• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.02.2023

12:15

LJUDINA! Aleksandar Pešić uplatio novac i poslao pomoć ugroženima u zemljotresu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

LJUDINA! Aleksandar Pešić uplatio novac i poslao pomoć ugroženima u zemljotresu!

Podeli vest

Aleksandar Pešić nije samo sjajan fudbaler, nego i veliki čovek

Napadač Crvene zvezde uplatio je novac za pomoć turskom narodu koji je pogođen zemljotresom. Pored toga, Pešić je poslao i humanitarnu pomoć u vidu hrane i najvažnijih potrepština koje su najneophodnije za pogođeno područje.

Pešić je tokom karijere igrao u Turskoj, za Karagumruk, iz koga se potom i vratio u Zvezdu prošlog leta za obeštećenje od milion evra.

Pešiću su se i mnogi Turci zahvalili na gestu i na Instagramu su objavili fotorafije i snimke pomoći koja je stigla u njegovo ime.

Foto: Starsportphoto

Veliko srce Aleksandra Pešića

Broj žrtava usled razornog zemljotresa jačine 7,8 Rihtera, koji je u noći između nedelje i ponedeljka pogodio jugoistok Turske i Siriju, neprekidno raste. U Turskoj je broj žrtava porastao na najmanje 12.873, saopštila je turska agencija za katastrofe i vanredne situacije (AFAD). U Siriji je ukupan broj poginulih najmanje 2.992, uključujući 1.730 u oblastima pod kontrolom pobunjenika na severozapadu. U delovima zemlje koje kontroliše vlada zabeležena su oko 1.262 smrtna slučaja, javljaju sirijski državni mediji.

Među žrtvama su i mnogobrojni sportisti, od kojih je jedan trener drugoligaša Iskenderuna, Ibrahim Halil Olmez. On je izvučen živ nakon otprilike 50 sati provedenih pod ruševinama, ali je u bolnici podlegao povredama. I dalje nema vesti o 14 odbojkašica Hataja, koje su ostale zarobljene u ruševinama zgrade u kojoj su živele.

Fudbaler Hataja Kristijan Atsu (31) još nije izvučen ispod ruševina nakon razornog zemljotresa. Prema prvobitnim informacijama iz Turske,  Kristijan Atsu je pronađen u ruševinama zgrade u kojoj je živeo na devetom spratu i koja se srušila. Nakon toga su kružile priče da je prebačen na intenzivnu negu i da mu je stanje stabilno i van životne opasnosti. Međutim, kada su ljudi iz Hataja otišli da vide Atsua, njega nije bilo. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija