• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.12.2022

20:22

ZVEZDA RAZBILA MEGU SA +34! Dobrić i Nedović držali čas u Pioniru!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA RAZBILA MEGU SA +34! Dobrić i Nedović držali čas u Pioniru!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Megu rezultatom 92:58 (25:16, 19:17, 18:18, 30:7) u 11. kolu ABA lige i upisali novi trijumf na regionalnoj sceni

Više od pobede, trenera Ivanovića može da raduje povratak Luke Mitrovića, koji je posle dužeg odsustva, odigrao veliki deo meča i postigao sedam poena.

Nije imala Zvezda mnogo muka da dođe do devetog trijumfa u regionalnom takmičenju. Domaćin je od početka krenuo silovito, pa je Mega samo u uvodnim sekundama imala vođstvo od 3:4, da bi posle toga crveno-beli preuzeli rezultatsku kontrolu i nisu ispuštali prednost.

Predvođeni raspoloženim Dobrićem i Petruševim, izabranici Duška Ivanovića su kako je vreme odmicalo, povećavali vođstvo, koje je do odmora iznosilo maksimalnih 15 razlike (39:24).

Uspela je Mega u finišu prvog poluvremena da priđe i spusti minus, ali i propustila priliku da preko Rorija u poslednjem napadu smanji na jednocifreni zaostatak, pa se na veliku pauzu otišlo sa 44:33 u korist Crvene zvezde.

CRVENA ZVEZDA - MEGA 92:58 (25:16, 19:17, 18:18, 30:7)

DVORANA: "Aleksandar Nikolić". SUDIJE: Sašo Petek, Mario Majkić, Tomislav Vovk.

CRVENA ZVEZDA: Vildoza 12, Lazarević 5, Mitrović 7, Lazić 5, Dobrić 16, Raduljica 2, Ilić 4, Nedović 16, Marković 3, Petrušev 11, Topić 4, Bentil 7.

MEGA: Branković 13, Rudan 4, Uskoković 8, Kazalon 4, Đurišić 9, Kovačević, Cerovina, Rori 7, Grbović 7, Milosavljević 3, Mušikić, Stefanović 3. 

U nastavku je tim sa Malog Kalemegdana vratio lepu zalihu (51:37), međutim, gosti se nisu predavali i sa sedam uzastopnih poena prišli su samo -7 (51:44).

Standings provided by Sofascore

 

Odbila je Zvezda taj napad rivala, ponovo preuzela igru u svoje ruke, pa je ekspresnom serijom u finišu utakmice pobegla na najveća 24 poen viška (77:53) i rutinski privela meč kraju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović sa po 16 koševa, Luka Vildoza je dao 12, a Filip Petrušev 11 poena.

Kod Mege jedina svetla tačka bio je Danko Branković, koji je postigao 13 koševa.

Dobro veče i dobrodošli na lajv blog "Informera", na utakmicu 11. kola ABA lige, Crvena zvezda - Mega.

UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

Zvezda je mini serijom 4:0 otvorila poslednju deonicu, pošto je posle Vildoze u kontri poentirao i Dobrić, čijim su poenima crveno-beli otišli na 15 koševa prednosti - 66:51.

Domaćin je održavao visoko vođstvo, ne dozvolivši Megi ponovo da se primakne i na kraju upisao petu pobedu zaredom u ABA ligi, a devetu u deset mečeva.

Samo pet poena postigli su igrači Mege u poslednjih devet minuta, dok je Nedović držao trojkaški čas, pogađavši iz svih pozicija.

Išla je prednost crveno-belih i na 31 poen viška (87:56), pa su gosti u finišu uspeli samo da ublaže debakl.

TREĆA ČETVRTINA

Puna tri minuta na početku drugog poluvremena nije bilo poena, što je prekinuo Branković, a potom na drugoj strani i Mitrović sjajnim zakucavanjem.

Usledila je potom prva trojka Stefana Markovića za 51:37, posle četiri asistencije u prvom delu meča, da bi Mega serijom 0:7 i koševima Gagija Milosavljevića uspela da unese neizvesnost u ovaj okršaj i smanji na samo sedam poena minusa (51:44).

 

 

Bio je prinuđen Ivanović na tajm-aut, posle kojeg se Zvezda odbranila u pokušaju da gosti priđu na samo pet razlike, a onda u kontri trojkom Bentila vratila dvocifrenu prednost (54:44).

Veliki broj nepreciznih šuteva van linije 6,75 viđen je u tim trenucima, a onda je reviju promašaja prekinuo Vildoza, povećavši na 56:44.

Mega je trojkom Uskokovića u poslednjem napadu opet spustila na jednocifrenu prednost (60:51), ali je Vildoza pred zvuk sirene sa bacanja vratio 12 koševa na Zvezdinu stranu, pa se u poslednjih deset minuta ušlo rezultatom 62:51.

Počelo je drugo poluvreme.

DRUGA ČETVRTINA

Već na startu druge četvrtine, Zvezda je preko Nedovića, Petruševa i zakucavanjem Ilića došla do +14 (32:18), nateravši Baraća da ponovo reaguje tajm-autom.

Razigrali su se Dalibor Ilić i Filip Petrušev, za koje odbrana Mege nije imala rešenje. Megu je, koliko-toliko u životu održavao Nikola Đurišić, ali kada bi god gosti prišli na korak od smanjenja dvocifrenog minusa, Dobrić je odgovarao trojkom.

 

 

Posle jedne od četiri do poluvremena, Ognjen je odveo Zvezdu na maksimalnih 39:24. Usledila je potom serija Mege 0:5, koju je trojkom zaokružio bivši igrač crveno-belih Uskoković smanjivši na 39:29, ujedno, i kaznivši opuštanje u igri domaćih.

Trojka kapitena Lazića u poslednjem minutu ove deonice vratila je Zvezdi 14 koševa viška, ali samo kratko jer je Rori "odgovorio" na isti način (44:33).

Imala je Mega šansu da sa jednocifrenim zaostatkom ode na poluvreme, međutim, faul Rorija u napadu ih je sprečio u tome.

PRVA ČETVRTINA

Zvezda je bolje ušla u meč, sa vezane dve trojke Ognjena Dobrića, da bi posle iste Vildoze domaći tim prvi put otišao na osetnijih 11:7.

 

 

Izabranici Duška Ivanovića su serijom 7:0 u finišu prvog perioda, napravili najveću razliku i stigli do devet koševa prednosti (21:12).

Posle tajm-auta Marka Baraća, Mega je sa "penala" koševima Kazalona prekinula niz crveno-belih, koji su na kraju prvog kvartala već obezbedili lepu zalihu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Iskreni patriota, ali nadasve veliki profesionalac": Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Radeta Brajovića!
Politika

"Iskreni patriota, ali nadasve veliki profesionalac": Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Radeta Brajovića!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća porodici, prijateljima i kolegama povodom smrti Radisava Radeta Brajovića, dugogodišnjeg glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" u kome je istakao da je sa tugom primio vest o njegovoj smrti, jer je, kako je rekao, sa njim otišao još jedan veliki deo časne istorije našeg novinarstva.

08.07.2024

17:53

TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja!
Live TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja!

Današnji dan je izuzetno turbulentan s obzirom na vesti koje nam stižu iz sveta. Makron nezadovoljan što je treći nakon izbora. Dva centralna događaja prate nas mesecima, čak godinama, a to su sukobi u Ukrajini i u Gazi. Na ove, ali i druge aktuelne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Velibor Stević i geopolitički analitičar Luka Stajić.

08.07.2024

19:50

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)
Live TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)

Ko će zaista povesti Francusku? Po svemu sudeći, niko neće moći da računa na podršku onog drugog. O izborima u Francuskoj u emisiji "Info dan" govorili su novinar iz Pariza Saša Pešić i politikolog Vladimir Kljajić. Uživo u program javio se i Milutin Ilić, izvršni direktor Instituta Geopolitikon, koji je komentarisao situaciju u Francuskoj nakon drugog kruga izbora.

08.07.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!
TOTALNA ESKALACIJA

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, nakon sastanka sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje. Ova vest dolazi nakon razornog udara ruskih snaga na gradove širom Ukrajine, prilikom čega je poginulo najmanje 29 ljudi.

08.07.2024

16:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija