• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.10.2022

14:00

MILOJEVIĆ PRED SPARTAK! O Mađarima, Gobeljiću, mladim igračima i debiju Rusa!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Crvena zvezda

MILOJEVIĆ PRED SPARTAK! O Mađarima, Gobeljiću, mladim igračima i debiju Rusa!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u 14. kolu Superlige Srbije dočekuju Spartak iz Subotice (15.30)

Posle blistave igre i pobede nad Ferencvarošem, kojom je Zvezda uhvatila priključak za plasmanom u narednu rundu, trener srpskog šampiona Miloš Milojević nije želeo preterano da pričao revanšu u Budimpešti.

Šef struke kluba sa Marakane naglasio je da prvi naredni superligaški meč ima mnogo veći značaj.

- Nama je prvenstvo prioritet, to smo pričali i pre utakmice protiv Ferencvaroša. Isti cilj ostaje i sada. Prioritet jedan, dva i tri je domaće prvenstvo. Evropa je "bonus" takmičenje koje volimo da igramo, a kada igramo, volimo i da ga pobedimo. Neće biti problema, mislim da je pobeda protiv Ferencvaroša podigla samopouzdanje ekipi. Da bi se to produžilo, moraju da nastave da igraju tako. Obaveza je da ih motivišemo za to - rekao je Milojević.

VERUJEMO GOBELJIĆU

Trener Zvezde se potom osvrnuo na sjajnu rolu Marka Gobeljića iz Lige Evrope, gde je desni bek Crvene zvezde bio poprilično dobar.

- Shvatio je da mu verujemo, a kada igrač dobije poverenje od stručnog štaba i saigrača onda pruži maksimalnu partiju i iznad toga. Ne treba od toga praviti halabuku, gledao sam ga kada je igrao i bolje utakmice. Treba da zadrži taj kontinuitet i veruje u to što radi kako bi sve bilo na svom mestu.

Foto: FK Crvena zvezda

Marko Gobeljić

BORJAN SE OSEĆA ODLIČNO

Kapiten Milan Borjan je branio protiv Ferencvaroša sa mizernim bolom, dok još nije baš najjasnije da li će biti u mogućnosti da nastupi protiv Spartaka.

- Borjan je danas odlično, videćemo kako to sutra izgleda. Nije to bio nikakav veliki problem, malo je osećao zategnuće u vratu nakon prespavane noći, verovatno jastutk - ističe Miloš Milojević, koji se potom osvrnuo i na narednog rivala:

- Spartak je ekipa koja je skoro promenila trenera, znamo njihove kvalitete i mane. Ne dolaze sa pozitivnim trendom, ali to nas ne uspavljuje, već nam daje motiv da krenemo jako od prvog minuta i pokažemo da smo bolji. Svako opuštanje je do sada bilo kobno. Kažnjavale su nas ekipe iz jednog šuta ili prekida, tako da nemamo prostor za preveliko opuštanje.

Foto: Starsportphoto

kapiten Zvezde Milan Borjan

BIĆE VREMENA ZA MLADE

Mladi igrači još uvek nisu dobili pravu priliku. Nemanja Motika je prekomandovan u omladince, gde je na samo dve utakmice postigao dva gola i imao je dve asistencije. Zaigrao je protiv Ferencvaroša, a Milojević je pred Spartak naglasio da računa i na njega, kao i na Jegora Pruceva, pojačanje iz Sočija.

- Mladi igrači imaju večiti derbi. Stav je da njima treba minutaža i da im mnogo više znači da odigraju 90 minuta u Omladinskoj ligi Srbije, nego tri minuta za prvi tim. Biće vremena za njih, a mi im verujemo. Uskoro će dobijati šansu, a videćemo ko će sutra igrati. Jedini mladi igrač koji nije igrao jeste Prucev. Dobro radi na treninzima, tako da će i on dobiti minute. Igrač je u koga verujemo, isto kao u Lekovića, Stankovića i Motiku. Treba da se nađe prava "brojka" za njih i utakmica. Nije rešeno samo da se stave u "vatru" i "izgore". Bio sam prisutan kada jako kvalitetni igrači nisu mogli to da iznesu. Puno stvaru tu treba da se uklopi.

Šef stručnog štaba Zvezde je primoran da igru gradi oko Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, ali on želi da ima širinu. Želi da se okrene i drugim rešenjima.

- Ako hoćete da pravite igru i sistem, a da to ne zavisi od Kataija ili Ivanića, morate da budete dosledni tome što radite. To su male taktičke promene, detalji gde se igrači drugačije "okrenu" ili drugačiji profili fudbalera, pa to izgleda kao dva špica. Više radimo na principima, postavljanju, trčanju u određenim zonama i reakciji na izgubljenu loptu. Jedan ili dva špica, to je diskutabilno i pitanje da li igračima prija mnogo promena.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Motika blista u omladincima Zvezde

NE SASTAVLJAM TIM IZ EMOCIJA

Za kraj konferencije, Miloš Milojević je govorio i o izboru fudbalera za naredni meč protiv subotičkog Spartaka.

- Moram da vidim kroz trenažni proces. Ne sastavljam tim iz emocija ili na osnovu poslednje utakmice. Do tada će odraditi pet treninga. Moramo da sagledamo kako to funkcioniše na treningu. Mislim da smo imali par problema protiv Ferencvaroša u defanzivnoj postavci, a sa druge strane smatram da smo bili jako efektivni. To što Evropa traži da iz jedne šanse date dva gola, iskoristili smo sve prilike. Mogli smo još par, ali ima prostora za napredak. Neće biti laka utakmica i nećemo moći bez pripreme da pobedimo. Verujem da samopouzdanje možemo da prenesemo tamo i da pružimo dobru igru. Daleko je taj meč, sutrašnji duel nam je u glavi, a to mi je negde u potiljku - zaključio je Milojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija