• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2022

18:00 >> 21:13

ŠOK TERAPIJA USPELA! ZVEZDA POSLE DRAME DO DRUGE POBEDE! Ivanovićev GENIJALAN POTEZ rešio utakmicu!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ŠOK TERAPIJA USPELA! ZVEZDA POSLE DRAME DO DRUGE POBEDE! Ivanovićev GENIJALAN POTEZ rešio utakmicu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Asvel sa 71:67 u osmom kolu Evrolige

Šok terapija na Malom Kalemegdanu je uspela, ali ništa više od toga ne treba da raduje crveno-bele nakon druge pobede u Evroligi. Zvezda je odigrala najbolje poluvreme u sezoni, ali je umalo u drugom uspela da prospe velikih 15 poena prednosti i pretrpi i sedmi neuspeh u elitnom takmičenju. Ipak, nošeni navijačima novopečeni izabranici Duška Ivanovića stigli su do trijumfa nad Asvelom - 71:67! 

Utakmicu je rešio genijalan potez Duška Ivanovića koji je na sedam sekundi pre kraja tražio faul nad Iv Ponsom, a francuski centar nije bio precizan sa linije penala, te je Zvezda mogla da slavi drugu evroligašku pobedu. Prethodno je Nemanja Nedović sa četiri poena doneo prednost crveno-belima. 

Foto: Starsportphoto©

Imala je Crvena zvezda i više od igre u prvom poluvremenu. Vodili su Ivanovićevi izabranici sa 15 poena prednosti posle dve deonice, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu. Kada je Ti Džej Parker rešio da zaigra sa nižom petorkom u nastavku igra tok meča se potpuno promenio. Francuski klub je nošen Šarlom Kaudijem i Dejvidom Lajtijem došao do preokreta, delovalo je da će upisati i ubedljiv trijumf u Pioniru, ali se srpski šampion nije predavao. 

Crveno-bele su u prvom poluvremenu nosili Nikola Ivanović i Luka Vildoza. Ipak, čini se da je argentinski reprezentativac u drugom poluvremenu sagoreo u prevelikoj želji i više odmagao nego pomagao svom timu. Sa druge strane, Crnogorac je igrao u istom ritmu od prvog do poslednjeg trenutka i bolja forma svakako da može da raduje sve na Malom Kalemegdanu. 

Foto: Starsportphoto©

Pobeda svakako jeste od ogromne koristi nakon serije nešto loših igara. Pre svega će crveno-belima na psihološkom nivou značiti drugi trijumf u Evroligi, ali brine činjenica da kada kola krenu nizbrdo u sastavu Zvezde ne postoji igrač koji može da ih zaustavi. 

Nema sumnje da Ivanović nakon meča ima daleko jasniju sliku o Zvezdinom timu. Ne treba da čudi ukoliko u narendom periodu bude i značajnih kadrovskih promena budući da su još jedno slabo izdanje imali Džon Holand i Hasan Martin. 

Crvenu zvezdu je do pobede vodio Nikola Ivanović sa 16 poena, Luka Vildoza je dodao 12, a Nemanja Nedović 11. Sa druge strane, Dejvid Lajti je brojao do 16, Šarl Kaudi do 14, a Retin Obasohan do 13. 

CRVENA ZVEZDA - ASVEL  71:67 (17:14, 21:9, 16:30, 17:14)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd    Sudije: Huan Karlos Garsija, Marćin Kovalski, Vasiliki Tsaruča

Crvena zvezda: Holand, Vildoza, Mitrović, Lazić, Martin, Dobrić, Ivanović, Nedović, Marković, Kuzmić, Petrušev, Bentil

ASVEL: Polit, Nua, Kaudi, Dio, Tajus, Risašer, Fol, Lajti, Obasohan, Džekson, Pons

UŽIVO

Četvrta četvrtina: 

40. minut - KRAJ! 

40. minut - Imaće Asvel sedam sekundi do kraja nakon poena Nemanje Nedovića, Crvena zvezda sada ima dva poena prednosti - 69:67!

40. minut - Promašaj Nedovića na jednoj, a Nue na drugoj strani! Novi napad ima Crvena zvezda za vođstvo - 67:67!

39. minut - PROKLJUČAO JE PIONIR! Nedović je provozao Nouu i pogodio za izjednačenje! Odmah novim tajm-autom nalet Zvezde seče Ti Džej Parker - 67:67!

Foto: Starsportphoto©

38. minut - Odbranila se Crvena zvezda, a prethodno je nove poene sa linije penala upisao Luka Mitrović - 65:67!

37. minut - Biće drame u poslednja tri minuta! Sada je Luka Mitrović pogodio uz faul Dejvida Lajtija i imaće dodatno slobodno bacanje nakon tajm-auta koji je zatražio Ti Džej Parker - 62:65!

37. minut - BENTIIIIIIIIIIIIIL! Uz zvuk sirene iz nemoguće pozicije pogodio je cetar crveno-belih za nadu Zvezde da može do trijumfa - 60:65!

36. minut - Još jedan napad bez ideje Crvene zvezde, pogađa na drugoj strani Dejvid Lajti, a Ivanović koristi i poslednji tajm-aut - 56:63!

35. minut - Raspad sistema... Crvena zvezda sada ima pet poena minusa nakon trojke Šarla Kaudija - 56:61!

34. minut - Pogađa ponovo Dejvid Lajti, ali sada sa linije penala, na drugoj strani novi loš napad crveno-belih i dva promašaja za Luku Vildozu - 56:58!

33. minut - Preživela je Crvena zvezda novi nalet Asvela, pokušao je Lajti još jendom za tri poena, ali nije pogodio. Potom promašaj i za Luku Vildozu i odmah reaguje Ivanović tajm-autom - 56:56!

Foto: Starsportphoto©

32. minut - Izmislio je poene za crveno-bele sada Luka Vildoza i pogodio iz nemoguće pozicije pored Ponsa, ali vraća to Dejvid Lajti na drugoj strani - 56:56!

31. minut - Još slabije je Crvena zvezda ušla u poslednju četvrtinu, napravio je Ben Bentil faul u napadu, a prethodno je promašio Nemanja Nedović - 54:53...

Treća četvrtina: 

30. minut - Asvel se potpuno vratio u meč! Uspeva Nedović da pogodi sa linije penala jedno od dva slobodna bacanja i prekine seriju gostiju - 54:53!

29. minut - Nova trojka za goste sada je pogodio Šarl Kaudi... Zvezdina igra se potpuno raspala - 51:48!

28. minut - NEDOOOOOOOVIĆ! Prvu nisu priznali, ali ova važi sigurno! Ipak, Filip Petrušev je pod košem napravio nesportski faul te će Šarl Kaudi imati dva slobodna bacanja, a potom će lopta biti za Asvel - 51:45!

28. minut - Trapav pokušaj Branka Lazića za tri poena, lopta nije zakačila obruč, ali na drugoj strani Petrušev zaustavlja Risašera - 48:43....

Foto: Starsportphoto©

27. minut - EVO JE JOŠ JEDNAAA! Pionir je ponovo proključao zbog pogotka Nikole Ivanovića za tri poena, ali greška Filipa Petruševa na drugoj strani i pogodak za Nou uz faul - 48:43!

26. minut - Slaba odbrana crveno-belih. Asvel je pogodio tri trojke u za pet minuta u drugom poluvremenu, dok su u prvom nijednu! Novu je pogodio Noua - 45:41!

25. minut - IVANOVIIIIIIIIIIĆ! Kada Nedovićevu nisu želeli da priznaju, ovu će morati! Sjajno je Mitrović "izbio" loptu do Ivanovića i pogodio trojku od izuzetne važnosti za crveno-bele - 43:38!

25. minut - Sporna sudijska odluka... Nemanja Nedović je pogodio trojku, ali je na drugom kraju parketa Risašer napravio faul te je pogodak poništen! 

24. minut - Nastavlja se serija Asvela koji sada ima 11:2 u trećem periodu! Ne uspeva da pogodi Luka Mitrović posle asistencije Nemanje Nedovića - 40:36!

23. minut - Prepolovio je Asvel za samo tri minuta prednost Crvene zvezde, nezadovoljan je Duško Ivanović i odmah reaguje sa tajm-autom - 40:34!

23. minut - Greška Nikole Ivanovića u napadu, a drugu trojku za Asvel pogađa Risašer - 40:30! Nešto slabiji početak crveno-belih - 40:32!

Foto: Starsportphoto©

22. minut - Agresivna odbrana gostiju na startu drugog poluvremena, uspeva to da iskoristi na drugoj strani i Dejvid Lajti koji poentira sa linije penala, ali vraća Ognjen Dobrić - 40:27!

21. minut - Imala je Zvezda priliku da preko Dobrića poveća svoju prednost na startu drugog poluvremena, ali nije pogodio šuter crveno-belih. Na drugoj strani kažnjava Džekson Kartvajt - 38:26!

Druga četvrtina: 

20. minut - Promašaj Luke Mitrovića na jednoj, a na drugoj nije uspeo da pogodi Retin Obasohan. Gotovo je prvo poluvreme - 38:23!

19. minut - Izuzetna kombinacija Nemanje Nedovića i Filipa Petruševa, a centar crveno-belih lagano pogađa na obruču - 38:23!

19. minut - Grešku pravi Branko Lazić, a poene upisuje Jusufa Fal i koristi dodatno slobodno bacanje - 36:23!

Foto: !Starsportphoto©

18. minut - Vraća Šarl Kaudi trojku na drugoj strani, ali užasna reakcija Francuza u odbrani. Na liniju penala ide Nikola Ivanović i pogađa oba slobodna bacanja - 36:20!

18. minut - BUM! BUM! BUM! Deluje da je Ivanović uspeo da razbudi svog prezimenjaka koji sada pogađa trojku uz zvuk sirene - 34:18!

17. minut - Još jednom Asvel nije uspeo da pronađe put do Zvezdinog koša, ali zato na drugoj strani Luka Mitrović jeste. Fauliran je centar crveno-belih i koristi jedno od dva slobodna bacanja - 31:16! Na parketu je ponovo Ognjen Kuzmić. 

16. minut - VILDOZAAAAA! Sa osam metara pogađa trojku Luka Vildoza, a nakon tri dobre odbrane na tribinama Pionira nastao je delirijum - 30:16!

15. minut - Nova ukradena lopta za crveno-bele, sada je Ivanović oduzeo posed Džeksonu Kartvajtu. Napravio je treću ličnu grešku plej Asvela, a crnogorski reprezentativac pogađa oba slobodna bacanja - 27:16!

14. minut - Izuzetna reakcija Luke Vildoze u odbrani koji je ukrao loptu Dejvidu Lajtiju i proigrao Bena Bentila u kontri! Reaguje Ti Džej Parker tajm-autom nakon nešto slabijeg perioda u igri Asvela - 25:16!

Foto: Starsportphoto©

13. minut - Pogodio je flouter Luka Mitrović i iznudio faul Aleksa Tajusa, ali nije uspeo da iskoristi dodatno slobodno bacanje! Uspevaju crveno-beli da se vrate na najčešćih +7 - 23:16!

13. minut - Pukla je odbrana crveno-belih, a to je skoristio Retin Obasohan i ponovo pogodio. Odmah reakcija Duška Ivanovića, na klupu će Filip Petrušev, a u igru se vraća Ben Bentil - 21:16!

12. minut - Nastavlja Ivanović sa mnogo rotacija, na parketu su sada umesto Nedovića i Dobrića ponovo Vildoza i Džon Holand. Odigrali su crveno-beli potom dobru odbranu, ali je Tajus izblokirao Luku Mitrovića. 

12. minut - DOBRIIIIIIIIĆ! Iz auta se podigao Ognjen Dobrić i pogodio za tri poena, ponovo je proključao Pionir nakon dobrog poteza srpskog reprezentativca! Usledila je dobra odbrana Nikole Ivanovića, te nesportski faul Retina Obasohana, a crnogorski reprezentativac bio je polovičan sa linije penala - 21:14!

11. minut - Nova greška Luke Vildoze, vadi ga sa parketa sada Duško Ivanović, a na parketu je Nikola Ivanović. Na drugoj strnai korake pravi Džekson Kartrajt. 

Prva četvrtina: 

10. minut - Odličnu odbranu igra Filip Petrušev na Aleksu Tajusu, ali ne uspeva to da iskoristi Ognjen Dobrić koji je promašio šut iz ćoška. Asvel je u finišu prvog perioda ponovo uspeo da smanji zaostatak preko Šarla Kaudija - 17:14!

9. minut - Nešto slabija dva poseda za crveno-bele, nije pogodio Dobrić, a potom je slabo reagovao i Luka Vildoza posle prodora. Na drugoj strani pogađa Šarl Kaudi - 17:12!

Foto: Starsportphoto©

8. minut - Izuzetna reakcija crveno-belih nakon Ivanovićevog tajm-auta! Poentirao je Nemanja Nedović posle timske akcije, a potom i dobre reakcija Filipa Petruševa u odbrani - 17:10!

7. minut - Seče seriju Asvela poenima Filip Petrušev koji je pogodio lako pored Šarla Kaudija, a na drugoj strani dobra odbrana za nekadašnjeg MVP-a ABA lige - 15:10!

7. minut - Pala je igra crveno-belih nakon što su izašli Vidloza i Kuzmić. Uspeo je to da kazni Jusufa Fol, a potom i Retin Obasohan koji je treći put bio maksimalan sa linije penala - 13:

6. minut - Kombinovali su sada Ben Bentil i Hasan Martin sa niskog posta i lako izašli na kraj sa odbranom Asvela! Deluje Zvezda i napadački raspoložena na startu utakmice. Na drugoj strani Retin Obasohan pogađa slobodna bacanja nakon faula Stefana Markovića - 13:7!

5. minut - Novi majstorski potez Luke Vildoze! Argentinac je fintirao Jusufu Fala, sačekao Francuza da padne, a potom lagano o tablu poentirao - 11:2!

4. minut - Grešku je napravio u napadu Džon Holand, a "u ofsajdu" je ostao Dejvid Lajti i lako pogodio - 9:2!

Foto: Starsportphoto©

4. minut - VILDOZAAAAAAAAAAAA! Proključao je Pionir nakon trojke koju je pogodio argentinski reprezentativac! Odmah reaguje Ti Džej Parter tajm-autom - 9:0!

3. minut - Izuzetan defanzivni početak za crveno-bele, a to Zvezda uspeva da naplati i u napadu. Sada je Luka Vildoza iznudio faul i iskoristio slobodna bacanja - 6:0!

2. minut - Drugi put Džon Holand uspeva da ukrade loptu mladom Risašeru, sada je bek Asvela napravio i nesportski faul, a Amerikanac pogađa oba slobodna bacanja - 4:0!

2. minut - Dobra energija Branka Lazića koji je pokupio ofanzivan skok nakon promašaja Luke Vildoze, Argetninac potom sjajno proigrava Ognjena Kuzmića koji lako poentira pod košem - 2:0!

1. minut - Jusufa Fol osvojio je prvi napad za svoju ekipu, ali je Crvena zvezda uspela da odbrani nalet Asvela. Na drugoj strani greška Bena Bentila - 0:0!

Promešao je karte Duško Ivanović na startu utakmice, a u petorci koja počinje nalaze se Luka Vildoza, Džon Holand, Branko Lazić, Ben Bentil i Ognjen Kuzmić! 

Foto: Starsportphoto©

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice osmog kola Evrolige između Crvene zvezde i Asvela. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija