• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.07.2022

20:07 >> 22:05

MITROVIĆEV GOL UKRASIO ZVEZDINU POBEDU U LUČANIMA! Crveno-beli maksimalni i sa ČETIRI BODA više od Partizana! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

MITROVIĆEV GOL UKRASIO ZVEZDINU POBEDU U LUČANIMA! Crveno-beli maksimalni i sa ČETIRI BODA više od Partizana! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost iz Lučana sa 2:1 (1:0) u trećem kolu Superlige Srbije

Rutina pobeđivanja crveno-belih nastavljena je u Lučanima. Nije četa Dejana Stankovića odigrala najbolji meč od početka nove sezone, ali je Zvezda na suvi kvalitet uspela da stigne do pobede protiv Mladosti i ostane maksimalna posle tri kola u Superligi Srbije - 2:1!

Iako je Crvena zvezda važila za velikog favorita uoči duela u Lučanima, Mladost se od samog starta nije povukla. Naporotiv, Žunićeva četa otvorila je meč agresivno, stvorila veliku šansu preko Gordića, ali je Borjan uspeo da interveniše i zaustavi nalet rivala. Crveno-beli su imali problem sa visokim presingom domaćih, ipak, sve se okrenulo u 14. minutu kada je Milan Pavkov iskoristio odbitak i pogodio mrežu Mladosti za vođstvo beogradskog velikana. 

Dominirala je Zvezda od tog momenta, ali nije uspevala da materijalizuje šanse. Osman Bukari je bio u elementu, Gelor Kanga je bio svuda po terenu i otvarao akcije gostiju. Ipak, sve je moglo da padne u vodu u finišu prvog poluvremena kada je Milar Rodić nespretno igrao rukom. Ipak, posle gledanja VAR-a sudija nije pokazao na belu tačku. 

Stanković je u drugom poluvremenu promešao karte, a priliku da upiše prve minute u dresu crveno-belih dobio je Stefan Mitrović. Brzonogi napadač odmah je pokazao izuzetan kvalitet, a posle samo pet minuta bio je na pragu gola. Ipak, Ostojić je dobro reagovao u tom momentu, ali u 71. minutu nije bilo spasa. 

Mitrović je iskoristio sjajnu asistenciju Aleksandra Kataija i upisao prvi gol u dresu Crvene zvezde. Nekoliko trenutaka kasnije i Aleksandar Pešić je upisao prve minute u drugom mandatu na Marakani te je Stanković u Lučanima uspeo da upotrebi sve raspoložive snage. 

Ipak, dramu u finišu uneli su domaći golom Nikole Lekovića posle sjajne akcije. Mladost je do kraja utakmice mogao da izvuče i remi, ali su crveno-beli uspeli da odbrane svoju prednost i osvoje sva tri boda u Dragačevu. 

Mladost - Crvena zvezda  1:2 (0:1)

Strelci: Leković 78 - Pavkov 14, Mitrović 71

Stadion: Mladost

Sudija: Aleksandar Živković

MLADOST : Ostojić - Dunđerski, Vesnić, Radovanović, Milošević, Leković - Gordić, F. Žunić, Jojić, Udovičić - Bojović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Kangva - Bukari, Ivanić, Katai - Pavkov.

Tok meča: 

Drugo poluvreme:

90. minut - Igraće se još četiri minuta u Lučanima!

84. minut - Imala je Mladost još jedan korner ali je opet Zvezdina odbrana dobra na prekidu.

79. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Smanjuje Mladost preko Nikole Lekovića prednost Crvene zvezde posle dobre akcije, biće drame u finišu u Lučanima - 1:2!

77. minut - Odmah pokušaj Aleksandra Pešića, ali je Ostojić zaustavio njegov udarac. 

73. minut - Dupla izmena u Zvezdi odmah posle 2:0. Sanogo je zamenio Gelora Kangu, a povratnik Aleksandar Pešić ušao umesto Pavkova.

71. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Stefan Mitrović postiže gol na debiju u crveno-belom dresu! Kakav momenat za mladog Nišliju koji je pre samo nekoliko dana stigao na Marakanu sa Čaira - 0:2!

68. minut - Katai je opet bio u šansi i opet su domaći izbili u korner!

64. minut - Prošao je Stefan Mitrović po boku, pokušao da proigra Pavkova, ali je njegov centaršut izblokiran. 

Foto: Starsportphoto

61. minut - Sada je Mirko Ivanić izašao sam pred gol Ostojića i volejem pokušao da matira golmana Lučana, ali je lopta otišla preko gola. 

58. minut - Ivanić je nesebično pokušao da proigra Mitrovića ali su domaći još jednom uspeli da izbace u korner!

54. minut - Stefan Mitrović je imao šansu da upiše gol na debiju u crveno-belom dresu, ali je Ostojić uspeo da zaustavi njegov udarac. 

50. minut - Imala je sada Zvezda šansu. Prvo kada je Kanga izveo prekid koji je prohujao pored stative domaćih!

46. minut - Evo ga i debi Stefana Mitrovića koji na startu drugog poluvremena ulazi umesto Osmana Bukarija. 

Prvo poluvreme: 

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

Foto: Starsportphoto©

42. minut - Dunđerski je iskoristio klizanje Kataija i krenuo u kontru, ali je Milan Borjan uspeo da isprati akciju i zaustavi kontru gostiju. 

38. minut - Dobar pokušaj Marka Gobeljića, lopta je išla na Milana Pavkova, ali snažni napadač nije uspeo da matira golmana Ostojića!

35. minut - Opao je ritam utakmice nakon furioznog starta sa obe strane!

30. minut - Vodi Crvena zvezda i ima opasnije napade, ali daleko od toga da domaćini igraju bez ideje i defanzivno orijentisano!

24. minut - Sporan momenat u kaznenom prostoru Crvene zvezde posle kornera. Domaći su tražili penal nakon igranja rukom Milana Rodića, ali je glavni arbitar Živković odmanuo rukom, dok se VAR nije oglašavao. 

18. minut - Lepo su kombinovali Bukari i Katai, čiji šut sa distance ipak nije bio dovoljno precizan.

14. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Milan Pavkov donosi prednost Crvenoj zvezdi! Ponovo je sjajni golgeter ispratio akciju svog tima, stao na pravo mesto, pokupio loptu i lako je sproveo u nebranjeni deo mreže - 0:1!

13. minut - Zvezda polako steže obruč oko kaznenog prostora Mladosti, sada je Rodić poslao sjajnu loptu na Kataija koji je nesebično pokušao da proigra Pavkova, ali je lopta promenila smer. 

10. minut - Još jedna opasnost pred golom Ostojića. Ponovo je Osman Bukari bio u centru pažnje, uspeo da pokupi "odbitak" posle centaršuta Aleksandra Pešića, lopta je otišla tik pored gola. 

8. minut - Promešao je Osman Bukari odbranu gostiju, ostavio loptu u sredini za Marka Gobeljića. Ipak, bek crveno-bek crveno-belih se nije najbolje snašao te je Ostojić lako zaustavio njegov udarac - 0:0!

5. minut - Još jedan dobar nalet domaćih, Gordić je sačekao loptu na ivici kaznenog prostora, imao prostora da šutira, ali je izgubio kontrolu nad "fudbalom", te je Borjan rutinski zaustavio nalet Mladosti. 

3. minut - Beležimo i prvu akciju Crvene zvezde. Osman Bukari je dobio prostor za centaršut, poslao je sjajnu loptu u peterac, ali je Milan Pavkov bio "kratak". Izuzetan tempo na početku utakmice - 0:0!

2. minut - Tek što su krenuli sa centra, fudbaleri Mladosi su napravili problem odbrani crveno-belih. Žunić je pobegao Rodiću, ali je bek Zvezde uspeo da ga stigne i bez faula izbije loptu u aut.

1. minut - Utakmica je počela!

Početak meča u  Lučanima kasnio je zbog bakljade Delija budući da su pirotehnička sredstva završila na travnjaku stadiona!

20.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!
Hoće li razum prevldati

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!

Sukob u Ukrajini je već treća godina i čini se da su strane sklonije daljem eskaliranju nego okončanju. U svom godišnjem obraćanju, predsednik Vladimir Putin je upozorio zemlje NATO-a da „na kraju moraju da shvate da to preti nuklearnom sukobu, a samim tim i uništenju civilizacije" ako nastave da naoružavaju Ukrajinu i razmisle o slanju trupa. Putin je još u junu 2022. upozorio američke zvaničnike da ne šalju rakete dugog dometa u Ukrajinu, rekavši: „Udarićemo ciljeve koji još nisu pogođeni.

01.07.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija