• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer.rs

10.03.2023

11:54

OGROMAN NOVAC STIŽE NA "MARAKANU"! Crvena zvezda će od Lige šampiona zaraditi pravo BOGATSTVO

Crvena zvezda

OGROMAN NOVAC STIŽE NA "MARAKANU"! Crvena zvezda će od Lige šampiona zaraditi pravo BOGATSTVO

Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda zaradiće od učešća u Ligi šampiona minimum 24.440.000 evra, a ta zarada može da bude još veća.

Aktuelni šampion Srbije i lider na tabeli domaće Superlige gotovo izvesno osvojiće titulu šampiona države, što će mu omogućiti učešće u elitnom evropskom takmičenju i značajno popraviti stanje u kasi.

Prvak Srbije će, kao što je već poznato, naredne sezone imati zagarantovano mesto u grupnoj fazi Lige šampiona. S obzirom na to da Zvezda u ovom trenutku ima čak 18 bodova više od drugoplasiranog Partizana, jasno je da će titula i ove sezone završiti na "Marakani".

 

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Crvene zvezde na derbiju protiv Partizana

 

Plasman u Ligu šampiona crveno-belima doneće sigurnu zaradu od 24.440.000 evra, a ta cifra može da bude još veća i da ide preko 30 miliona evra! Prema unapred određenim propozicijama, svaki učesnik grupne faze ima zagarantovanih 15.640.000 evra. Međutim, to nije sve.

 

UEFA je pre nekoliko godina uvela pravilo da klubovima plaća bonuse u zavisnosti od postignutih rezultata. Zvezda prema trenutnoj projekciji zauzima mesto u trećem šeširu na žrebu, s obzirom da joj trenutni koeficijent iznosi 42.000. To bi joj omogućilo dodatni novac.

 

Klub sa najnižim koeficijentom u grupnoj fazi Lige šampiona dobija 1.100.000 miliona evra, a naredni 2.200.000. To znači da bi Zvezdi pripalo najmanje dodatnih 8.800.000 miliona evra, što na kraju zbirno iznosi 24.440.000.

 

Foto: Starsportphoto

 

Naravno, sve su to projekcije prema trenutnom stanju na tabelama nacionalnih šampionata, pa su sasvim moguća pomeranja na listi. Crvena zvezda bi mogla da padne i u četvrti šešir na žrebu za grupnu fazu, ali bi mogla i da napreduje na listi timova u trećem.

 

Pre svega, za ekipu s "Marakane" je važno da, primera radi, u Nemačkoj Ajntraht ostane van zone Lige šampiona, odnosno da u njoj budu Union Berlin ili Frajburg, timovi sa slabijim koeficijentom. Vezano za to, Zvezdi bi odgovaralo recimo i da Njukasl bude jedan od četiri tima iz Premijer lige koji će učestvovati u eliti.

 

Kada se sve to uzme u obzir, Zvezda bi mogla da od učešća u Ligi šampiona prihoduje i do 30 miliona evra. Svakako će biti ogromna potražnja za kartama, što će povećati prodaju ulaznica. Od prethodnog učešća u najjačem evropskom takmičenju, klub sa "Marakane" je zaradio približno 5.000.000 evra, što bi i naredne jeseni mogao da bude slučaj.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija