• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.02.2023

20:28

IVANOVIĆ PRED ALBU! Njihov način igre PRIMORAVA nas da odigramo OVAKO!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

IVANOVIĆ PRED ALBU! Njihov način igre PRIMORAVA nas da odigramo OVAKO!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Albu u 23. kolu Evrolige (petak, 19), posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća i pobede nad večitim rivalom Partizanom

Prema rečima trenera crveno-belih Duška Ivanovića, njegov tim je već zaboravio slavlje u kupu.

- Ja sam zaboravio? Kad je beše bio Kup. Davno je to bilo, imali smo vremena za sve. Nećemo o Kupu, već o Albi - rekao je Ivanović.

Zvezda ima skor od 11-13 i dve pobede manje od timova koji su trenutno na poslednje tri plej-of pozicije (Baskonija, Partizan, Valensija). I dalje je u trci za mesto u Top 8, a do kraja regularnog dela je ostalo 10 kola.

Naredni protivnik je prethodnih sezona umeo da saplete crveno-bele u elitnom takmičenju. Međutim, Ivanovićev tim je prekinuo negativan niz u okršajima sa Albatrosima u novembru, kada je slavio u Berlinu 88:84 posle produžetka.

- Iz te utakmice bitna je samo pobeda, koja je bila vrlo važna. sve ostalo će biti potpuno drugačije. Kao i pred svaku utakmicu, mislimo i verujemo da možemo da dobijemo. Sutrašnja je veoma bitna u toj borbi za mesto među prvijh osam. Biće veoma teško, Alba igra veoma atipično, možda najefikasniju košarku u Evroligi u prvih 10 sekundi, u tranziciji i kontranapadu. Moramo da budemo zaista veoma fokusirani i da postignemo da igramo pet na pet protiv njih, statično.

Foto: Starsportphoto

Vildoza i Ivanović

Alba u Beograd stiže sa začelja evroligaške lestvice i pet pobeda manje od srpskog i regionalnog šampiona (6-18). Očajnu seriju potvrdila je i eliminacija u kupu Nemačke u polufinalu od minhenskog Bajerna.

- Iako su poslednji na tabeli, nisu uopšte loša ekipa. Izgubili su dosta dobijenih utakmica, a njihov način igre te primorava da odigraš 40 minuta skoncentrisano.

Trener Zvezde je nahvalio iskusnog centra Luka Sikmu.

- Izuzetno dobar igrač. Četvorka koja igra kao plejmejker, ne samo u napadu, već diriguje i u odbrani svima. Tu su i drugi igrači kao Tamir Blat, Džejlen Smit, Luj Olinde, Johanes Timan.... Kada Sikma igra, sve se vrti oko njega, a kada ne igra, drugi igrači preuzimaju odgovornost i igraju zaista dobro i bez njega - zaključio je Duško Ivanović.

Medijima se na otvorenom delu treninga pred naredni meč obratio i krilni centar Filip Petrušev, koji apostrofira i Albinu igru u tranziciji.

- Veoma bitna utakmica za nas, da eventualnom pobedom potvrdimo veoma važnu iz Tel Aviva. Iako smo na papiru možda favoriti, oni su negzodna ekipa, koja igra prepoznatljivu brzu igru u tranzicji, na veliki broj poseda, što moramo da iskontrolišemo. Unutrašnju liniju im čine veoma iskusni igrači, pogotvu Sikma i Timan, ali treba da zaustavimo njihovu tranzicju u kojoj su veoma dobri. Ni ne okrenete se, već su izveli loptu i šutiraju za tri poena, to je glavna stvar koju moramo da zaustvimo. U jedan na jedan odbrani ćemo biti okej. Definitivno idemo na pobedu - napominje Petrušev.

Foto: Starsportphoto

 

Pokazalo se ove sezone da takav stil igre nemačkog tima može da bude i mač sa dve oštrice, s ozbirom na rezultate koje je ostvarila Gonzalesova četa.

- Ne treba da ulazimo u jurnjavu sa njim, već da igramo dobru odbranu i posle u napadu iz dobre odbrane kontrolisano uzimamo dobre šuteve. Naši dobri šutevi i njihovi nisu isti. Uzimaju ih sa 7, 8 metara preko ruke, a mi želimo da uzimao što bolje šuteve.

Pehar osvojenog kupa je samo dodatan motiv za crveno-bele.

- Daje nam samopouzdanje i malo veću rasterećenost, ali nismo još ništa uradili. Osvojili smo trofej, ali tek ide najbitniji deo seozne. Ne smemo da gubimo fokus - istakao je Filip Petrušev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija