• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.01.2023

19:40

NAVIJAČI ZVEZDE U DELIRIJUMU! Crveno-beli dobili VELIKO POJAČANJE za napad na Ligu šampiona! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

NAVIJAČI ZVEZDE U DELIRIJUMU! Crveno-beli dobili VELIKO POJAČANJE za napad na Ligu šampiona! (VIDEO)

Podeli vest

Uprava Crvene zvezde dogovorila je dolazak Pitera Olajinke iz Slavije Prag, koji će na Marakanu stići početkom jula

Prema pisanju čeških medija, najbolji strelac u istoriji Slavije, kada je reč o evropskim kupovima, igraće u narednom periodu za beogradske crveno-bele.

Prema informacijama Bleska, možda i najuticajnijeg medija kada je reč o dešavanjima u dva češka giganta Slaviji i Sparti, Piter Olajinka je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom!

Ipak, on se ove zime neće preseliti na Marakanu, već će mu ugovorna obaveza početi prvog jula.

Šampion Srbije je iskoristio zastoj u pregovorima oko novog ugovora između potencijalnog reprezentativca Nigerije i praške Slavije. Krilni fudbaler, koji igra i na poziciji napadača, stiže na Marakanu kao slobodan igrač i pojačanje za Ligu šampiona.

Foto: Reuters

Piter Olejinka je novi igrač Crvene zvezde

U Ljutice Bogdana nisu želeli da žure i angažuju ga već sada, pošto je plan da se maksimalno poverenje pruži Stefanu Mitroviću na krilnoj poziciji, dok Zvezda ima dovoljan broj rešenja na istom mestu.

- Olajinka je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. On će od prvog jula 2023. godine i zvanično postati član velikog srpskog kluba. On je prethodnih dana definisao uslove buduće saradnje sa Crvenom zvezdom, ali će Slavija imati dovoljno vremena da pronađe adekvatnu zamenu, pošto će Olajinka ostati na Eden stadionu narednih šest meseci - piše Blesk.

Piter Olejinka ima 27 godina i jedan je od važnijih igrača češkog velikana u proteklih pet godina. Sa Slavijom je osvojio tri šampionske titule, upisao 169 utakmica i postigao 43 gola, uz 23 asistencije.

Stekao je i ogromno iskustvo u evropskim takmičenja, igrao grupne faze stva tri evropska takmičenja: sa Slavijom je u učestovao u Ligi šampiona (sezona 2019/2020.) kada se praški klub osvojio dva boda u "grupi smrti" sa Interom, Barselonom i Borusijom iz Dortmunda.

Foto: Reuters

Na Marakanu stiže kao najbolji strelac u istoriji praške Slavije na evro-sceni

Nigerijac je najkonkretniji bio protiv italijanskog giganta, protiv koga je zabeležio gol i asistenciju dva međusobna meča (1:1 i 1:3), a pet puta na šest utakmica je odigrao svih 90 minuta.

U Ligi Evrope je odigrao 19 mečeva i upisao po dva gola i dve asistencije, dok je najubojitiji bio u Ligi konferencije, gde je na 16 utakmica postigao šest pogodaka, uz dve asistencije.

Od starta nove sezone, Olajinka igra na visokom nivou, pošto je odigrao 23 utakmice i postigao 11 golova, uz četiri asistencije u svim takmičenjima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sini

pre 1 godinu

Super... Da nesto vredi, nebi se zvezdi nudio. Jos jedan krs stize, da isprazni kasu..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija