• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

11.09.2022

07:57

PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA! Zvezdina specijalnost samoubistvo iz penala!

Starsportphoto

Crvena zvezda

PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA! Zvezdina specijalnost samoubistvo iz penala!

Podeli vest

Jedanaesterac koji je napravio Slavoljub Srnić protiv Monaka samo je poslednji u nizu naivnih kaznenih udaraca koje su crveno-beli skrivili u prethodnih deset godina i koji su ih koštali ispadanja iz evropskih takmičenja

Teško da u Evropi postoji klub koji je toliko propatio zbog nesmotrenih penala kao Crvena zvezda! Ekipa sa "Marakane" je u Beogradu poražena od Monaka sa 1:0 (0:0) na startu grupne faze Lige Evrope, a ključni detalj meča bio je, baš kao i u nekim ranijim godinama, jedanaesterac, koji je skrivio Slavoljub Srnić u 74. minutu.

Borbeni univerzalac je potpuno nepotrebno sapleo Aleksandra Golovina i omogućio Brilu Embolu da Monaku donese nezasluženi trijumf. Odmah nakon toga iskusni Šapčanin je izviždan od strane publike. "Delije" ne zaboravljaju da je ove godine već skrivio dva jedanaesterca - protiv Rendžersa u Glazgovu (poraz 3:0) i sada već čuveni protiv Makabija iz Haife u Beogradu (2:2). Oba puta Zvezda je eliminisana.

Zahvalni "delijama"

Stadion je napustio u suzama, a za razliku od publike, trener i saigrači su mu pružili podršku. Jedan od najiskusnijih Aleksandar Dragović kaže da niko od igrača ne krivi Srnića za nesmotrenu reakciju.

- Desilo se jednostavno, takve stvari nisu ništa novo u fudbalu. Život ide dalje i sa naše strane nema kritike na račun Srnića. Nemam nikakav komentar na zvižduke i želim da se zahvalim severnoj tribini i "delijama". Mi smo ekipa, pobeđujemo zajedno i zajedno gubimo. Bili smo bolji, videli smo da možemo da se nosimo sa Monakom - poručuje Dragović, koji je dodao i da su sudije ovog puta bile katastrofalne jer nisu dosudile penal nad El Farduom Benom.

Foto: printscreen

Slavoljub Srnić plače



Uz Srnića stao je i trener Miloš Milojević. Mladi stručnjak, ipak, pribojava se da bi meč sa Monakom mogao da ostavi posledice na iskusnog fudbalera.

ZVEZDINE TRAGEDIJE SA PENALA


Kvalifikacije za LE 2012.
Bordo - Crvena zvezda 3:2 Boban Bajković
Kvalifikacije za LE 2013.
Černomorec - Crvena zvezda 3:1 Marko Vešović
Grupna faza LŠ 2018.
Liverpul - Crvena zvezda 4:0 Filip Stojković
Grupna faza LŠ 2019.
Olimpijakos - Crvena zvezda 1:0 Žander
Šesnaestina finala LE 2021.
Crvena zvezda - Milan 2:2 Radovan Pankov
Šesnaestina finala LE 2021.
Milan - Crvena zvezda 1:1 Marko Gobeljić
Osmina finala LE 2022.
Rendžers - Crvena zvezda Slavoljub Srnić
Plej-of za LŠ 2022.
Crvena zvezda - Makabi Haifa 2:2 Slavoljub Srnić
168. večiti derbi
Partizan - Crvena zvezda 1:1 Aleksandar Katai
Grupna faza LE
Crvena zvezda - Monako 0:1 Slavoljub Srnić


- Čuli smo negativne povike i zvižduke sa tribina, ali sam siguran da on nije želeo da napravi taj penal. To sve bi moglo indirektno da se odrazi na ekipu. Srnić je imao dobar meč, nemam zamerke na odnos i igru. Situacije kod penala se jednostavno dese. Kad vidiš da izlazi lopta, staneš da izađe, sačekaš aut. Nije to plod nekvaliteta ili lošeg odnosa, tako se namestilo. Žao mi ga je i daću mu podršku - poručuje Milojević.

Zvezdu su u prethodnih desetak godina penali slični Srnićevom koštali ogromnog novca i još boljeg plasmana u Evropi. Svi pamte Bobana Bajkovića i jedanaesterac u Bordou 2012. godine, kada se dogodila jedna od najbolnijih eliminacija u istoriji Zvezde. Tu je i čuveno igranje rukom i penal Brazilca Žandera u Pireju protiv Olimpijakosa (2019), koji je Beograđane ostavio bez evropskog proleća.

Katai častio Partizan

Radovan Pankov je prošle godine napravio jedanaesterac u Beogradu protiv Milana, a Marko Gobeljić protiv istog rivala u gostima. Oni što detaljnije prate Zvezdu sećaju se nesmotrenog starta Marka Vešovića protiv Černomoreca u Odesi (2013), kao i Filipa Stojkovića u Liverpulu (2018).
Sveže sećanje na nesmotren penal je i u nedavnom derbiju, kada je Aleksandar Katai potpuno nepotrebno šutnuo u nogu Marka Živkovića, kada nije ni mirisalo na opasnost po gol.

Grešili i u dresu Srbije

Nekadašnji defanzivci Crvene zvezde, legendarni Nemanja Vidić i Milan Dudić pravili su neverovatne penale na Svetskim prvenstvima u dresu Srbije. Vidić je skrivio penal protiv Nemačke 2010. godine, kada je mimo svakog rezona igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Spasao ga je Vladimir Stojković, koji je udarac Lukasa Podolskog odbranio. Mnogi se sećaju i lošeg izdanja Milana Dudića, koji je protiv Obale Slonovače 2006. godine skrivio dva penala, oba posle igranja rukom. Tu je i penal još jednog bivšeg igrača Zvezde Nenada Tomovića, protiv Makedonije u Skoplju 2012. godine.


Bonus video

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija