• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2022

08:12

REKORDERI MAĐARSKOG FUDBALA! Zvezda u Budimpešti prisustvovala ISTORIJI!

REUTERS/Bernadett Szabo

Crvena zvezda

REKORDERI MAĐARSKOG FUDBALA! Zvezda u Budimpešti prisustvovala ISTORIJI!

Podeli vest

Fudbaleri Ferencvaroša savladali su Crvenu zvezdu, osvojili deveti bod u Ligi Evrope i tako postavili novi rekord Mađarske

Nažalost, Crvena zvezda prisustvovala je istoriji mađarskog fudbala. Izabranici Miloša Milojevića poraženi su u četvrtom kolu Lige Evrope u duelu sa Ferencvarošem, a klub iz Budimpešte tako je postao prvi mađarski predstavnik koji je u nekom evropskom takmičenju stigao do tri pobede i devet osvojenih bodova. 

Ipak, ta informacija nije previše obradovala trenera Fradija Stanislava Čerčesova koji je na konferenciji za medije istakao da je njegova ekipa blizu ostvarenja cilja i proleća u Evropi, ali da je neophodno zadržati maksimalnu koncentraciju i u naredna dva kola. 

- Nisam znao da je devet osvojenih bodova rekord mađarskog fudbala. Meni to nije rekord jer sam već osvajao toliko bodova sa Dinamom iz Moskve. Na prvom smo mestu, ali bi bilo prerano da se radujemo jer su nam ostale još dve utakmce do kraja - rekao je Stanislav Čerčesov na konferenciji za medije. 

Foto: Starsportphoto©

Ističe ruski strateg da je podjednako bitno bilo spremiti se što bolje taktički za meč, ali imati i pravi pristup od prvog minuta protiv beogradskih crveno-belih. 

- Najvažnije je bilo da se nismo spremali isključivo za taktiku, podjednako je bilo važno da uđemo na teren sa pravim mentalitetom. Sada smo imali pobednički mentalitet koji nam je nedostajao u Beogradu. Igrali smo dobro iako smo u drugom poluvremenu promili nesrećan gol. Posle toga smo ostali jedinstveni i timski se podigli, postigli smo još jedan gol i pokazali sve naše vrline koje nisu bile vidljive u Beogradu - dodao je ruski stručnjak. 

U finišu meča Crvena zvezda je imala priliku da preko Kingsa Kangve dođe do boda u mađarskoj prestonici. Ipak, njegov šut iz slobodnog udarca zaustavio je Denas Dibuš, a Čerčesov ističe da je upravo zbog toga iskusni golman kapiten tima. 

- Mogu samo da kažem da je Denes dobro odradio posao, zbog toga se i nalazi u timu. Da smo primili gol bila bi velika šteta. Slobodni udarci mogu da budu opasni u svakom minutu utakmice, važno je da ih odbranimo onda kada ih šutiraju na naš gol - ističe Čerčesov. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija