• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

01.08.2022

07:00

LEGENDE KLUBA SA "MARAKANE" ODUŠEVLJENE STARTOM SEZONE: Tek ćemo u Evropi videti pravu Zvezdu

Starsportphoto©

Crvena zvezda

LEGENDE KLUBA SA "MARAKANE" ODUŠEVLJENE STARTOM SEZONE: Tek ćemo u Evropi videti pravu Zvezdu

Podeli vest

Crvena zvezda odavno nije izgledala moćnije na početku sezone, a najbolje od nje očekujemo na važnim evropskim utakmicama i u derbijima sa Partizanom, poručuju Dušan Savić i Miloš Šestić



Crvena zvezda odavno nije izgledala moćnije, a pravu sliku o ekipi daće velike evropske utakmice i derbiji sa Partizanom, poručuju legende crveno-belih! Dušan Savić i Miloš Šestić oduševljeni su načinom na koji je srpski šampion startovao u domaćem prvenstvu i očekuju isto tako sjajne partije na početku kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crvena zvezda u sredu (20.45, RTS 1, Arena 1 premijum) u sjajnom raspoloženju dočekuje jermenski Pjunik u prvom meču 3. kola kvalifikacija za najjače evropsko takmičenje.

Ekipa Dejana Stankovića je dosad zabeležila sve četiri pobede u Superligi Srbije, uz fascinantnu gol razliku 17:1. Već sad ima sedam bodova prednosti u odnosu na večitog rivala Partizan i mnogi misle da u ovom trenutku nijedan tim ne može da joj parira na domaćoj sceni.

Bezvezan gol

Legenda kluba Dušan Savić u razgovoru za Informer kaže da ono najbolje od Kataija, Ivanića i društva tek sledi.

- Četiri utakmice i već imamo četiri pobede, toliko datih i jedan bez veze primljen gol. Pravu Zvezdu očekujemo na evropskoj sceni i u derbiju sa Partizanom. Na tim mečevima, kao i na jačim u prvenstvu protiv Vojvodine i Čukaričkog, dobićemo pravu sliku o ovom timu. Trenutno Zvezda u odnosu na klubove u Superligi deluje moćnije i superiornije. Već imamo veliku razliku u odnosu na najvećeg rivala. Iskoristili smo Partizanove greške i slabosti, a razliku treba još uvećati radi mirnijeg nastavka sezone. Na dobrom smo putu - poručuje Savić.

Foto: Starsportphoto

Dule Savić

Za razliku od prethodnih sezona, kad je prve takmičarske utakmice imala u evropskim kvalifikacijama, Zvezda je sad prve utakmice odigrala u Superligi. Upravo zbog te činjenice Savić je optimista da će u sredu protiv Pjunika ekipa izgledati nadmoćno.

- U ranijim sezonama formu smo jurili kroz Evropu. To se nije pokazalo kao pravi put, jer je bilo mnogo mučenja. Sada smo se za Ligu šampiona spremali kroz domaće mečeve i to ide u našu korist. Nadam se da će momci to iskoristiti na pravi način na startu kvalifikacija. Pojačanja su zasad odlična, ali da vidimo kako će igrati u onim najvažnijim mečevima - ističe Savić.
Crveno-beli su od starta sezone pobedili Radnički Niš (4:0), Kolubaru (5:0), Mladost Lučane (2:1) i u subotu Radnik iz Surdulice (6:0). U sezoni u kojoj prvak ide direktno u Ligi šampiona već je napravila ogromnu prednost u odnosu na najvećeg rivala Partizan.

Lagano sa Pjunikom

Legenda Zvezde Miloš Šestić smatra da je ekipa s "Marakane" posle svega četiri kola blizu šampionskog pehara.

Foto: Starsportphoto

Miloš Šestić

- Odavno nismo gledali ovako dobru Zvezdu. Ranije smo sve nešto strepeli, da li ćemo primiti gol, da li ćemo dati... A ovo sad sve ide lagano. Već imamo veliku prednost u odnosu na Partizan. Teško možemo da je ispustimo i u dobroj smo poziciji da osvojimo titulu. Ima tu ekipa koje su kvalitetne, Partizan, Vojvodina, Čukarički... Ali Zvezda je iznad njih. Što se tiče Evrope, jača smo ekipa od Pjunika. Očekujemo prolaz, a onda sve zavisi koga ćemo izvući. Mada, s ovakvom igrom možemo sa svima da se nosimo - zaključuje Šestić.

Rodić: Pun stadion ruši Pjunik

Iskusni levi bek Crvene zvezde Milan Rodić nada se pobedi u sredu protiv jermenskog Pjunika na startu kvalifikacija za Ligu šampiona. Šampion Srbije je veliki favorit, ali niko od igrača ne potcenjuje rivala, tvrdi Rodić.

- Prezadovoljan sam kako smo otvorili sezonu. Mnogo različitih strelaca i nekoliko goleada obećavaju pred najvažnije izazove. Treba nam pun stadion već u sredu. Poštujemo svakog rivala, pogotovo u Ligi šampiona, gde igramo sa prvacima država - ističe Milan Rodić.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija