• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.12.2022

14:46

KAMPACO I DOBRIĆ PREGAZILI ČAČANE! Borac MUČIO šampiona, pa DEKLASIRAN za osam minuta! Serija 15:0 rešila MEČ! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

KAMPACO I DOBRIĆ PREGAZILI ČAČANE! Borac MUČIO šampiona, pa DEKLASIRAN za osam minuta! Serija 15:0 rešila MEČ! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su čačanski Borac rezultatom 86:57 (23:13, 22:24, 20:8, 21:12) u 12. kolu ABA lige

Početak meča pripao je braniocu titule, koji je posle trojke gostiju, preuzeo kontrolu i brzo stigao do sigurnog vođstva.

Ulazak Fakunda Kampaca u petom minutu i debi Argentinca obeležio je ovaj meč, a nekadašnji igrač Denvera i Reala pokazao je koliko će značiti za igru Ivanovićevog tima.

Asistencijama i sjajnom partijom razigravao je ekipu, i u najvećoj meri doprineo desetom trijumfu u 11 mečeva.

Čačane je u igri držao Hejl, najbolji pojedinac u redovima Borca, ali kada su i za njega našli lek košarkaši Zvezde, gosti su krenuli da popuštaju.

Foto: Starsportphoto

 

Na krilima Ognjena Dobrića koji je u prvih 20 minuta postigao devet poena, tim sa Malog Kalemegdana je uspeo da „slomi“ goste, koji su ipak do kraja poluvremena trojkama smanjili najveću Zvezdinu prednost od 15 koševa i poenima Čarapića van linije 6,75 odu na odmor sa samo osam poena minusa.

CRVENA ZVEZDA - BORAC 86:57 (23:13, 22:24, 20:8, 21:12)

DVORANA: Aleksandar Nikolić. SUDIJE: Ilija Belošević, Ivan Stefanović, Stefan Ćalić.

CRVENA ZVEZDA: Holand 5, Vildoza 3, Lazarević 6, Mitrović 7, Lazić 5, Dobrić 15, Marković, Kuzmić 6, Petrušev 13, Topić 2, Bentil 13.

BORAC: Boldvin 6, V.Ćurčić 2, Glišić, Lešić 1, Petrović 4, Tomašević 10, Novaković 2, Radonjić 2, Todorović, Milovanović 6, Čarapić 7, Hejl 17.

Dobriću su uz rame bili Bentil i Luka Mitrović sa po sedam koševa, dok se kod Borca istakao Hanter Hejl sa 11 koševa.

U nastavku je Borac serijom 1:4 prišao domaćinu samo na četiri poena (48:44), ali su njihov pokušaj da stignu do iznenađenja prekinuli Dobrić i Petrušev, pogodivši dve uzastopne trojke, što je Zvezdu odvelo na novu dvocifrenu prednost (56:44).

Foto: Starsportphoto

 

Za šest minuta u trećem kvartalu, Crvena zvezda je dala 17 poena i serijom 15:0 rešila sve dileme oko pobednika. Razgoropadili su se domaći i pokazali razliku u kvalitetu, iako su Čačani na startu ovog perioda bili blizu izjednačenja.

To je rezultiralo da Zvezda u poslednju četvrtinu uđe sa 20 koševa viška i rutinski privede utakmicu kraju, upisavši deseti trijumf u regionalnom takmičenju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ognjen Dobrić sa 15 poena, uz tri trojke iz pet pokušaja, Petrušev i Bentil su dodali po 13 koševa, a Fakundo Kampaco je na debiju upisao 11 poena, pet asistencija i po dva skoka i ukradene lopte.

Kod Borca je dominirao Hanter Hejl sa 17 poena bio je najefikasniji igrač meča, dok je dvocifren bio samo još Tomašević koji je dao 10 koševa.

14.30 - Pratite na našem portalu meč između Crvene zvezde i Borca u ABA ligi.

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

Iako je Zvezda u prethodnoj deonici obezbedila pobedu, poslednji kvartal obeležile su nove maestralne asistencije Fakunda Kampaca koji je od prvog meča ušao u srca navijača.

Nema sumnje da je njegovim dolaskom tim sa Malog Kalemegdana dobio ogromno pojačanje u borbi za Top 8 Evrolige, a sudeći po onome što je već protiv Čačana pokazao, Delije će biti oduševljene u narednim mečevima njegovim igrama i dodavanjima.

TREĆA ČETVRTINA

 

 

Bentil je počeo poenima treću četvrtinu, da bi Hejl odgovorio trojkom smanjivši na 47:40, a novom serijom 1:4, Čačani su potpuno neočekivano uneli dramu u meč.

Uspeo je Borac u drugom poluvremenu da uhvati priključak i koševima Boldvina smanji samo na četiri koša zaostatka (48:44), posle čega je Ivanović morao da reaguje tajm-autom.

Reakcija je uspela, pošto je Dobrić trojkom prekinuo nalet gostiju, a Zvezda serijom 15:0 napravila ogromnu razliku.

Foto: Starsportphoto

 

Njapre je Petrušev rampom „zalepio“ Milovanovića, koji je nakon toga promašio i trojku. Na drugoj strani nije Filip, pa je Zvezdu opet odveo na dvocifreno vođstvo 54:44. Novim koševima Petruševa, crveno-beli su došli do +12, pa još jednom trojkom Dobrića i poenima Lazarevića na 19 koševa prednosti (63:44).

Magični poeni Kampaca u poslednjim sekundama digli su ponovo publiku na noge, a Zvezdi doneli 20 poena razlike pred poslednju deonicu 65:45.

DRUGA ČETVRTINA

U ovom periodu razigrao se Ognjen Dobrić, koji je sa nekoliko uzastopnih koševa postao najefikasniji igrač domaćih sa devet poena.

Posle pogođenog bacanja Mitrovića, sjajnim potezom Kampaco je asistirao Dobriću, koji je poentirao za 26:16. Prethodno je Tomašević pogodio trojku za Borac.

Zakucavanjem Dobrića Zvezda je otišla u 14. minutu prvi put na 12 koševa viška (30:18), da bi isti igrač trojkom u narednom napadu doneo +13 (33:20).

Do odlaska na poluvreme, Petrušev je novim poenima odveo domaće na 15 poena prednosti 41:26, ali je Borac odgovorio mini serijom i smanjio na 41:30.

Foto: Starsportphoto©

 

Ivanović je reagovao tajm-autom, posle koga je Mitrović ispravio promašenu trojku Holanda, prekinuvši niz gostiju.

U finišu poluvremena Čarapić je pogodio trojku, pa je Borac na odmor otišao sa samo osam koševa zaostatka 45:37.

PRVA ČETVRTINA

 

 

 

Meč je trojkom otvorio Hejl, ali je Zvezda koševima Bentila, Vildoze i Kuzmića brzo preokrenula na 6:3.

Preciznost kapitena Lazića odvela je domaćina na četiri poena prednosti, ali je Borac posle tajm-auta napravio seriju 0:4, uspeo da uhvati rezultatski priključak i zahvaljujući raspoloženom Hejlu stigne do izjednačenja 12:12.

Foto: Starsportphoto

 

U petom minutu je usledilo oduševljenje na tribinama, kada je Vildoza ustupio mesto Fakundu Kampacu, koji je debitovao konačno u crveno-belom dresu.

Posle tajm-auta Zvezda je odgovorila serijom 8:0 i otišla na 20:12, a Kampaco je u tom periodu upisao prve asistencije u novom klubu.

Foto: Starsportphoto

 

Samo nekoliko sekundi kasnije postigao i prve poene u crveno-belom dresu, a Ivanovićev tim odveo na dvocifrenu prednost posle prve četvrtine 23:13.

ABA LIGA, 12. kolo

Nedelja

Crvena zvezda - Borac 86:57

/Dobrić 15 - Hejlis 17/

Budućnost - Mega (16.30)

Igokea - Partizan (18.30)

Subota

FMP - Studentski centar 90:72

/Frejzer 17 - Pavličević 17/

Petak

Zadar - Cibona 68:75

/Božić 16 - Ljubičić 13/

Utorak

Cedevita Olimpija - Mornar (19)

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija