• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.03.2023

14:07

DRAGAN DŽAJIĆ JE HIRURG SA 30 GODINA ISKUSTVA! Legendarni golgeter podviknuo: Kad smo to imali dva kluba u Evropi? Stalno se traži dlaka u jajetu...

Starsportphoto©

Crvena zvezda

DRAGAN DŽAJIĆ JE HIRURG SA 30 GODINA ISKUSTVA! Legendarni golgeter podviknuo: Kad smo to imali dva kluba u Evropi? Stalno se traži dlaka u jajetu...

Podeli vest

Legendarni napadač Crvene zvezde Dule Savić podržao je Dragana Džajića za mesto prvog čoveka srpskog fudbala i poručio da u fudbalskoj Srbiji ne zna da se ceni uspeh.

Predsednički izbori zakazani su za 14. mart, ali već sad se čini da će glasanje biti čista formalnost i da će Dragan Džajić biti novi predsednik FSS.

Bivši golgeter je izneo svoje mišljenje na ovu temui objasnio zašto on na strani iskusnijeg kandidata. 

Dule Savić uz Džaju

- Mišljenja sam da bi za srpski fudbal bilo najbolje da Džaja bude predsednik, a da Nemanja Vidić bude prvi potpredsednik i da uči posao četiri godine od Džajića i ostalih u Savezu. To nije jednostavno, postoji aparat u samom savezu, a potom trenerske i sudijske organizacije, regionalne... Žao mi je što Vidića nisu uključili pre dve ili tri godine. Ja jesam za mlade igrače, ali ovo je mnogo ozbiljan posao i za njega se treba spremati. Obojica su veliki igrači, Zvezdaši. Pitali su me šta bih ja radio, a ja sam uzvratio pitanjem: da imate zdravstveni problem i da treba da se opredelite ko će da vas operiše da li bi to bio najbolji student medicinskog fakulteta sa prosekom 10 ili hirurg koji je isto bio briljantan student, ali ima 30 godina staža u operacionoj sali? U teškim vremenima uvek su iz penzije izvodili generale i niko tada nije postavljao pitanje godina. Važno je da neko ko zna to radi, a ja dajem prednost iskustvu - rekao je Dušan Savić gostujući u emisiji Uranak na televiziji "K1".

Po Savićevim rečima, situacija u srpskom fudbalu nije loša koliko bi neki želeli da je predstave. Reprezentacija je učestvovala na nedavno održanom Mundijalu, a Crvena zvezda i Partizan redovni su u evropskim takmičenjima što je ozbiljno podiglo renome lige.

Imate klubove koji igraju u prolećnom delu evropskog takmičenja unazad nekoliko godina, imate reprezentaciju koja je otišla direktno na svetsko prvenstvo u Katar i to dobro znamo na koji način. Ali, atmosfera nije na tom nivou u našem fudbalu. Ne znam zašto, verovatno ne znamo da cenimo to. Mislim na sve, ne znam šta bismo više hteli. Stalno se traži neka dlaka u jajetu da se omalovaži uspeh. Hajde da se setimo kada smo to imali dva predstavnika koji godinama igraju u Evropi i da reprezentacija ode direktno na svetsko prvenstvo i to protiv koga i kako -  istakao je Savić.

Foto: Starsportphoto

 

 

Nekadašnji golgeter Crvene zvezde objasnio je da Fudbalski savez Srbije mora da funkcioniše u saradnji sa državom, a da je takav slučaj i širom sveta. U fudbal se prethodnih godina mešao čak i predsednik Francuske koji je uticao na promene u savezu, a sećamo se i da je "pregovarao" sa Kilijanom Mbapeom oko ostanka u PSŽ-u ili odlaska u Real Madrid!

- Kao što Duljaj preuzima Partizan bez trenerskog iskustva. On može imati uspeh u početku, ali na duže staze mora da radi da bi došao na nivo vrhunskog trenera. Ovde je reč pre svega o fudbalu, ali je to i sistem koji zavisi od države. Tako je i u Francuskoj, Engleskoj... Država naša zida nacionalni stadion i još pet ili šest stadiona i sada se kaže zašto se meša, a ne meša se baš toliko koliko se priča. Abramovič nije mogao da uzme Čelsi bez saglasnosti države. Sve je osnovala ona država u onom trenutku, i Zvezdu i Partizan. Ne znam šta danas kaže država i za koga navija. Biće izabran onaj predsednik za koga bude glasala većina u skupštini FSS-a. Makron je smenio predsednika fudbalskog saveza Francuske na izmišljenu priču jedne sekretarice. To je čovek koji ima 80 godina, najkvarnije je smenjen posle 12 godina na mestu predsednika - ispričao je legendarni napadač Crvene zvezde.

 

Foto: Starsportphoto

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Atlija Milorad

pre 1 godinu

Nema od toga nista,i dalje sve po starom.

Pravda za Grobare

pre 1 godinu

Savić objasnio, ali džaba sve ako Nemanja ne pristane. Ako pristane, onda još čekamo potvrdu legitimiteta od Grobara i ostalih navijačkih grupa, jer bez podrške cele Srbije ova priča me: "N e i n t e r e s u j e".

Rodoljub

pre 1 godinu

Hahahaha...rano za Vidića ,a Kokeza i Terzić su baš bili po meri..Koja kriminalna organizacija ste svi zajedno.A i vi što nećete objaviti moj komentar

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Imali smo i tri kluba u evropi ...Radnicki iz Nisa sa Stojkovicem ..Partizan i Zvezda

Igor

pre 1 godinu

Kakav uspeh bagro lopovska? Fudbal nam je propao. Poslednji na svetskom. Ne možemo Kamerun da pobefimo. Džajić ima 80 godina.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05