• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: О.Б.

17.01.2023

07:04

EVROLIGAŠI TEŠKO VAM SE PIŠE KADA PROKLJUČA ARGENTINSKA KRV! Kampaco je ZVEZDIN VIRTUOZ za VELIKA dela!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

EVROLIGAŠI TEŠKO VAM SE PIŠE KADA PROKLJUČA ARGENTINSKA KRV! Kampaco je ZVEZDIN VIRTUOZ za VELIKA dela!

Podeli vest

Argentinski košarkaš Fakundo Kampaco potvrdio je svoj epitet najvećeg pojačanja u istoriji srpske košarke iako još uvek nije debitovao u Evroligi gde se od njega očekuje najviše na Malom Kalemegdanu

Dolazak Fakunda Kampaca na Mali Kalemegdan pokrenuo je pravu lavinu događaja u srpskoj, evropskoj pa i svetskoj košarci, a omaleni Argentinac iz utakmice u utakmicu pokazuje da se bolji igrač dugo vremena nije pojavio na našim prostorima. I ne samo zbog sjajnih igara u ABA ligi nego zbog činjenice da je Crvena zvezda od njegovog dolaska u žiži interesovanja, a broj gledalaca na tribinama Pionira značajno je porastao budući da bi veliki broj navijača želeo uživo da gleda bravure bivšeg asa Denver Nagetsa i Real Madrida. 

Kada se pojavila informacija da je Crvena zvezda blizu angažmana Fakunda Kampaca navijači srpskog velikana bili su u neverici. Mnogi su smatrali da je to još jedna "novinarska patka" ili poturena priča kako bi se smirila armija fanova nakon nešto slabijeg početka sezone. Za mnoge - san je postao java, ali postoji i veliki broj onih koji, uprkos činjenici da Argentinas pleše u crveno-belom dresu, ne veruju u to da je Zvezda dovela igrača takvog kalibra. 

Foto: Starsportphoto

O ljubavi koju je Kampaco osetio po dolasku u Beograd ne treba mnogo pričati. Akcija "FreeFacu" prouzrokovana, slobodno se može reći, sramnom kaznom za crveno-bele ujedinila je Evropu. Navijači širom Starog kontinenta sa nestrpljenjem čekaju da ponovo gledaju sjajnog argentinskog reprezentativca u akciji u elitnom takmičenju. Nažalost, kako sada stvari stoje njihovo strpljenje će morati da izdrži do prve nedelje marta budući da Zvezda još uvek nema pravo da ga licencira za Evroligu. I to nije samo hendikep za četu Duška Ivanovića i srpsku košarku. Neigranje Fakunda Kampaca je hendikep za čitav svet, a sve to je sjajni organizator igre pokazao na utakmici protiv Budućnosti. 

Jokić i Dončić mu pričali o Zvezdi i Beogradu

- Obojici se sviđa Zvezda. Jokić mi je više pričao o Beogradu i najboljim mestima za život, a Luka mi je poslao poruku i čestitao mi. Drago mu je što sam ovde - iskreno je govorio Kampaco. 

Više završnih dodavanja od Fakua u dresu Zvezde upisali su samo Stefan Jović i Lorenzo Braun, kada se u ozbir uzmu mečevi ABA lige. Srpski plejmejker je sakupio rekordnih 16 u oktobru 2016. godine protiv Cedevite, Amerikanac koji danas žari i pali Evroligom kao košarkaš Makabija 14, u januaru 2020. godine protiv Cibone. Ne treba umanjiti uspehe pomenute dvojice, ali vredi pomenuti da je Kampaco umalo oborio rekord na derbiju! Na vrelom gostovanju, može se reći i neprijateljskom u Podgorici...

Dugo vremena je duel Podgoričana i Beograda, posebno u Morači imao epitet derbija. Kampaco je sve to obesmislio i ispraznio kultnu crnogorsku dvoranu nekoliko minuta pre kraja utakmice. Od samog starta je klasa došla do izražaja, a brojke koje je zabeležio protiv Plavih govore same za sebe. Argentinac je upisao 14 poena, 12 asistencija i čak osam ukradenih lopti. Za mnoge - misaona imenica posebno na utakmici takvog intenziteta kao što je Zvezda - Budućnost. Koliko je oduševio ne samo navijače crveno-belih već i ostatak regiona govori i izjava selektora Hrvatske Ace Petrovića koji je sa divljenjem na Tviteru prokomentarisao igre iskusnog plejmejkera. 

- Kvaliteti Kampaca su svima vrlo dobro poznati, ali jedna stvar me sinoć impresionirala. Onog trena kada je postalo jasno ko će biti pobednik pratio sam samo odbrambena postavljanja Kampaca. Čista košarkaška poezija koja je rezultirala sa 8 ukradenih lopti - rekao je Aco Petrović. 

Foto: Starsportphoto

Nije Crvena zvezda jedina spona između Kampaca i Srbije. Naprotiv, Argentinac je u prošlosti bio jedan od glavnih "pomoćnika" Nikoli Jokiću na putu ka dvostrukom MVP priznanju. Kada se situacija u Denveru pogoršala zbog ogromnog broja povreda Argentinac je dirigentsku palicu preuzeo u svoje ruke i pomagao koliko je mogao srpskom centru i najboljem košarkašu sveta. 

Jokić o Kampacu

- Fakundo koji je, da kažem, neslavno prošao kroz NBA. Mislim da bi mogao ponovo da igra, ako mu se nađe neka uloga, ali eto otišao je u Zvezdu. Čak sam se i dopisivao sa njim i mislim da će se dobro snaći, samim tim zbog navijača… Mislim da će navijači da ga obožavaju, borbenost, požrtvovanje, energija i biće još bolji - rekao je Jokić

Upravo je Nikola Jokić u razgovoru za "TV Arenasport" najavio ono što se sada dešava. Dogodila se ljubav na prvi pogled između Kampaca i Beograda, između Kampaca i Zvezde i između Kampaca i Delija. Sve to je potvrdilo i njegovo oglašavanje uoči meča sa Monakom kada je demantovao navode da je nezadovoljan zbog činjenice da nema pravo nastupa u Evroligi, a sve prouzrokovano kaznom elitnog takmičenja. 

- Ostajem u Crvenoj zvezdi. Ostajem uz klub, svoje saigrače, naše navijače i ovaj grad. Idemo zajedno po nove pobede. Napred Crvena zvezda - napisao je Kampaco na Tviteru pre nekoliko nedelja. 

Evidentno je koliko je Kampacu nakon neuspešne epizode u Dalasu nedostajala košarka. Na momente se čini da Fakundo živi sa loptom koliko mu je srasla sa rukama... Sve to demonstrirao je u ABA ligi, a navijači sa nestrpljenjem čekaju njegove partije u Evroligi. Ipak, budući da je reč o Argentincu čijim venama teče vrela južnoamerička krv nema sumnje da će se Kampaco na pravi način "osvetiti" svima koji su ga odvojili od terena (u elitnom takmičenju) na više od dva meseca!

Biće to, bez sumnje, pravi spektakl. Tada će najviše uživati Kampaco, ali i armija Zvezdinih navijača čiji je heroj za jako kratko vreme postao Argentinac! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija