• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.08.2022

13:31 >> 14:11

PREDSTAVLJAMO VAM ZVEZDINE RIVALE U LIGI EVOPE! Šampion Srbije ide u komšiluk, napada je bivši igrač!

Starsportphoto

Crvena zvezda

PREDSTAVLJAMO VAM ZVEZDINE RIVALE U LIGI EVOPE! Šampion Srbije ide u komšiluk, napada je bivši igrač!

Podeli vest

Nakon poraza od Makabija u dvomeču plej-ofa za ulazak u Ligi šampiona, fudbaleri Crvene zvezde igraće od jeseni u drugom rangu UEFA takmičenja Ligi Evrope, a sada zna i sa kim

U okviru grupne faze Lige Evrope, Crvena zvezda će ukrstiti koplja sa Monakom (drugi šešir), Ferencvaroš (treći šešir) i Trabzobn (četvrti šešir).

Bavićemo se svim rivalima srpskog šampiona ponaosob, a iako je Monako neugodan protivnik, sa Ferencvaršom i te kako može da se igra! 

Davnog 23. aprila 1975. godine Crvena zvezda je u revanš utakmici polufinala Kupa kupova ugostila Ferencvaroš (2:2) i na tom meču je postavljen klupski rekord u poseti – 110.000 gledalaca.

Foto: Starsportphoto

 

Ostalo je zabeleženo da je na najposećenijoj utakmici svih vremena na teritoriji bivše Jugoslavije prodato tačno 96.070 ulaznica. Međutim, hroničari tog vremena ističu da se za revanš polufinala Kupa kupova tražila karta više, da su ljudi plaćali basnoslovne sume za kartu i na kraju su gužve bile takve da je kroz kapije ušlo jedno 15 hiljada ljidi više. Prema procenama tadašnjeg direktora stadiona Crvene zvezde Mileta Petrovića, tu utakmicu je posmatralo oko 110.000 gledalaca.

Taj rekord teško da če ikada biti oboren, pogotovo što je stadion Crvene zvezde sa 96.000 kapaciteta te 1975. godine danas modernizovan i sveden na 55.535, a sada ostaje da se vidi da li će Delije ispuniti do poslednjeg mesta stadio "Rajka Mitića" još jednom. No, vratimo se u sadašnjost i jednog od tri Zvezdina rivala...

 

 

Trener Ferencvaroša je ruski stručnjak Stanislav Čerčesov (58), koji je bio i selektor Rusije, mnogo polaže u fizičku pripremu, snagu, borbu... Ne daje važnost pojedincima, kod njega nema zvezda i svi su mu isti. 

U timu je i jedan srpski igrač i to baš nekadašnji član crveno-belih, Željko Gavrić! Gavrić je prošle godine potpisao četvrorogodišnji ugovor u Mađarskoj, a po sezoni će inkasirati 350.000 evra, dok je Zvezda za svog bisera dobila 1.200.000 evra u dve rate, kao i 20 odsto od naredne prodaje. 

 

 

Prema specijalizovanom sajtu "Transfermarkt" vrednost ekipe je 39.650.000! 

Najvredniji igrači, procenjeni na po 3.000.000 su Brazilac Markinjos i fudbaler iz Malija Adama Traore! Još jedna od Zvezda tima je napadač Rajan Maje, koji je stigao iz AEL Limasola prošle godine za 750.000 evra.

Neki igrači mađarskog tima su u skorijoj prošlosti bili interesantni Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Ono što je posebno bilo bolno za navijače Ferencvaroša je raspršen san o Ligi šampiona i činjenica da je Karabag prolaz obezbedio pobedom od 3:1 usred Budimpešte posle remije u Azerbejdžanu.

U ovom momentu, rival Zvezde je na drugoj poziciji u ligi Mađarske, ali ima i dve utakmice menje od lidera Kisvarde. 

Prvo kolo Lige Evrope tako je zakazano već za 8. septembar, a drugo za 15. istog meseca. Onda sledi reprezentantivna pauza, pa sa jednom nedeljom odmora naredna četiri kola: 6, 13. i 27. oktobra, zatim i 3. novembra.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak
Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak

Lekarsko veštačenje Miroslava Mike Aleksića, koje je trebalo da utvrdi njegovu procesnu sposobnost, dostavljeno je Višem sudu u Beogradu nakon zahteva sudskog veća zbog čestih odgoda ročišta uz objašnjenje da je vlasnik škole glume, koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica škole, u lošem zdravstvenom stanju.

01.05.2024

08:02

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15