• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2023

09:59

ČOVIĆ OSUO PALJBU: Ruše Zvezdu! Išamarali smo ih u istorijskoj utakmici, tad kreće igranka i napad! Potkačio i Radonjića!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ČOVIĆ OSUO PALJBU: Ruše Zvezdu! Išamarali smo ih u istorijskoj utakmici, tad kreće igranka i napad! Potkačio i Radonjića!

Podeli vest

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović objasnio je situaciju u kojoj se klub nedavno našao zbog kazne Evrolige

Fakundo Kampaco (31) neće moći da igra u Evroligi do marta! Čelnici elitnog evropskog takmičenja kaznili su crveno-bele zabranom registracije novih igrača do 28. februara, kako je navedeno, zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Kampaco već nije igrao na utakmicama protiv Olimpijakosa i Barselone, a na raspolaganju Dušku Ivanoviću neće biti ni protiv Valensije, kao i u mečevima protiv Real Madrida, Monaka, Žalgirisa, Partizana, Virtusa, Armanija, Makabija i Albe.

- Svaka četiri meseca potpisujete deklaraciju Evrolige i dajete izjavu da li dugujete ili ne. Rekli smo da ne dugujemo jer su napravljeni određeni dogovori da do kraja jula prošle godine izmirimo obaveze, pretežno prema igračima i nešto prema treneru Dejanu Radonjiću. Nismo uspeli da izmirimo do kraja jula, jer taj dogovor nije ispoštovan. Poslali smo deklaraciju, potpisali, nažalost nismo izmirili do kraja jula. Pojavio se Volters "kad će biti pare" - izmirili smo! Holins, "kad će biti pare" - izmirili smo, odjednom se, kao i 2017. pojavio Dejan Radonjić. Interesantno je da ELPA kreće da šuška okolo, špijunira, da pita igrače koliko vam duguju, ovako ili onako. Vrlo sam zahvalan na saopštenju oko Kampaca, oni treba da zaštite igrače -  rekao je za TV Pink Nebojša Čović.

Prema njegovim rečima, sve počinje da se "ubrzava" kada je na klupu seo trener Zvezde Duško Ivanović. 

- Pojavljuje se nešto što nije uobičajeno u Evroligi, a to je BAT. To je FIBA, pojavljuje se Radanov sa 100.000 evra koliko se duguje. Znate li koliko slučajeva ima, da se duguje, između ostalog i Partizanov? Sve počinje da se ubrzava, promena trenera u Zvezdi olako je shvaćena. Oni kažu "mi ćemo to da išamaramo." Dođe Duško Ivanović, mi ulazimo iz prve u petu, napravi čovek 10:0... Tad počinje da se shvata ozbiljno! Maksimalno ozbiljno počinju da shvataju kad smo ih išamarali u ABA, a onda kreće ekstremna ozbiljnost kada smo ih 8. decembra pobedili u prvoj istorijskoj utakmici Zvezde i Partizana u Evroligi gde smo ih pobedili. Tad kreće igranka i napad.... Pojavljuje se Kampaco, a onda i stepen ugroženosti i kod pojedinih španskih klubova. Kako mi to možemo da dovedemo? I umesto da se dozvoli Kampaco, pravi se ovakav slučaj. Jesmo u prekršaju, ali smo se obavezali da ćemo vratiti. Svi naši dugovi prema igračima i trenerima su pokriveni sporazumima. Tu piše da ćemo sve izmiriti do kraja prošle godine. I sve obaveze izmirujemo sa 30. decembrom 2022. godine.

Foto: Starsportphoto

 

Prvi čovek Zvezde kaže da je predviđao ovakav razvoj događaja.

- Nije samo Kampaco, ima tu još više igrača, bio je u opticaju i Polonara. Nemam mi razloga da očajavamo, mi smo i bez Kampaca napravili ove rezultate. Ja sam znao da će doći do ovoga, imajući u vidu da mi godinama unazad imamo sudare sa "trofejnima" koji bi po svaku ceni i na neki način da se dokopaju prvih mesta. To se sve pretvorilo u jednu ružnu i odvratnu priču - rekao je Nebojša Čović i dodao:

Foto: Starsportphoto©

Fakundo Kampaco

- Stalno pokušava da se Zvezda sruši, da smo mi državni projekat. A onda predednik države izađe i kaže da je država pokrila 4/5 njihovog budžeta. I sad, sezona 202/21, mi osvajamo triplu krunu i ulazimo u finansijske probleme. Priznaćete da je to nehigijenski pristup prema Zvezdi. Nemamo automobile, osiguranja, da pravimo dilove sa državom... Znam ja da oni imaju svoje histerike preko SOS kanala, čudno mi je kako ih uopšte puštaju da pričaju.

Posle kazne oglasio se Dejan Bodiroga, prvi čovek Evrolige.

- Dejan Bodiroga razume srpski jezik i zna šta se događa na utakmicama. Glikman ne razume, ali i on će ako se bude informisao. Što se tiče Bodiroge, imali smo nekoliko konstruktivnih razgovora, veoma je korektan odnos i veoma profesionalan. On je juče eksplicitno rekao da Evroligi treba da Kampaco igra.

Foto: Starsportphoto©

 

Govorio je o Partizanu, da crno-beli imaju veliki poreski dug.

- Pitam sledeće - pošto u izjavama za Evroligu, koja piše o Finansijskom fer-pleju, ako imate klub koji je na dan 22.2.2022. dugovao ovoj državi za poreze 4,9 miliona evra, a zatim i 5. januara 2023. taj isti klub duguje 6,7 miliona evra. Kako to? A verovatno je potpisano da se ništa ne duguje. Mi smo te pare dali državi, a mogli smo da damo igračima i da nemamo nikakav problem, a mi smo konstantno "državni projekat" i protiv nas se vodi kampanja". Da li će biti sledeći korak Zvezde Lozana - videćemo, 28. februar nije daleko. Spremni smo, stabilni, pratimo situaciju, Zvezda večeras igra i bez opterećenja da moramo da pobedimo. Pričamo o fer-pleju bila je utakmica protiv Barselone, gde su rekli da su pogrešili, pa i mi smo pogrešili i šta ćemo sada?.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 1 godinu

lazes kao i onaj kriminalac terzic samo sto mi znamo da lazes ,a oni su sad videli i dokazali lazovcino jedna tako ce vam i u fudbalski klub uleteti posle nemojte se cudite sto vam zabrane . nazalost igraci nisu krivi sto imaju idiota za direktora koji svesno laze da FMP nije Zvezda II

Kole

pre 1 godinu

Pomagajte ljudi! Ovaj čovek je ozbiljno bolestan!

Boban

pre 1 godinu

Prosto neverovatno. Kad Čović 1000 puta izgovori neku laž i sam počinje da veruje u to.

Lopta

pre 1 godinu

Vreme je da se državne strukture umešaju jer ovo što se sad dešava sa Zvezdom nije slučajno kao što ni Dejan Bodiroga nije slučajno izabran na čelo Evrolige jer se politički svrstao medju izdajnike. Ovo što se dešava na utakmicama Partizana u kojima se pljuje protiv države je takodje čin izdaje. Partizan nije Srpski klub i to mu stoji u nazivu društva. Kao takav se preko navijača koristi protiv Srbije. Izdajničke strukture su svuda u državi i niko ih ne dira jer imaju zaštitu spolja. Postavlja se pitanje treba li da postojimo kao država ili ne ? Ako treba onda se gospodo iz bezbednosnih struktura pomerite i pohapsite izdajnike a sportske klubove koji sa njima rade očistite ili pozatvarajte.

Mancini

pre 1 godinu

Čak da je u pravu, Čović je zaboravio da nas "buši" već devet godina gde god može i stigne, i to skoro da ne skriva, služio se i služi svim mogućim metodama, a najviše prljavim, koristio je i koristi vlast Vučića i krije se iza njega, kada je prava CZ propala uz blagoslov vlasti preko noći je registrovao novu CZ i tako izbegao plaćanje dugova i poreza, nikada nije rekao odakle mu toliki novac (osim državnog) da nova CZ, koja je njegova svojina, "uspešno" posluje. Kada je lukavi Vučić krenuo da pomaže KKP, jer i da smo manjina, ipak smo solidna glasačka mašina, a njemu je poreban i tek će biti potreban svaki glas na izborima, Čović kmeči i to "nabija na nos" Grobarima. Kada jednom dođe neka iole normalnija vlast voleo bih da se bar utvrdi šta je ko radi i koje veći i gori kriminala Čović ili Ostoja, tada će novu CZ vratiti na fabričko podešavanje, a mo gu i moj Partizan, samo da vidim jednom ko je veći krimos.

Razum

pre 1 godinu

Baš ste jadni. Za sve vam je Partizan kriv. Opustite se, dišite punim plućima i igrajte košarku. Politiku ostavite po strani. Sport na prvom mestu. Imate rezultate i trebali bi vašem glavnom objasniti da treba gasiti vatru, a ne da je baš on raspiruje. Niko vam ne valja, čak ni Bodi Bond. Jedino da se svi klubovi ugase pa između sebe da igrate. Ne valja Srbija, Evropa... pa idite u Afriku pa igrajte onda.

Dragomir

pre 1 godinu

Ne može bolesnik dok se ne očeše o pPartizan,pa to ti je.Možda mu je tako lakše.Naučio je da u aba ligi radi šta hoće,pa misli da to može i u Evroligi.Međutim tamo važe druga pravila.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija