• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2022

18:27

STANKOVIĆ PRED RADNIK! Trener Zvezde najavio POJAČANJE u timu! Postoji i jedan MALI PROBLEM!

printscreen

Crvena zvezda

STANKOVIĆ PRED RADNIK! Trener Zvezde najavio POJAČANJE u timu! Postoji i jedan MALI PROBLEM!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtom kolu Superlige Srbije dočekuju Radnik (petak, 21) na stadionu "Rajko Mitić"

Trener srpskog šampiona Dejan Stanković u najavi ovog meča otkrio je da će poslednje pojačanje Nemanja Milunović početi utakmicu sa Surduličanima.

Istovremeno, šef struke crveno-belih se, za razliku od prethodnih duela sa Nišlijama, Lazarevčanima i Lučancima, prvi put sreće sa manjim problemom oko povrede jednog igrača.

Nije želeo Stanković da otkriva o kom se igraču radi, naročito pred poslednji trening pred dolazak Surduličana.

- I jesam i nisam na "slatkim mukama". Imamo jedan manji problem, ali ćemo sačekati da prođe današnji trening i sutra ću već znati šta i kako - rekao je Stanković.

Nemanja Milunović se posle godinu dana provedenih u Alanji, vratio iz Turske i potpisao za klub sa Marakane. Po rečima trenera Zvezde, iskusnom defanzivcu nije neophodno da se uigrava u novoj-staroj sredini.

Foto: Starsportphoto

Dejan Stanković

- Koliko sutra može da zaigra, iako je danas došao. Poznaje ambijent i ekipu. Nismo se mi promenili, nije ni on, samo je stariji za godinu dana. Milunović poznaje način na koji igramo i konstruišemo igru. Unapredili smo se, ali ne toliko da ne može da pohvata konce. Videću ga danas na treningu i sigurno će sutra imati minute.

Napad Zvezde je silno ojačan još jednim povratnikom Aleksandrom Pešićem, kao i Stefanom Mitrovićem koji je na debiju postigao gol u Lučanima protiv Mladosti. Ljubimac Delija Milan Pavkov igra u životnoj formi, postigao je četiri gola na tri meča, dok "motori tima" Aleksandar Katai i Mirko Ivanić igraju na visokom nivou.

Kada se tome doda da je odličan utisak ostavio i novajlija Osman Bukari, jasno je kolika je borba za mesto u Zvezdinoj ekipi. Dovoljno je reći da u paklenoj konkurenciji šansu čekaju Ohi i Ben, koji su takođe vrhunski igrači.

- Zadovoljan sam kako svi rade. Špicevi su posebna rasa i vrsta, specifični su. Pavkov je odradio odlične pripreme i zimske i letnje i ubira plodove rada. Tu su Ben, Ohi i Pešić koji radi da bi sustigao saigrače što se tiče forme. Ne možemo da igramo sa četiri napadača, a još uvek je pravilo da 11 fudbalera može da počne utakmicu. Svakako možemo da igramo sa jednim ili maksimalno dva špica, uz to imamo ofanzivne igrače, napadačka krila. Ipak to je vrteška bez kraja, kada neko fali, pita se zašto ne igra i sve ide u krug. Koga nema, on se iz nekog razloga stavlja u prvi plan, ali ne obazirem se na to. Lepo je biti na 'mukama' kada imaš napadače sa statistikom u nogama. Uvek treba ispoštovati onog ko je u formi, ko je spreman. Ohi je izašao iz povrede, Ben se kasnije priključio, Pešić došao naknadno, jedino je Pavkov odradio pripreme od početka do kraja. Postoji razlog zbog čega neko počinje i zbog čega je u formi - napominje Stanković.

Foto: Starsportphoto©

fudbaleri Crvene zvezde

Defanziva je takođe po ukusu legendarnog asa crveno-belih. Desni bek je bio najveća boljka, posle odlaska Milana Gajića i raskida ugovora sa Kristijanom Pićinijem, ali je Marko Gobeljić odlično odradio zadatke, dok njegova alternativa Nikola Stanković korektno odrađuje posao kada god dobije poverenje Zvezdine struke.

- Gobeljić je, videli ste i sami kako odigrao... Neću nikog da hvalim preterano, ovo je kolektivan sport i svi su dobri i zaslužni kad se pobedi, a utakmica izbacuje pojedinca u prvi plan. Drago mi je što su i Gobeljić i Stanković psihički i fizički na visini zadatka, pa meni ostaje samo da izaberem način na koji ćemo igrati, kao i to ko će od njih biti na desnom beku.

Radnik spada među dužnike Crvene zvezde, pošto je prošle sezone jednom remizirao, a onda i pobedio šampiona. O dugovima, ipak, ne razmišlja trener crveno-belih.

- Nemamo nikakve dužnike, niti igramo osvetoljubiv fudbal. Igramo fudbal za nas, naš klub i navijače, a ne bavimo se sporednim stvarima. Nama je svaka utakmica podjednako važna, jer donosi tri boda. Da li će se ona završiti sa 1:0 ili 2:0 ili nekim trećim rezultatom, to ne menja. Ono što može da menja je naš odnos koji mora da bude maksimalan i na tome insistiram od kada sam došao u klub. Kad smo pravi i kad imamo pravi odnos, onda smo jak protivnik za svakoga. To očekujem sutra, a ne revanšizam, već dobru koncentraciju, fokus, odnos i da napravimo lepu uvertiru za sredu", rekao je misleći na prvi meč sa Pjunikom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Foto: Starsportphoto©

 

Posle samo nekoliko kola, Surduličani su promenili trenera i uručili otkaz Aleksandru Linti. Sa samo bodom u uvodna tri kola su na začelju, a za trenerom još uvek tragaju.

- Radnik je prošle sezone igrao organizovan fudbal, dosta čvrsto iza lopte, sa fenomenalnom ofanzivnom tranzicijom gde su iskoristili sve vrline koje su imali. Nisu zadovoljni kako su počeli seoznu, došlo je do promene trenera, što verovatno dosta toga remeti u njihovim redovima. Ipak, očekujem organizovanu igru iza loptu i pokušaj da nas kroz kontre i polukontre ugroze. To je nešto na šta nailazimo u prvenstvu stalno, pogotovo kad igramo na Marakani - zaključio je Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija