• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

23.06.2022

06:56

KLUB S "MARAKANE" OKRENUO SE IGRAČIMA S CRNOG KONTINENTA! Afrička kolonija u Crvenoj zvezdi

Starsportphoto

Crvena zvezda

KLUB S "MARAKANE" OKRENUO SE IGRAČIMA S CRNOG KONTINENTA! Afrička kolonija u Crvenoj zvezdi

Podeli vest

* Crveno-beli pod ugovorom trenutno imaju devet fudbalera iz Afrike, a uskoro će ih biti još najmanje šestorica * Dovoljno je jedan da uspe, isplatiće nam se svi, kaže Zvezdin skaut Miloš Manojlović

Crvena zvezda će imati pravu koloniju afričkih fudbalera! Klub sa "Marakane" ima pod ugovorom devet fudbalera poreklom iz Afrike, a u planu je dolazak još šestorice, saznaje Informer!

Dres crveno-belih trenutno nose Gelor Kanga, Kings Kangva, El Fardu Ben, Seku Sanogo, Osman Bukari, Mustafa Ibrahim, Ohi

Foto: Starsportphoto

El Frdu Ben i Ohi Omoidžuanfo

i Aksel Bakajoko, dok je Ričard Odada na pozajmicama otkad je došao iz Kenije.

Prosta računica

Skaut Miloš Manojlović, koji je ispred kluba sa "Marakane" sa još nekoliko skauta boravio ovog proleća u Africi, ističe da se srpski šampion tek okreće tom tržištu i da bi narednih dana trebalo da stigne još šest mladih fudbalera.

Foto: Starsportphoto

osman Bukari



- Sve više zemalja iz Evrope okreće se afričkom tržištu. Računica je prosta: dovedete ih nekoliko i jedan ako uspe, pokriće troškove za sve ostale. Verujem da je za Zvezdu to pravi put. Proletos je nas nekoliko ispred kluba bilo u Africi i skautiralo igrače. Njih šestorica, koji su 2004. godište, trebalo bi uskoro da dođu. Četvorica stižu ovih dana, a dvojica u avgustu, kad postanu punoletni. Plan je da dvojica budu prosleđena u prvi tim Grafičara, dvojica u podmladak Grafičara, a dvojica u omladinski tim Zvezde - kaže Manojlović.

Prema njegovim rečima, fizičke predispozicije Afrikanaca su odlične, ali oni u svojim zemljama uglavnom imaju loše uslove za rad i život i zbog toga se dodatno trude da bi opstali u Evropi.

Foto: informer

 



- Afrikanci su se dobro pokazali u prvom timu Zvezde i nema razloga odustajati od njih. Neverovatan je inače karakter njihovih mladih igrača. Oni su u stanju da vežbaju po ceo dan, da budu bolji od konkurencije, samo da se izbore za mesto u evropskom fudbalu. Ne vraća im se u Afriku, jer tamo nemaju uslove za život kakve imaju ovde. Nije loše ni zbog domaćih igrača imati Afrikance u timu, da vide malo kako se bori. O fizičkim predispozicijama afričkih igrača ne treba trošiti reči, uglavnom su odlični. Samo ih treba ovde tehnički i taktički nadograditi - zaključuje Manojlović.

 

AFRIKANCI U CRVENOJ ZVEZDI


Gelor Kanga (Gabon)
Kings Kangva (Zambija)
El Fardu Ben (Komorska Ostrva)
Seku Sanogo (Obala Slonovače)
Osman Bukari (Gana)
Mustafa Ibrahim (Gana)
Ohi Omoijuanfo (Nigerija)
Aksel Bakajoko (Obala Slonovače)
Ričard Odada (Kenija)

Menadžer Zoran Stojadinović u izjavi za naš list ističe da su dolasci Afrikanaca u Zvezdu na obostrano zadovoljstvo. Klub dobija kvalitetna pojačanja, a oni šansu da igraju na vrhunskom nivou.

- Verujem da je osnovni razlog okretanja afričkim igračima odnos cene i kvaliteta. Ono što oni pružaju nije loše, a mogu da se dobiju za relativno male pare. Čak i ako klub izdvoji za naše uslove više novca, opet su ti fudbaleri najviše što za tu sumu mogu da dobiju. Svi su oni uglavnom igrali po nekim evropskim klubovima, ali nisu se proslavili. I njima je Zvezda odlična sredina, jer se bore za titulu i igraće na evropskoj sceni - objašnjava Stojadinović.

Može da se zaradi

Njegova procena je da na većini fudbalera iz Afrike koje trenutno ima Zvezda neće moći da zaradi novac.

- Najviše je pružio Ben, mada nisu loši bili ni Dauda, a posle njega Boaći. Svako je doprineo osvajanju titula. Kad dođe vreme za rastanak, od ovih što su duže vreme u klubu ne verujem da će na nekom moći da se zaradi, ali nema veze, dali su dovoljno. Videćemo šta će biti sa ovim novim pojačanjima, mladi su i Kangva i Bukari. Ako se pokažu, na njima će možda moći da se zaradi - ističe Stojadinović.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bojan

pre 1 godinu

Teško da će uspeti nešto u Zvezdi. Jer neće ni igrati. U našem prvenstvu može samo 4 fudbalera da igraju, a ostali su prekobrojni. Sem toga kada se igraju utakmice za bodove ne vredi eksperimentisati, jer bodovi izgube. Preveliki rizik za klub. Sem toga zauzimaju mesta mladim talentima iz Srbije. Zvezda se time odriče svoje dece, koja će masovno napuštati klub. Mislim da to nije rešenje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija