• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.01.2023

16:31 >> 18:14

ZVEZDA SE MUČILA, PA RAZBILA HRVATE! Petrušev i Bentil UTIŠALI Gripe! Sedma pobeda u nizu!

ABA liga/KK Split/Ivica Cavka

Crvena zvezda

ZVEZDA SE MUČILA, PA RAZBILA HRVATE! Petrušev i Bentil UTIŠALI Gripe! Sedma pobeda u nizu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Split na Gripama u 13. kolu ABA lige rezultatom 63:72 (17:19, 13:13, 14:26, 19:14) upisali sedmu uzastopnu pobedu u regionalnom takmičenju i izbili na čelnu poziciju

Iako oslabljeni neigranjem kvarteta (Vildoza, Nikola Ivanović, Martin i Raduljica), crveno-beli su bojazno otvorili utakmicu, što je domaćin iskoristio i držao rezultatski priključak do prvog poluvremena.

U drugoj četvrtini Split je zaigrao mnogo bolje, na krilima tandema Mavra-Saliven, dok su košarkaši Zvezde načinili mnogo grešaka u ofanzivi.

Ipak, Ivanovićev tim je odoleo naletima domaćih košarkaša i na poluvreme otišao sa vođstvom 32:30.

Foto: ABA liga/KK Split/Ivica Cavka

 

U nastavku je proradio šut za tri poena kod Crvene zvezde. Uzastopne trojke Lazića i Bentila odveli su goste na najveću prednost (32:40), koje više nije ispustala do kraja utakmice.

U 26. minutu, sa pet vezanih koševa, Nemanja Nedović je doneo gostima prvu dvocifrenu prednost (39:49), pa je završnica meča predstavljala rutinsko odrađivanje posla.

Proradili su i šutevi za tri kod Ivanovićevih izabranika, kao i sjajna igra pod košem, u kojoj je dominirao Filip Petrušev, koji je uz Bena Bentila bio među najzaslužnijima za sedmu uzastopnu pobedu, a desetu u prethodnih 11 mečeva.

SPLIT - CRVENA ZVEZDA 63:72 (17:19, 13:13, 14:26, 19:14)

DVORANA: Gripe. Sudije: Saša Pukl, Josip Radojković, Ernad Karović.

SPLIT: Saliven 18, Gizdavčić 3, Kalajdžić 3, Runjić 2, Šorter 15, Jukić 2, Perkušić, Dubravčić, Nelson 6, Mavra 14, Šarić.

CRVENA ZVEZDA: Holand, Lazarević 6, Kampaco 8, Mitrović 5, Lazić 3, Dobrić 7, Ilić 5, Nedović 9, Marković 8, Petrušev 9, Topić, Bentil 12.

Zvezdu je do nove pobede predvodio Ben Bentil sa 12 poena, koji je ujedno bio i najefikasniji u pobedničkom timu. Po devet koševa dali su Petrušev i Nedović, a po osam Kampaco i Marković.

Kod Splićana, Saliven je bio najefikasniji sa 18 poena, tri manje dodao je Šenon Šorter, dok je Dominik Mavra meč završio sa 14 koševa.

Crveno-beli su sada na skoru 10-1 i vode na tabeli ABA lige, dok je Split ostao na 4 pobede uz 9 poraza.

Dobar dan i dobrodošli na lajv blog "Informera", posvećen meču 13. kola ABA lige između Splita i Crvene zvezde.

Standings provided by Sofascore

 

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

Kraj utakmice. Crvena zvezda je pobedila na Gripama ekipu Splita sa 72:63.

Održavala je Crvena zvezda ubedljivo vođstvo tokom poslednjih 10 minuta, ne dozvolivši Splitu da se rezultatski "vrati u igru", te je upisala i sedmu uzastopnu pobedu u ABA ligi.

Uspeo je Split da na pet minuta pre kraja meča spusti minus na samo deset koševa (54:64), ali su Mavra i Saliven u narednom napadu promašili zicere, što je kaznio Stefan Marković i definitivno rešio sve dileme oko pobednika.

TREĆA ČETVRTINA - 44:58

 

 

Kapiten Zvezde Branko Lazić je trojkom otvorio drugo poluvreme i vratio svoj tim na najvećih pet poena prednosti (35:30), ali dalje odvajanje nije dozvoljavao Mavra.

Ipak, novom drugom uzastopnom trojkom, ovog puta Bentila, a zatim koševima Nemanje Nedovića, Ivanovićeva ekipa je otišla na +8 (32:40). Usledila je nova trojka, Stefan Marković je pogodio za maksimalnih devet koševa viška (35:44).

Nije se predavao Split, pokušao je domaćin da vrati rezultatsku neizvesnost preko Domiika Mavre, ali je Nedović sa slobodnih bacanja nakon šuta za tri, prvi put u utakmici doneo Zvezdi dvocifrenu prednost 39:49, postigavši pet poena u nizu.

Foto: ABA liga/KK Split/Ivica Cavka

 

Išlo je vođstvo crveno-belih i na 11 razlike (40:51), međutim, samo kratko pošto je Šenon Šorter sa distance spustio na jednocifreni zaostatak.

Trojka Kampaca i poeni Petruševa, odveli su Zvezdu na maksimalnih +16 (42:56), slomivši Splićane u trećoj deonici. U poslednjih 10 minuta, gosti ulaze vođstvom 44:58.

DRUGA ČETVRTINA - 30:32

Na početku druge četvrtine Ilić je uvećao vođstvo Zveze, ali su Splićani mini serijom 5:0 preko Nelsona i trojkom Gizdavčića stigli do preokreta (22:21).

 

 

Mini serijom 0:4, gosti su koševima Lazarevića i Ilića otišli na 22:25, pa je klupa domaćih bila primorana na tajm-aut. Reakcija je urodila plodom, te su košarkaši Splita uzvratili identičnim nizom i došli do prednosti (26:25).

Trojkom Dobrića iz kornera, Zvezda je zaustavila „žute“, u čijim redovima su blistali Saliven i Mavra, koji je na tri minuta pre kraja prvog poluvremena postao prvi dvocifren igrač u meču.

Crveno-beli su do odlaska na odmor poenima Petruševa i Dobrića sačuvali vođstvo i otišli na veliku pauzu rezultatom 32:30.

PRVA ČETVRTINA - 17:19

 

 

Domaćin je bolje ušao u meč. Koševima Salivena, Mavre i Šortera, Splićani su poveli sa 6:2, posle čega je Ivanović tražio tajm-aut. Jedine poene za Zvezdu u prva tri minuta postigao je Ben Bentil.

Odgovorili su crveno-beli nakon minute odmora trojkom Kampaca, istu je promašio Dominik Mavra, pa onda i Bentil. To je kaznio Saliven iz ofanzivnog skoka poentiravši za 8:5, a prvo izjednačenje doneo je Bentil van linije 6,75 (8:8).

Do prvog vođstva, Zvezda je došla u šestom minutu koševima Dobrića (10:8), a do kraja uvodne deonice Mavra je prodorom iznudio "dva plus jedan" i vratio Split u prednost (13:12).

Ipak, Petrušev se razigrao u finišu prvog kvartala i sa četiri poena doneo Zvezdi prednost 14:17, da bi je Nedović koševima odveo na najvećih pet razlike (14:19). Međutim, Mavra je trojkom ubrzo smanjio 17:19, čime je završena prva četvrtina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Gašić nakon svečanosti: Srbija ceni ljude koji ulažu u svoje znanje da bi bolje služili otadžbini!
Društvo

Ministar Gašić nakon svečanosti: Srbija ceni ljude koji ulažu u svoje znanje da bi bolje služili otadžbini!

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, ministar odbrane Bratislav Gašić, prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka školovanja 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO) i oficira 67. klase Generalštabnog usavršavanja (GŠU) Škole nacionalne odbrane "Vojvoda Radomir Putnik" i tom prilikom je poručio da Srbija visoko ceni vredne i motivisane ljude koji ulažu u svoje znanje i obrazovanje da bi svojoj otadžbini služili bolje i marljivije, saopštilo je Ministarstvo odbrane

05.07.2024

15:50

" Odbrana Srbije zadatak svih nas": Svečanost povodom završetka školovanja 13. klase VSBO i oficira 67. klase
Društvo

" Odbrana Srbije zadatak svih nas": Svečanost povodom završetka školovanja 13. klase VSBO i oficira 67. klase

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića ministar odbrane Bratislav Gašić, prisustvovao je danas, u Domu Narodne skupštine, svečanosti povodom završetka školovanja 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i oficira 67. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“.

05.07.2024

15:10

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija