• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.08.2022

13:33

OMLADINCI CRVENE ZVEZDE u prvom kolu Lige šampiona igraće protiv Omonije!

crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda

OMLADINCI CRVENE ZVEZDE u prvom kolu Lige šampiona igraće protiv Omonije!

Podeli vest

Omladinci Crvene zvezde u prvom kolu Lige šampiona za mlade igraće protiv kiparske Omonije, a mečevi su u terminima 14. septembra i 5. oktobra, dok će se revanš igrati u Beogradu

U prve dve sezone crveno-beli su igrali grupnu fazu, a u takmičarskoj godini 2019/20. i prezimili u Evropi. U sezoni 2018/19, kada su se seniori Crvene zvezde plasirali u grupnu fazu Lige šampiona, i juniori su imali priliku da se nađu u samom vrhu evropskog fudbala.

Omladinci Zvezde protiv Omonije

- Crveno-beli su predvođeni Bratislavom Živkovićem, bili smešteni u izuzetno jakoj grupi C, zajedno sa PSŽ-om, Liverpulom i Napolijem. Naši biseri su pokazali takmičarski duh i pružali dobre partije, ali su takmičenje okončali kao četvrtoplasirani u grupi, sa jednim osvojenim bodom, a šanse u seniorskom timu iz te generacije dobili su Dejan Joveljić, Strahinja Eraković, Aleksa Terzić i Miloš Gordić. Već naredne takmičarske godine, lestvica je podignuta za nekoliko stepenika. Naši biseri su se takmičili u grupi B, protiv minhenskog Bajerna, Totenhema i Olimpijakosa. Crveno-beli su pod komandom Slavoljuba Đorđevića pokazali da su sa razlogom u kremu evropskog fudbala, te su grupnu fazu okončali na drugoj poziciji, sa 11 osvojenih bodova (tri pobede, dva remija i jedan poraz), tri manje od prvoplasiranog Bajerna. Usledio je i plej-of za plasman u nokaut fazu, a protivnik je bila ekipa moldavskog Šerifa. Igrala se samo jedna utakmica, a kako nakon 90 minuta nije bilo golova, pobednik je odlučen izvođenjem jedanesteraca. Naši biseri su se bolje pokazali i sa četiri pogotka sa bele tačke izborili plasman u nokaut fazu. U osmini finala protivnik je bio danski Midtjiland. Utakmica se igrala na stadionu „Šoping centar Voždovac“, a crveno-beli su uprkos dobroj partiji i velikoj borbenosti poraženi od danskog predstavnika rezultatom 0:3, te na taj način završili učešće te sezone. Šansu u seniorskoj selekciji našeg kluba iz te generacije dobili su Andrija Radulović, Borisav Burmaz i Miloš Pantović.

Foto: informer.rs

 

Usledila je pauza zbog pandemije korona virusa, a u sezoni za nama, tradicija se nastavila. Crveno-beli su u prvom kolu odmerili snage sa Irskim Sent Patrikom. U prvom susretu u Irskoj, su uspeli da slave rezultatom 2:1, a onda je usledio i revanš u Beogradu. Meč se igrao na stadionu na Banovom brdu, a Zvezdini junioru su još jednom nadigrali irskog predstavnika, ovoga puta rezultatom 2:0 i na taj način se plasirali u narednu rundu takmičenja.

- Ekipa koju je tada predvodio sadašnji strateg Grafičara – Marko Neđić, u drugoj rundi sastala se sa italijanskim Empolijem. U prvoj utakmici naši biseri su velikom borbenošću i dobrom igrom ostali neporaženi, te je rezultat nakon 90 minuta glasio 1:1. U revanš meču koji se igrao u Italiji, crveno-beli su poraženi od Empolija rezultatom 5:0, čime su završili učešće u prošlosezonskoj Ligi šampiona za mlade. Iz ove generacije, priliku da zaigra u prvom timu Crvene zvezde dobio je talentovani Stefan Leković, koji je član naše seniorske selekcije, kao i Marko Lazetić, koji nastupa u italijanskom Milanu.

Foto: Starsportphoto

 

I ove godine, klinci crveno-belih će imati priliku da se nađu u samom vrhu evropskog omladinskog fudbala.

- Verujemo da će naša juniorska selekcija predvođena Vukičevićem, Radonjićem, Miladinovićem, Lečićem i Đurićem zabeležiti velike uspehe, kao što to čine u nacionalnim okvirima.

 

 

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija