• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.12.2022

18:06 >> 20:44

ZVEZDA NEMA DESET STRANACA KAO NEKI! Čović BESAN! Pričaćemo o tome ko MINIRA Kampacovu registraciju!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA NEMA DESET STRANACA KAO NEKI! Čović BESAN! Pričaćemo o tome ko MINIRA Kampacovu registraciju!

Podeli vest

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović održao je konferenciju za medije povodom novog naslovnog sponzora, a dotakao se i brojnih tema vezanih za klub sa Malog Kalemegdana

Turbulentna kalendarska godina bliži se kraju, a nakon problematičnog početka sezone Crvena zvezda uspela je da sedne na "zelenu granu". Klub sa Malog Kalemegdana beleži vrhunske rezultate na parketu, a predsednik Nebojša Čović danas se pohvalio velikim uspehom i van terena. Crveno-beli su dogovorili saradnju sa novim naslovnim sponzorom i potpisali najveći ugovor sa privatnom kompanijom u istoriji srpske košarke. 

Ipak, pre svega tema je bio ugovor Fakunda Kampaca koji još uvek nema pravo nastupa u Evroligi, a predsednik Čović istakao je da će kada bude imao konkretne informacije izdati saopštenje ili organizovati konferenciju budući da određeni ljudi miniraju njegovu licencu. 

- Crvena zvezda je uradila sve što je do nas, videli ste da je Kampaco već juče nastupao u ABA ligi. Sa Evroligom još uvek postoje određeni nesporazumi. Što se tiče igrača, naše obaveze smo izmirili. Da li stopostotno ili kroz sporazumne. Crvena zvezda kao državni "bankomat" ne može da duguje toliko para, moramo da uvedemo logike. Videćemo ovih dana da li će biti otklonjeni problemi sa Evroligom. Ne isključujem da ćemo imati novu konferenciju za štampu na konto toga ko koči njegovu registraciju - objasnio je Nebojša Čović, a potom dodao. 

Foto: Starsportphoto

- Bila je polemika oko ugovora Kampaca, trošenje državnih para... Znate da je inspekcija bila u Zvezdi skoro tri meseca, pregladala je kompletan period od 2011. godine i nismo imali primedbu. Mi smo taj zapisnik objavili, to drugi nisu objavili. NIsam video da ni mediji imaju želju da istraže to ili su to zabranjene teme kada su drug klubovi u pitanju. Cifre koje su pominjane oko Kampaca su značajno manje u vezi sa ugovorima igrača u nekim drugim klubovima, a posebno o ugovorima trenera u nekim drugim klubovima. Nije dobro puštati neistine, nije dobro da mediji lažu narod.

Pričao je Čović i o potencijalnim pojačanjima Crvene zvezde, ali nije želeo da otkriva konkretna imena. 

- Što se tiče pojačanja, videćemo. Pustiću vas da vi vrtite kroz medije, dajete nam dobre ideje. Radimo na tome, Martin je povređen neće ga biti dva meseca, Ivanović neće igrati do sredine januara. Gledamo još neke varijante. Nemojte nas stavljati u isti koš, nemamo deset stranaca, imamo pet plus jedan. Ivanović se vodi kao stranac zahvaljujući administrativnim problemima. Imamo 11 domaćih igrača. Idemo sa malo jačim rosterom, naučili smo prošle godine da moramo da imamo više igrača. Na Kupu je bilo devet igrača prošle sezone. Kada pogledate dinamiku igranja i ceo kalendar. Drugog januara igramo sa Splitom u gostima, pa šestog januara smo u Valensiji, osmog u Skoplju, desetog u Beogradu sa Realom, pa 12. sa Monakom, a 15. Budućnost u Podgorici. To nije humano, ali šta da radimo. Zato nam treba moćniji roster, naravno, uz pomoć Meridiana, želimo da napravimo što bolji rezultat - rekao je predsednik Crvene zvezde o potencijalnim pojačanjima. 

Dotakao se potom Čović i novog naslovnog sponzora Crvene zvezde koji će uz beogradskog velikana biti u narednim godinama. 

- Već je rečeno da je ovo najveći ugovor ikada i Zvezda će već od januara u svom nazivu nositi Meridijan bet. Mi smo negde 2011. godine krenuli sa Zvezdom i imali period stabilizacije kroz zakonske mogućnosti koje ova država pruža. Sve po planu koji smo napravili za jačanje kluba zaključno sa sezonom 2021 22 i osvojeno je 22 trofeja. U sportu ničim drugim ne merimo uspeh, osvojili smo triple krune i naše ambicije su sve veće, redovni smo učesnici Evrolige i sinergija sa ovako ozbiljnom kompanijom pruža mogućnosti Zvezdi. Drago mi je da su prepoznali te mogućnosti i dobiti... Vi znate šta znači Meridijan u geografiji, podeoni krug u kome je sunce uvek u najvišoj tački. Nama je važno da je uvek sunce i uvek najviša tačka. Hvala na ogromnom razumevanju, izuzetno sam zahvalan našem nazivnom sponzoru dosadašnjem, Telekomu, koji ostaje uz nas. Sve više firma se javilo jer je prepoznalo potencijal Zvezdin i marketinške i poslovne benefite. Nadam se da će naša saradnja biti izvandredna, jer smo i do sada malo sarađivali. Hvala i toliko sa moje strane - objasnio je predsednik Crvene  zvezde, a potom nastavio. 

Foto: Starsportphoto

- Što se tiče novog ugovora... Telekom nam je bio sponzor, ali državni. Sada imamo privatnog, a Telekom nam je godišnje davao isto koliko imaju i neki drugi klubovi sa lošijim plasmanom. Tada smo dobijali 1.200.000 evra. Ovo je ugovor koji je veći, menjamo nazivnog sponzora. Cifra je poslovna tajna, ne da bi krili nešto. Naš dosadašnji nazivni sponzor imao je imao je benefit od nas od 3.200.000 evra do 3.800.000 evra godišnje. "Nilsen" je objavio to, reč je o firmi koju je Evroliga angažovala - podvukao je Čović.

UŽIVO: 

18:41 - KONFERENCIJA ZA MEDIJE JE ZAVRŠENA!

18:48 - Za kraj, Čović se dotakao i novog formata Evrolige i istakao da je u prošlosti predlagao ono o čemu se sada razmatra. 

- Fudbal je religija, sve ostalo je sport. Videli smo na Svetskom prvenstvu. Košarka je mnogo niže. U Vitoriji smo predložili koncept od 20 klubova, da li će to biti Istok/Zapad... To je ušlo kao ideja. Razgovarali smo sa Đordijem o tome i u Beogradu. Videh da je i Maršal o tome govorio, da bude 24 kluba. Treba da bude dva srpska kluba, pominje se Dubai, a podržavam. Postoji ideja da se Dubai pridruži ABA ligi, što bi bilo isto interesantno, iako su neki protiv. Vreme u kojem funkcionišemo je vreme potpune komerzacijalizacije sporta - podvukao je Čović. 

18:45 - Istakao je prvi čovek Crvene zvezde da beogradski klub redovno prolazi kroz evroligaške kontrole, a da na godišnjem nivou finansijski izveštaj šalje državi i takmičenju u kom se nalazi. 

- Evroliga ima finansijski "fer-plej" i preko njega imaju finansijski panel koji se sastoji od tri čoveka. Oni povremeno vrše kontrolu, mi smo imali to 2017. godine. Naši finansijski izveštaji su godišnji, to predamo našoj državi, ali i Evroligi. Tako isto radimo sa sezonskim finansijskim izveštajem. Naše poslovanje je adekvatno mogućnostima, da li neko ima privilegije i protekcije čini mi se da da. Klub prijavi da ima gubitak od 120 miliona evra oni po "fer-pleju" ne bi imali pravo da se takmiče. Pojavi se neki fudbalski klub ili banka kao garant. Mi taj luksuz nemamo. Ono što je sigurno bez države ne bi mogli da funckionišemo onako kako možemo. Svi koji vam pričaju da mogu to kao privatne kompanije. Da, da, mogu, ako kao privatna kompanija prodaju 50 automobila pa na njima napravim "višak" pa dam u klub. Nemojte da razrađujemo tu maštu, a možemo na konkretnim primerima. Ne postaje se milijarder za dve godine, a posebno ako niste dovoljno obrazovani. Sa zvaničnim diplomama, ne klupljenim - kazao je Nebojša Čović. 

Foto: Starsportphoto

18:40 - Smatra Čović da su dolasci Vildoze i Kampaca u Crvenu zvezdu od ogromne koristi za regionalnu, srpsku, ali i evropsku košarku. 

- Ovaj novi ugovor nam omogućava dosta dobru finansijsku konstrukciju. Crvena zvezda nema mogućnost da odredi budžet na početku sezone. Za ovu sezonu naš bruto budžet prvog tima, sa sve Kampacom i Vildozom, je oko 9.500.000 evra. Na to treba dodati pionire, kadete, juniore i sve ostale, to izađe oko 11. Mislim da ćemo uspeti, zahvalan sam novom sponzoru na tome. Kada je reč o Vildozi i Kampacu skoro mislim da je reč o najboljim igračima koji su došli u naše klubove. To kažem da bih uvažio i sve one koji su bili ovde, svi su ostavili poslednju kap znoja za Crvenu zvezdu. Radi se o dva NBA igrača, to je počast za srpsku, regionalnu i evroligašku košarku. Time postajemo konkurentniji, znam kakvi problemi dolaze. Ovde se uspesi ne praštaju, peli smo se došli do samog vrha, a tu duvaju jaki vetrovi, ali se još uvek držimo tu. Cilj nam je da ostanemo. Svi treba da budemo srećni zbog njihovih dolazaka - jasan je bio predsednik crveno-belih. 

18:31 - Jedna od novinarki pitala je predsednika Crvene zvezde zbog čega ne želi da objavi tačnu vrednost ugovora sa novim sponzorom kao i dužinu istog. 

- Ne znam da li je to pitanje dobio neki drugi klub koji takođe nisu privatni. Ne znam da li su to pitanje dobili klubovi koji nisu objavili prihode i rashode prošle sezone. Ne znam da li su to pitanje dobili klubovi koji nisu objavili rang plata za igrače i stručni štab. Pošto niste pitali onda ni od nas nećete dobiti odgovor. Mislim da je to konkretno. Bilo vam je dosadno da objavite naše tabele prihoda i rashoda, ali tako mi funkcionišemo. Kada svi budu poslovali transparentno kao mi - nemam ništa protiv. Kada bih ja pitao "Sportklub" kakav ugovor imate sa sponzorima sigurno mi ne bi rekli. Postoji domen i "poslovne tajne" ne zavisi samo od nas, ali ni od naših partnera. To je poslovna tajna o investicijama u Srbiji. Žao mi je, izašao bih u susret, ali ne mogu - rekao je Nebojša Čović, a potom dodao. 

Foto: Starsportphoto

- Što se tiče novog ugovora... Telekom nam je bio sponzor, ali državni. Sada imamo privatnog, a Telekom nam je godišnje davao isto koliko imaju i neki drugi klubovi sa lošijim plasmanom. Tada smo dobijali 1.200.000 evra. Ovo je ugovor koji je veći, menjamo nazivnog sponzora. Cifra je poslovna tajna, ne da bi krili nešto. Naš dosadašnji nazivni sponzor imao je imao je benefit od nas od 3.200.000 evra do 3.800.000 evra godišnje. "Nilsen" je objavio to, reč je o firmi koju je Evroliga angažovala - jasan je bio Čović.  

18:26 - Dotakao se Nebojša Čović i potencijlanih pojačanja za Crvenu zvezdu, ali nije želeo da otkriva imena niti pozicije gde navijači mogu da ih očekuju. 

- Što se tiče pojačanja, videćemo. Pustiću vas da vi vrtite kroz medije, dajete nam dobre ideje. Radimo na tome, Martin je povređen neće ga biti dva meseca, Ivanović neće igrati do sredine januara. Gledamo još neke varijante. Nemojte nas stavljati u isti koš, nemamo deset stranaca, imamo pet plus jedan. Ivanović se vodi kao stranac zahvaljujući administrativnim problemima. Imamo 11 domaćih igrača. Idemo sa malo jačim rosterom, naučili smo prošle godine da moramo da imamo više igrača. Na Kupu je bilo devet igrača prošle sezone. Kada pogledate dinamiku igranja i ceo kalendar. Drugog januara igramo sa Splitom u gostima, pa šestog januara smo u Valensiji, osmog u Skoplju, desetog u Beogradu sa Realom, pa 12. sa Monakom, a 15. Budućnost u Podgorici. To nije humano, ali šta da radimo. Zato nam treba moćniji roster, naravno, uz pomoć Meridiana, želimo da napravimo što bolji rezultat - rekao je predsednik Crvene zvezde o potencijalnim pojačanjima. 

18:15 - Neizostavna tema bio je status Fakunda Kampaca koji još uvek nema pravo nastupa u Evroligi. 

- Crvena zvezda je uradila sve što je do nas, videli ste da je Kampaco već juče nastupao u ABA ligi. Sa Evroligom još uvek postoje određeni nesporazumi. Što se tiče igrača, naše obaveze smo izmirili. Da li stopostotno ili kroz sporazumne. Crvena zvezda kao državni "bankomat" ne može da duguje toliko para, moramo da uvedemo logike. Videćemo ovih dana da li će biti otklonjeni problemi sa Evroligom. Ne isključujem da ćemo imati novu konferenciju za štampu na konto toga ko koči njegovu registraciju - objasnio je Nebojša Čović, a potom nastavio.

Foto: Starsportphoto

- Juče su pojedini mediji pustili dezinformacije da Zvezda duguje dva miliona evra po pitanju Vildoze. Zvezda nema nikakvu obavezu kada je Vilodza u pitanju, to je obaveza između igrača i Baskonije. Mi sa tim nemamo veze, možete da pročitate jeste da je na engleskom, ali... Ja znam da pojedini novinari ne znaju ni srpski, a kamoli engleski. Mi smo prezentirali sve svoje prihode i raskode, nismo zatvoreni klub. To što mnogima smeta je njihov problem. Za njih mogu da kažem da se radi o budalama, kada bi znali da su budale ne bi to bili. Neke stvari su prešle meru. Zaprepašćuje me destrukcija... Bolesno je da se neko rađuje tuđem neuspehu nego sopstvenom uspehu. Možda sam ja konzervativan, ali mislim da to nije normalno. Ljudi se primaju kao šarani na izjave Ace Petrovića, pitajte ga koliki je budžet imao u Ciboni u ranijim godinama, da li su baš sve nekretnine na primorju otišle u privatne ruke tek tako. Na kraju krajeva, čoveče bavi se svojim poslom... "Izbornik" si reprezentacije koja ima svoje probleme. Lepo im je odgovorio Ukić - dodao je predsednik Crvene zvezde.  

Foto: Starsportphoto©

18:05 - Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović objavio je da je beogradski velikan od prvog januara imati novog naslovnog sponzora "Meridianbet", te da je to najveći sponzorski ugovor u istoriji srpske košarke!

- Dobro veče, drago mi je da ste došli u ovolikom broju. Već je rečeno da je ovo najveći ugovor ikada i Zvezda će već od januara u svom nazivu nositi Meridijan bet. Mi smo negde 2011. godine krenuli sa Zvezdom i imali period stabilizacije kroz zakonske mogućnosti koje ova država pruža. Sve po planu koji smo napravili za jačanje kluba zaključno sa sezonom 2021 22 i osvojeno je 22 trofeja. U sportu ničim drugim ne merimo uspeh, osvojili smo triple krune i naše ambicije su sve veće, redovni smo učesnici Evrolige i sinergija sa ovako ozbiljnom kompanijom pruža mogućnosti Zvezdi. Drago mi je da su prepoznali te mogućnosti i dobiti... Vi znate šta znači Meridijan u geografiji, podeoni krug u kome je sunce uvek u najvišoj tački. Nama je važno da je uvek sunce i uvek najviša tačka. Hvala na ogromnom razumevanju, izuzetno sam zahvalan našem nazivnom sponzoru dosadašnjem, Telekomu, koji ostaje uz nas. Sve više firma se javilo jer je prepoznalo potencijal Zvezdin i marketinške i poslovne benefite. Nadam se da će naša saradnja biti izvandredna, jer smo i do sada malo sarađivali. Hvala i toliko sa moje strane - rekao je Nebojša Čović. 

18:00 - Dobro došli na lajv prenos konferencije za medije Crvene zvezde! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija