• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2023

19:30 >> 22:43

DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM! Zvezda upisala HEROJSKU pobedu u Valensiji! Trijumf U INAT svima!

Starsportphoto

Crvena zvezda

DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM! Zvezda upisala HEROJSKU pobedu u Valensiji! Trijumf U INAT svima!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Valensiju sa 75:77 u 17. kolu Evrolige na teškom gostovanju u Pabelon Fuente De San Luis Areni

Otišla je Crvena zvezda žestoko oslabljena na noge Valensiji. Ni najveći optimisti nisu bili sigurni u trijumf, ali je četa Duška Ivanovića po ko za koji put pokazala pobednički mentalitet. Srpski velikan uspeo je, urkos svih problemima, da dođe do devetog trijumfa u elitnom takmičenju i tako najavi duplo kolo Evrolige - 75:77!

Povela je Crvena zvezda na startu utakmice i prednost održavala do samog kraja utakmice. Igrala je četa Duška Ivanovića po taktovima Filipa Petruševa koji je nastavio sa sjajnim partijama u Evroligi i utakmicu završio sa 25 koševa, Nemanja Nedović je dodao 19, a Ognjen Dobrić devet. 

Foto: Starsportphoto

Kada su se crveno-beli "ugasili" napadački, odbrana je profunkcionisala. Ben Bentil večeras nije imao veliki poenterski učinak, ali je sa dve blokade doprineo posebno u prvom poluvremenu. Branko Lazić je sjajno uštopovao Klemena Prepeliča pa je jedina opasnost po koš Zvezde bio Kris Džons sa 16 koševa. 

Crvena zvezda je na tri minuta pre kraja imala devet poena prednosti, ali je Harper sa pet poena uspeo da vrati Valensiju u igru. Usledila je triler završnice, a Kris DŽons je sjajnim prodorima održavao nadu domaćina. Ipak, svaku šansu Valensije ugasio je Nemanja Nedović pogotkom sa linije penala - 75:77!

VALENSIJA - CRVENA ZVEZDA  75:77 (19:24, 23:23, 16:14, 17:16)

Pabelon Fuente De San Luis, Valensija  Sudije: Vilius, Pastusiak, Kostantinovs

Valensija: Harper, Puerto, Prepelič, Pradila, Džejms Veb, Lopez-Arostegi, Džons, Ferando, Radebo, Dubljević, Rivero, Aleksander

Crvena zvezda: Holand, Lazarević, Mitrović, Lazić, Dobrić, Raduljica, Ilić, Nedović, Marković, Petrušev, Bentil, Kuzmić, Topić

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

40. minut - Petrušev siguran sa linije penala, ali na drugoj ponovo siguran Džons - 75:76!

40. minut - Pogađa Džons posle faula, Zvezda ima pola koša prednosti i osam sekundi do kraja - 73:74!

40. minut - Siguran je Nemanja Nedović sa linije penala, Zvezda ima tri poena prednosti na 24 sekunde do kraja - 71:74!

40. minut - DRAMA! Valensija se u potpunosti vratila u meč nakon što je Klemen Prepelič pogodio tri slobodna bacanja nakon spornog faula - 71:72!

39. minut - Vraća se Valensija ekspresno u meč... Španci su nakon Mumbruovog tajm-auta vezali pet poena, čini se da nas čeka triler završnica - 68:72!

38. minut - Simultanka Filipa Petruševa, još jednom je pogodio posle sjajnog rolinga preko Džejmsa Veba. Crvena zvezda ima maksimalnih devet razlike na tri minuta do kraja - 63:72!

Foto: Starsportphoto©

37. minut - PETRUŠEEEEEEEEEV! Pogađa centar Crvene zvezde uz faul Rivere i pogađa dodatno slobodno bacanje - 63:70!

36. minut - Polovičan učinak na jednoj strani Rivera, na drugoj isto čini i Nemanja Nedović - 63:67!

34. minut - Nova trojka za Džereda Harpera, ponovo su crveno-beli usporili što Valensija koristi i smanjuje zaostatak - 62:65!

33. minut - Žasiel Rivero bio je polovičan sa linije penala, ali ne koristi Nemanja Nedović to na drugoj strani - 59:65!

31. minut - Fantastičan nalet Nemanje Nedovića koji vezuje četiri poena i donosi crveno-belima ponovo sedam poena prednosti - 58:65!

Treća četvrtina:

30. minut - Smanjila je Valensija prednost Crvene zvezde u trećem periodu, ali je srpski klub uspeo da održi prednost - 58:61!

29. minut - Džejms Veb pogađa sa linije penala nakon faula Stefana Lazarevića - 58:59!

28. minut - Siguran sa linije penala bio je Nemanja Nedović, raste prednost Zvezde uprkos naletu Valensije - 56:59!

27. minut - Polovičan sa linije penala bio je Dalibor Ilić nakon faula Rivera, ali vraća to na drugoj strani Radebo novim pogotkom za tri poena - 56:57!

Foto: Starsportphoto

27. minut - NEDOVIIIIIIIIIIIĆ! Izuzetno bitan poen za Zvezdu nakon serije Valensije, deseti poen za šutera crveno-belih - 53:56!

26. minut - Nerešeno je nakon poena Haimea Pradilje, ne uspevaju crveno-beli da se odbrane u trećoj deonici - 53:53!

25. minut - Isticao je napad Valensije, stigal je lopta do Krisa Džonsa - ubacio je trojku uz zvuk sirene - 51:53!

24. minut - LAZAREVIIIIIIIIIIĆ! Trojka za crveno-bele preko Stefana Lazarevića, ali ne uspeva Zvezda da se odbrani već na drugoj strani vraća trojku Valensija - 48:53!

23. minut - Lepa akcija crveno-belih, ali Luka Mitrović ne pogađa sa linije penala. Ponovo uspeva Valensija preko Krisa Džonsa smanjuje zaostatak - 46:51!

22. minut - DOBRIIIIIIIIIIĆ! Evo je nova trojka za crveno-bele posle sjajne odbrane Zvezde - 44:50!

21. minut - Promašaj crveno-belih na startu treće četvrtine, a na drugoj strani siguran je Kris Džons - 44:47!

Druga četvrtina: 

20. minut - Sjajna odbrana Dalibora Ilića, a potom i sjajni poeni preko Rivera na drugoj strani. Izuzetna rola za debitanta u Evroligi i već pet poena - 42:47! Kraj prvog poluvremena...

Foto: Starsportphoto©

19. minut - Seče nalet domaćih Filip Petrušev sa poenima sa linije penala - 42:45!

19. minut - I tehnička, čini se, Zvezdinoj klupi. Koristi Kris Džon slobodno bacanje, a potom je sa linije penala siguran i Rivero - 42:43!

19. minut - Nekoliko slabih minuta za Zvezdu, prvo je Petrušev morao da šutira uz zvuk sirene, a potom i faul Bena Bentila posle ofanzivnog skoka Rivere. Imaće centar domaćih dva slobodna bacanja, ali pre toga je Duško Ivanović tražio tajm-aut - 39:43!

18. minut - Pogađa nemoguću trojku Radebo preko Ognjena Dobrića, na drugoj strani je istekao napad Crvene zvezde - 39:43!

18. minut - Faul u napadu Bena Bentila, kažnjava to na drugoj strani Rivero i pogađa pored Filipa Petruševa. Ipak, vraća centar Zvezde istom merom i nastavlja sa izuzetnom partijom u Valensiji - 36:43!

17. minut - HOLAAAAAAAAND! Evo je još jedna, druga vezana za Džona Holanda, Zvezda ima najveću prednost od početka meča. Usledila je dobra odbrana Filipa Petruševa i Stefana Markovića - 34:41!

Foto: Starsportphoto©

16. minut - Dve velike greške na obe strane, prvo je Lazić loše dodao u kontri, a potom Harper uzvraća uslugu. Rezultat miruje već neko vreme. 

15. minut - HOLAAAAAAAND! Veoma bitni poeni za crveno-bele nakon nekoliko slabih minuta obe ekipe! Izašao je iz blokova šuter Zvezde i pocepao mrežicu, odmah Mumbru reaguje tajm-autom - 34:38!

14. minut - Dugo je trajao napad crveno-belih, a sve se završilo promašajem Nemanje Nedovića. Na drugoj strani nije precizan Aleksander, te će Zvezda imati novi napad.

13. minut - Novi laki poeni za Valensiju, još jednom je sa linije penala sigruan bio Harper. Na drugoj strani u kontri pogađa Filip Petrušev nakon asistencije Džona Holanda - 34:35!

13. minut - Nažalost... Na drugoj strani vraća to Rivera, a potom i faul u napadu za Luku Mitrovića koji se za poziciju pod košem borio protiv Lopeza-Arostegija. Imaće Valensija šansu da ponovo povede - 32:33! Vraća se na parket odmah Filip Petrušev

13. minut - LAZIIIIIIIIIIĆ! Sjajno je Nedović pronašao prostor pored Aleksandera, a potom u ćokšu proigrao kapitena crveno-belih koji pogađa za tri - 29:33!

Foto: Starsportphoto

12. minut - Sjajan ofanzivan skok za Ilića koji vraća loptu u koš nakon promašaja Nemanje Nedovića, a potom i velika greška reprezentativca Srbije koji na liniju penala šalje Harpera. Amerikanac pogađa sva tri slobodna bacanja - 29:30!

12. minut - Prvi minuti i poen za Dalibora Ilića u dresu Crvene zvezde u Evroligi. Na drugoj strani novi laki poeni za Aleksandera, nešto slabiji defanzivan početak gostiju - 26:28! 

11. minut - NEDOVIIIIIIIIĆ! Evo je prva trojka za crveno-bele na startu druge deonice, ali na drugoj strani to vraća Džeret Harper - 24:27!

Prva četvrtina: 

10. minut - Uzeo je Nemanja Nedović loptu u svoje ruke u finišu prve četvrtine i sa četiri poena održao pet poena prednosti za crveno-bele - 19:24!

9. minut - Fantastična blokada za Bena Bentila, ali ne uspeva Ganjanin da se nagradi na drugoj strani. Usledila je ukradena lopta za Branka Lazića i laki poeni u traniziciji za Nemanju Nedovića - 17:22!

8. minut - Već deset poena za Filipa Petruševa koji je bio siguran sa linije penala nakon loše reakcije Pradile pod košem crveno-belih. Izlazi centar Zvezde na mali predah pred kraj prve deonice - 15:20!

8. minut - PETRUŠEEEV! Rampa na jednoj strani, a potom i brutalno zakucavanje u kontri! U brutalnoj formi igra centar crveno-belih od dolaska Duška Ivanovića - 15:18!

Foto: Starsportphoto

7. minut - Dobra saradnja Petruševa i Bentila te je internacionalac iz Gane imao lak zadatak pod košem. Ipak, na drugoj strani laki poeni za Haimea Pradilju. Napala je Zvezda nakon toga domaćina "sa leđa" i preko Ognjena Dobrića došla do novog vođstva - 15:16!

6. minut - Sjajna rola Filipa Petruševa na obe strane parketa. Prvo je centar Zvezde uspeo da odbrani napad Krisa Džonsa, a potom i natera Džonsa Veba na faul te će nakon tajm-auta imati dva slobodna bacanja. Siguran je nekadašnji MVP ABA lige i smanjio prednost domaćih - 13:12!

5. minut - Nova greška crveno-belih... Sada je neoprezan bio Ben Bentil kome je Džons Veb uspeo da ukrade loptu i iznudi nesportski faul. Na svu sreću krilni centar Valensije imao je polovičan učinak sa linije penala - 13:10!

5. minut - Uspela je Zvezda da se odbrani, kontru je povukao Stefan Marković, ali je iskusni plej loše predao loptu. Stiže kazna na drugoj strani preko Krisa Džonsa koji pogađa uz faul - 12:10! Već pet slobodnih bacanja imao je šuter Valensije...

4. minut - Vraća na drugoj strani Bojan Dubljević uz zvuk sirene, iskoristio je svoju snagu da ugura Petruševa pod koš, a potom i pogodi. Ipak, na drugoj strani u tranziciji pogađa Ognjen Dobrić preko Radeboa - 9:10!

4. minut - Sjajno Filip Petrušev koristi brzinsku prednost u odnosu na Bojana Dubljevića, sada je crnogorskog centra naterao na faul, a potom pogodio oba slobodna bacanja - 7:8!

Foto: Starsportphoto

3. minut - Ostao je Radebo sam ispod koša nakon još jedne slabe odbrane Zvezde, sada je "krivac" bio Ognjen Dobrić, ali se šuter crveno-belih iskupio u narednom napadu i pogodio posle prodora - 7:6!

2. minut - Slabo je reagovala odbrana crveno-belih, Đozep Puerto je ostao sam na vrhu kapice i pogodio za tri poena. Kasnio je Ben Bentil posle preuzimanja što je Valensija vešto kaznila - 5:4!

2. minut - Vraća na drugoj strani sa linije penala Kris Džons nakon faula Stefana Markovića. Usledili su promašaji na obe strane, a potom je dva slobodna bacanja pogodio Marković nakon faula Džejmsa Veba - 2:4!

1. minut - Utakmica je počela! Prvi napad na meču za crveno-bele budući da je Ben Bentil bio bolji u skoku od Bojana Dubljevića. Odmah je Filip Petrušev napao koš domaćih sa niskog posta i lagano poentirao - 0:2!

19:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 17. kola Evrolige između Valensije i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 1 godinu

Pozdrav za našeg bodi-baba-rogu. Kako li je on večeras srećan? Ne se znaje, Filip igra! U inat svima.

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija