• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.04.2023

17:00 >> 18:59

PREOKRET U FINIŠU! FENJERAŠ NAMUČIO ZVEZDU NA MARAKANI! Katai i džoker Rakonjac SLOMILI LALATOVIĆEV TIM! (VIDEO+FOTO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

PREOKRET U FINIŠU! FENJERAŠ NAMUČIO ZVEZDU NA MARAKANI! Katai i džoker Rakonjac SLOMILI LALATOVIĆEV TIM! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost GAT tek posle preokreta 4:2 u utakmici 28. kola Superlige.

 

Burno prvo poluvreme na našem najvećem stadionu. Četiri gola, bilo je velikih uzbuđenja pred oba gola, malonrojna publika koja je doša po kiši je imala šta da vidi. Novosađani su vodili dva puta, šampion stizao, ali krenimo redom...

Prvi su zapretili crveno-beli u 9. minutu. Pešić je zavrnuo do Ivanića koji je bio blizu gola, ali šutira visoko iznad prečke. I onda prvi šok za Zvezdu. Gosti su u 12. minutu poveli. Babić je sa desne strane odlično uposlio Vidakova, kome nije bilo teško da matira Vasiljevića, koji je menjao Borjana na golu. Tu nije bio kraj mukama ekipe Miloša Milojevića. Dva minuta kasnije Marković pogađa stativu. A onda.... 15. minut i izjednačenje. Zvezdin Magiko je uklizao u ubacio loptu u mrežu Mladosti, VAR proverava da li je bilo ofsajda. Sporan je bio Pešić, ali gol je potvrđen.Zvezda je krenula svim silama po vođstvo, ali.. Novi šok na Marakani.

Ponovo Vidakov i ponovo gosti vode! Marković je asistirao strelcu prvog gola koji zaobilazi Vasiljevića i drugi put se upisuje u strelce. Napadala je Zvezda i kada se očekivao kraj poluvremena u nadoknadi, penal posle VAR provere.

CRVENA ZVEZDA - MLADOST GAT 4:2 (2:2)

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Stefan Jeknić. Strelac: Katai u 15. i 90, Kanga u 45+2 (p), Rakonjac u 83. za Crvenu zvezdu, Vidakov u 12. i 33. minutu za Mladost. Žuti karton: Kanga, Eraković, Ivanić (Crvena zvezda), Denić, Tanasijević (Mladost)

CRVENA ZVEZDA: Vasiljević, Leković (od 46. minuta Vigo), Eraković, Dragović, Rodić, Kanga, Kangva, Ivanić (od 90. Mituljikić), Katai, Mitrović (od 46. Bukari), Pešić (od 78. Rakonjac).

ZMLADOST GAT: Knežević, Janković, Tanasijević, Jočić, Ćosić, Ilić, Denić, Marković (od 78. Hekman), Bjeloš, Babić, Vidakov (od 68. Kristian).

Lopta je pogodila u ruku strelca dva gola Vidakova i posle provere sudija Jeknić je uperio prstom na belu tačku. Kanga je bio siguran - 2:2.

U pauzi Milojević se odlučio na dve izmene. Bukari je ušao umesto Mitrovića, a Vigo je zamenio Lekovića. Krenula je Zvezda silovito i u dva minuta zapretila. Prvo Katai u 47. minutu, ali lopta mu prelazi preko noge i odlazi u gol aut, a onda minut kasnije i Bukari. Nastavila je ekipa Miloša Milojevića sa ofanzivom, posle časa igre na Marakani, Zvezda je tri puta zapretila u roku od nekoliko minuta, ali bez uspeha. Pokušali su Katai, Kanga i Dragović. U 72. minutu Zvezdin Magiko je izašao sam ispred golmana gostiju, ali šutirao loše pravo u njega. 

Katai je u 73. minutu imao odličnu priliku, ali je Knežević sjajnom intervencijom odbranio njegov udarac iz blizine.

U 83. minuta kada je posle šestog kornera za domaći tim, koji je izveo Kanga, rezervista Marko Rakonjac odlučio pobednika konačno je otključana brava rivala.

Milojevićev džoker bio je na pravom mestu i iz peterca loptu poslao iza leđa Kneževića za 3:2.

I nije to bilo sve, u 90. minutu na dodavanje Bukarija, Aleksandar Katai se još jednom upisao u strelce za konačnih 4:2.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

KRAJ UTAKMICE

90. minut - Igraće se još tri minuta nadoknade

90. minut - GOOOOOOOOOOL 4:2 Katai!!! Bukari je asistirao Kataiju, koji sa 12 metara šalje loptu u mrežu gostiju.

83. minut - GOOOOOOOOOOL 3:2! Marko Rakonjac, Milojevićev džoker!!! Posle pet minuta na terenu i kornera Kange, bio je na pravom mestu, iz peterca je poslao loptu u mrežu Mladosti GAT.

77. minut - Katai ponovo proba, ovog puta iz slobodnjaka. 

72. minut - Odlična asistencija Pešića za Kataija, koji izbija sam ispred Kneževića, ali šutira pravo u golmana Mladosti.

Foto: Starsportphoto

 

67. minut - Dragovićev šut je izblokiran. Bio je to poluvolej sa desetak metara iskosa.

65. minut - Šut je sa distance oprobao i Kanga

62. minut - Pokušava Aleksandar Katai sa 17 metara, lopta prolazi tik pored leve stative.

 

56. minut - Posle karambola u šesnaestercu gostiju lopta je došla do Aleksa Viga.Šutirao je sa ivice kaznenog prostora. Blag šut...

Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali nekako mlako, Knežević nije imao problem da ukroti loptu

53. minut - Pokušava Denić skoro sa ivice šesnaesterca, pravo u Vasiljevića. 

Foto: Starsportphoto

48. minut - Velika inicijativa crveno-belih na startu drugog dela. Probao je i Bukari. 

47. minut - Katai u šansi, ali lopta mu je pobegla i otišla u gol aut.

46. minut - Utakmica je nastavljena. Milojević se odlučio za dve izmene. Bukari je zamenio Mitrovića, a Vigo Lekovića.

PRVO POLUVREME

 

KRAJ POLUVREMENA

45+2. minut - GOOOOOOOOOOL 2:2! Kanga je strelac sa bele tačke. Zvezda izjednačuje na kraju prvog dela igre. Bio je miran i siguran, Knežević u jednu, lopta u drugu stranu.

Foto: Starsportphoto©

45+1. minut - Vidakova lopta pogađa u ruku u svom šesnaestercu, sudija Jeknić je prvo pokazao na korner, ali ipak će VAR proveravati. Ipak penal za crveno-bele.

45. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade.

43. minut - Dobar centaršut Kange, pokušao je Pešić glavom, ali lopta ide preko gola.

37. minut - Gužva na terenu! Skočila je i cela klupa Mladosti, duel Kange i Denića posle kojeg je vezista crveno-belih zaradio žuti karton.

35. minut - Šansa za Kataija. Bila je to jedna dubinska lopta, ali je Zvezdina "desetka" nije dobro zahvatila. 

 

 

33. minut - GOOOOOOOL 1:2! Ponovo Vidakov i ponovo gosti vode! Marković je asistirao Vidakovu koji zaobilazi Vasiljevića i drugi put se upisuje u strelce.

27. minut - Mitrović u gužvi u šesnaestercu , bio je na nekoliko metara od gola, ali nije uspeo da zatrese mrežu ekipe iz Novog Sada.

Foto: Starsportphoto©

25. minut - Posle izjednačenja crveno-beli su krenuli svim silama ka golu gostiju, hoće da povedu do poluvremena.

22. minut - Ponovo Marković, ali ovog puta nije bio precizan šut. Vasiljević na mestu.

15. minut - GOOOOOOOOOOOL!  Katai 1:1! Posle šoka izjednačenje. Zvezdin Magiko je uklizao u ubacio loptu u mrežu Mladosti, VAR proverava da li je bilo ofsajda. Sporan je Pešić. Gol je potvrđen. Izjednačenje! 

14. minut - Stativa spasila Zvezdu. Marković nije pogledala sreća, Vasiljevića jeste.

12. minut - GOOOOOOOOOOOL!  Milan Vidakov 0:1, gosti vode. Babić ga je odlično uposlio sa desne strane i nije mu bilo teško da zatrese mrežu. 

9. minut - Dragović do Pešića na stranu, napadač Zvezde ubacuje loptu u šesnaesterac gostiju Ivanić šutira preko gola. Prva prava šansa na stadionu Rajko Mitić. 

4. minut - Crveno-beli od starta kontrolišu igru i imaju loptu, sami je početak nema još opasnijeg napada.

1. minut - Utakmica je počela. Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Mladosti.

UŽIVO:

17.44 - Strateg Novosađana Nenad Lalatović je ovako najavio utakmicu:

- Činjenica je da se Zvezda nalazi na prvom, a mi na poslednjem mestu. Dugo sam, međutim, u fudbalu i nikad unapred ne razmišljam o tome da će tim koji vodim neku utakmicu da izgubi. Daćemo sve od sebe kako bismo iznenadili prvaka i budućeg učesnika Lige šampiona, a sama utakmica ponudiće odgovor da li to možemo ili ne. Ne znam kako će na kraju biti protiv beogradskih crveno-belih, ali verujem u bolja ostvarenja mog tima protiv Kolubare i Mladosti iz Lučana, a onda i u plej-autu - izjavio je Lalatović.

17.31 - U prvom delu sezone crveno-beli su gostovali Mladosti u Novom Sadu početkom oktobra i tada su upisali laku pobedu (4:0) na stadionu "Karađorđe".

Evo kako je to izgledalo:

17.20 - Trener Crvene zvede Miloš Milojević izjavio je pred utakmicu sa ekipom Mladosti iz Novog Sada da želi pobedu i nova tri boda pred domaćom publikom.

- Imaju kvalitetne igrače sa internacionalnim iskustvom, Vujadinovića, uz to i jednog igrača sa kojim sam sarađivao Romen Gala, koji je nezgodan, dao je gol i večitom rivalu. Pored njih tu su još i Kristijan, Maksimović, sve su to dobri superligaški igrači. Ne treba nikako zaboraviti ni trenera Lalatovića, koji je iskusan u ovom karavanu, vodio je dosta klubova sa jako puno uspeha, svakako da imaju adute - rekao je Milojević.

17.00 - Dobar dan i dobro došli na blog uživo meča Crvena zvezda - Mladost GAT na portalu Informer.rs.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija