa starta meča, dobra akcija crveno-belih i laki poeni za Ognjena Kuzmića - 31:37!

Druga četvrtina: 

20. minut - Nova greška Erona Vajta, ali ne uspeva FMP to da iskoristi. Naprotiv, Nikola Kalinić pogađa uz faul na drugoj strani i osigurava crveno-belima prednost na poluvremenu - 31:34!

18. minut - Serija FMP-a 6:0 u jednom napadu! Radonjić je uz faul pogodio za tri poena, a potom i sjajno asistirao Danilu Tasiću za 26:28!

17. minut - Pogađa Marko Radonjić za tri poena, a potom uspeva da iznudi faul Erona Vajta u napadu! 

:

Foto: Starsportphoto©

16. minut - Odlični minuti za Branka Lazića koji je naplatio sjajnu reakciju u odbrani. Kapiten crveno-belih uspeo je da zaustavi Stefanovića, istrči kontru i pogodi na drugi obruč - 17:28!

15. minut - STEFANOVIIIIIIIĆ! Bilo je ovo potrebno Panterima kako bi zaustavili seriju Crvene zvezde! Pogađa Stefanović prvu trojku za domaći tim - 17:24!

14. minut - Prekida FMP nalet crveno-belih, koš Panterima donosi Manojlović, ali na drugoj strani peti vezani poen za Nikolu Kalinića koji pogađa za tri - 14:24!

13. minut - Zvezda u seriji prvi put. Nikola Kalinić pogađa dva slobodna bacanja za maksimalnih plus devet.

12. minut - Novi izuzetan potez Ivanovića i deveti poen za šutera Zvezde! Usledila je dobra reakcija Stefana Lazarevića u odbrani, ali je Šaranović uspeo da ga zaustavi bez faula i spreči tranziciju crveno-belih - 12:17!

11. minut - Vraća se Stefan Marković na parket nakon što je Nikola Ivanović faulirao Stefanovića, a plej FMP-a pogodio uz faul! Uspevaju Panteri da se vrate u ritam već na startu druge četvrtine - 12:15!

Foto: Starsportphoto©

Prva četvrtina: 

10. minut - Kontrolišu crveno-beli dešavanja na terenu od početka utakmice i imaju zasluženu prednost posle prve četvrtine! Čini se da u Železniku do sada dominiraju odbrane i to na obe strane - 9:15!

9. minut - IVANOVIIIIIIIIIIĆ! Ubedljivo najraspoloženiji za igru večeras je Crnogorac, sada pogađa novu trojku, a prednost Zvezde raste iz napada u napad - 7:13!

8. minut - Izuzetan potez Nikole Ivanovića i novi poeni za organizatora Zvezdine igre - 7:10!

7. minut - Plejada promašaja na obe strane, neprecizan je prvo bio Nikola Ivanović, potom istom merom uzvraća i Nenad Nerandžić, a za kraj otvorenu trojku nije uspeo da pogodi Marko Simonović. Stigla je kazna, a Tasić na drugoj strani ponovo polovičan sa linije penala - 6:9!

6. minut - Odlučno se Luka Mitrović oslobodio svog čuvara, napravio zakorak ka reketu, ali centar Zvezde nije uspeo da pogodi. Ipak, posle dobre odbrane Kalinić je fauliran u kontri, a reprezentativac Srbije pogađa jedno od dva slobodna bacanja - 5:9!

Foto: Starsportphoto©

5. minut - Sjajno Nikola Ivanović koristi prostor koji mu se ukazao nakon odlaska Nejta Voltersa! Reprezentativac Crne Gore sada je zamenio Stefana Markovića i iz "pik en rola" pogodio za tri poena - 4:8!

4. minut - Nastavlja Ognjen Kuzmić tamo gde je stao u prvom duelu ovih timova, već pet poena za snažnog centra Zvezde, ali ovoga puta samo polovičan učinak sa linije penala. Na drugoj strani lako zakucavanje za Ebeku Izundua - 4:5!

3. minut - Fauliran je Danilo Tasić ispod koša crveno-belih, a centar FMP-a uspeva da pogodi oba slobodna bacanja i tako smanji prednost Zvezde - 2:4!

1. minut - Uspeo je Ognjen Kuzmić da obezbedi prvi napad za Crvenu zvezdu, a potom i veže četiri poena za branioca titule. Silovit početak crveno-belih - 0:4!

19:15 - Dobro došli na lajv prenos drugog meča finalne serije Košarkaške lige Srbije između FMP-a i Crvene zvezde. Sve detalje sa današnje utakmice možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija