• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2023

18:00 >> 20:54

DA NIJE BILO KAZNE, DRUGA BI SE PESMA PEVALA... Zvezda RAZMONTIRALA lidera Evrolige! Kampaco se IGRAO protiv Olimpijakosa!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

DA NIJE BILO KAZNE, DRUGA BI SE PESMA PEVALA... Zvezda RAZMONTIRALA lidera Evrolige! Kampaco se IGRAO protiv Olimpijakosa!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Olimpijakos sa 87:79 u 33. kolu Evrolige.

Šteta... Mnogo razloga za žaljenje imaće na Malom Kalemegdanu, posebno nakon večerašnje utakmice. Crvena zvezda savladala je lidera Evrolige i pokazala da je kazna zbog koje Fakundo Kampaco nije bio u prilici da igra u elitnom takmičenju dva meseca značajno poremetila sezonu crveno-belih! 

Argentinac je predvodio srpskog i regionalnog prvaka do pobede nad liderom Evrolige. Zvezda je u drugom poluvremenu razmontirala četu Jorgosa Barcokasa, upisala 16. trijumf u Evroligi i potvrdila da joj je mesto među osam najboljih - 87:79! 

Bilo je potrebno neko vreme Crvenoj zvezdi da se adaptira na igru Olimpijakosa. Pirejski crveno-beli bez greške su igrali u napadu, na kraju prve deonice imali 6/8 za tri poena što je dovelo i do dvocifrene prednosti, ali su izabranici Duška Ivanovića uspeli da se vrate u meč na krilima nestvarnog Fakunda Kampaca. 

Foto: Starsportphoto©

Igrao je Argentinac bez greške na obe strane parketa, delio asistencije i uspeo da razigra Ognjena Dobrića. Crveno-beli su za samo nekoliko minuta uspeli da istope razliku večerašnjeg rivala, a u finišu prvog poluvremena i preokrenu rezultat. Ipak, na odmor je sa prednošću otišla četa Jorgosa Barcokasa nakon što je uz zvuk sirene pogodio Šekil Mekisik. 

Osetila se sjajna atmosfera u Pioniru, a najavu sjajnog drugog poluvremena Delijama je poklonio Luka Vildoza. Argentinac je pogodio za tri poena uz faul, usledila je serija sjajnih poteza Hasana Martina. Kakvu je odbranu Zvezda igrala dovoljno govori činjenica da je Olimpijakos prve poene postigao posle pet minuta i to nakon tehničke greške koju je zbog protesta dobio Fakundo Kampaco. 

Nisu navijači, a ni igrači Zvezde bili zadovoljni suđenjem budući da je Argentinac zaustavljen faulom, a atmosfera u Pioniru je proključala nakon kontranapada koji je zaustavio Papanikolau. Grčki reprezentativac je na nepropisan način zaustavio Martina, ali se sudijska trojka nije oglasila pa su beogradski crveno-beli propustili šansu da se dodatno odlepe pred početak poslednjeg kvartala. 

Foto: Starsportphoto©

A onda... Nije bilo Džona Holanda od početka sezone. Zvezdin "pit bul" bio je čovek zadatka, dobijao šansu na kašičicu, neretko je bio i van 12, ali je protiv Olimpijakosa pokazao da će biti naopštren za nastavak sezone. Raspucao se Holand, igrao perfektnu odbranu i doneo crveno-belima devet poena prednosti nakon dve trojke i brutalnog zakucavanja. 

Držao je Kostas Slukas Olimpijakos u utakmici, iskusni Grk pogodio je dve trojke u ranoj fazi četvrte četvrtine i naterao Ivanovića da preseče seriju gostiju tajm-autom što je dalo izuzetan rezultat. Trojka Fakunda Kampaca preko Mustafe Fola bila je tačka na meč - 87:79!

Crveno-bele je do pobede predvodio Fakundo Kampaco sa 20 poena i osam asistencija, Džon Holand dodao je 17 koševa uz dve ukradene lopte, Luka Vildoza i Filip Petrušev ubacili su 12. Sa druge strane najefikasniji bio je Saša Vezenkov sa 16, a Tomas Vokap ubacio je 15. 

CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS 87:79 (26:30, 19:17, 20:12, 22:20)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd    Sudije: Migel Anhel Perez, Bisang, Viklik

Crvena zvezda: Holand, Vildoza, Lazarević, Kampaco, Mitrović, Martin, Dobrić, Ivanović, Ilić, Nedović, Kuzmić, Petrušev. 

Olimpijakos: Vokap, Kenan, Lounciz, Larencakis, Papas, Fal, Slukas, Vezenkov, Papanikolau, Bolomboj, Piters, Blek, Mekisik 

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

KRAJ! 

39. minut - AIR PETRUŠEV! Brutalno zakucavanje posle Dobrićevog ofanzivnog skoka - 85:77!

38. minut - Faul u napadu Stefana Lazarevića, ušli su beogradski crveno-beli nervozu, utisak je, bez potrebe - 83:77!

37. minut - KAMPACOOOOOOOO! Argentinac pogađa za tri poena preko Mustafe Fola, vraća to Tomas Vokap - 83:77!

36. minut - Tajm-aut za Crvenu zvezdu nakon trojke Kostasa Slukasa, imali su domaći šansu iz dva navrata da uvećaju prednost, ali je Mustafa Fol zalepio Petruševa, a potom je trojku promašio Ognjen Dobrić - 80:74!

35. minut - HOLAAAAAAAAAAAN! Ide nova trojka, nestvarna igra Džona Holanda koji u odbrani i krade loptu Olimpijakosu - 80:71!

34. minut - Najbolji minuti Džona Holanda od dolaska u Zvezdu! Vezao  je šest poena "Pit bul" - 77:69!

33. minut - Popravlja Luka Mitrović promašaj Luke Vildoze, još jedom Olimpijakos u tranziciji pogađa, sada je precizan bio Šekil Mekisik - 73:69!

32. minut - Nestvarna igra Kampaca, mađioničar! Iza leđa je pronašao Argentinac samog Džona Holanda koji pogađa još jednu trojku. Vraća to Kostas Slukas - 71:67!

Foto: Starsportphoto©

31. minut - HOLAAAAAAND! Finta šuta na koju je naseo Vezenkov, cepa mrežicu Džon Holand, ali vraća to Šekil Mekisik - 68:64!

Treća četvrtina:

30. minut - Zadovoljstvo je gledati Kampaca... Argentinac je kao šilo prošao kroz odbranu Olimpijakosa i uz zvuk sirene položio preko Mustafe Fola - 65:59!

30. minut - Trojka Papanikolaua, a potom i laki poeni za Vezenkova nakon spornog faula Filipa Petruševa - 63:59!

29. minut - Spetkakularna igra Fakunda Kampaca... Argentinac je iz nemoguće pozicije pronašao Petruševa koji pogađa za tri, a potom u kontri pronalazi i Luku Mitrovića - 63:54!

28. minut - Kažnjava Kostas Slukas grešku Ognjena Dobrića i pogađa u tranziciji. Istom merom uzvraća Fakundo Kampaco koji će na liniju penala nakon što je fauliran. Argentinac je, kao i uvek, siguran - 58:52!

27. minut - PETRUŠEEEEEEEV! Brutalno zakucavanje, stavio je Petrušev na poster Sašu Vezenkova - 56:50!

26. minut - Ponovo mnogo grešaka na obe strane, kažnjava to Kostas Slukas poenima preko Hasana Martina - 54:50!

25. minut - Tehnička za Kampaca, polovičan sa linije penala bio je Kostas Papanikolau - 54:48!

24. minut - KAMPACOOOOOOOO! Ukradena lopta za Argentinca koji je ostao u ćošku, pronašao ga je Luka Vildoza, a Kampaco cepa mrežicu - 54:47!

Foto: Starsportphoto©

23.  minut - Serija promašaja i greškana na obe strane, stao je potom na loptu Ajzea Kenan. Svemu je prethodila dobra reakcija MArtina u odbrani.

22. minut - Ukrao je Hasan Martin loptu i potom brutalno zakucao u kontri. Usledila je još jedna dobra odbrana Zvezde, ali je neprecizan bio Ognjen Dobrić - 51:47!

21. minut - VILDOZAAAAAAAAAAAAAAA! Trojka uz faul, a Argentinac pogađa i drugo slobodno bacanje! Spektakularna simultanka Luke Vildoze - 49:47!

Druga četvrtina: 

20. minut - Pogađa uz zvuk sirene Šekil Mekisik, Olimpijakos ima koš prednosti na poluvremenu - 45:47!

20. minut - Imaće Olimpijakos poslednji napad u prvom poluvremenu nakon što je Džon Holand pogodio dva slobodna bacanja, prethodno je polovičan sa linije penala bio Mustafa Fol - 45:45! 

19. minut - Seče seriju Crvene zvezde Tomas Vokap koji pogađa za tri poena preko Luka Vildoze - 43:44!

Foto: Starsportphoto©

18. minut - Sjajan učinak Džona Holanda koji je presekao dodavanje Slukasa, povukao kontru, a potom nakon faula pogodio oba slobodna bacanja - 43:39!

18. minut - ZVEZDA VODI! Uspeo je Dalibor Ilića da prođe pored Kostasa Papanikolaua i pogodi za prvu prednost beogradskih crveno-belih u Pioniru - 41:39!

17. minut - Izuzetno je reagovao Ognjen Dobrić u kontri, a nesportski faul napravio je Alek Piters! Bio je kapiten polovičan sa linije penala, nerešeno je u Pioniru - 39:39!

16. minut - Šekil Mekisik je realizovao oba slobodna bacanja, vraća to na drugoj strani Luka MItrović uz faul, a nakon toga pogađa i dodatno bacanje - 38:39!

15. minut - Upisuje se i Luka Mitrović u strelce, polovičan je bio centar crveno-belih sa linije penala i smanjuje zaostatak Zvezde na jedan posed - 33:36!

14. minut - Kao bik se Kampaco zaleteo i pogodio preko Tarika Bleka, na drugoj strani pogađa Saša Vezenkov - 32:36!

13. minut - Po ko zna koji put Kampaco je podigao Pionir na noge, Argentinac je u punom trku proturio loptu kroz noge Larencakisu, a potom i naterao Bleka da napravi faul - 30:32!

12. minut - Sjajno je u odbrani reagovao Stefan Lazervić, kontru je povukao Fakundo Kampaco i uspeo je da završi na drugom obruču - 28:32!

Foto: Starsportphoto©

11. minut - Siguran je bio Kostas Slukas sa linije penala nakon što ga je faulirao Fakundo Kampaco, a na parketu je sada i Nemanja Nedović - 26:32!

Prva četvrtina:

10. minut - Uspela je Crvena zvezda da smanji prednost Olimpijakosa u poslednjem minutu na krlima svemoćnog Kampaca. Argentinac je prvo proigrao Martina, a potom i u ćošku pronalazi Petruševa koji pogađa za tri poena - 26:30!

9. minut - Velika borba na obe strane parketa, odigrala je Zvezda dobru odbranu, ali je Tarik Blek došao do ofanzivnog skoka i lagano dodao do Papanikolaua. Vraća to u kontri Filip Petrušev - 21:30!

8. minut - Posle greške Hasana Martina Olimpijakos je preko Tomasa Vokapa otišao na deset razlike, ali u tranziciji loše vraćanje kažnjava Fakundo Kampaco - 17:25!

7. minut - Dva vezana promašaja  za beogradske crveno-bele, kažnjava to na drugoj strani Vezenkov i pogađa svoju prvu trojku - 13:20! Bugarin ima već devet poena...

6. minut - VILDOZAAAA! Proključao je Pionir nakon što je Argentinac pogodio za tri poena! Usledila je i dobra odbrana Fakunda Kampaca - 13:17!

5. minut - Izuzetan potez Ognjena Kuzmića koji lako poentira preko Kostasa Papanikolaua, ali na drugoj strani još jednom pogađa Saša Vezenkov - 10:17!

Foto: Starsportphoto©

4. minut - Savršeno je Olimpijakos otvorio utakmicu i već na startu ima velikih sedam poena prednosti. Drugu trojku pogodio je Tomas Vokap, ovoga puta u tranziciji, reaguje tajm-autom Duško Ivanović - 8:15!

3. minut - Još jedan sjajan napad crveno-belih iz Pireja, kruniše to pogotkom za tri poena Tomas Vokap, vraća to Luka Vildoza na drugoj strani - 8:10!

3. minut - Dobar početak utakmice za Ognjena Dobrića koji vezuje četiri poena i vraća Zvezdu u igru pošto je u prethodnom napadu Ajzea Kenan pogodio za tri poena - 5:7!

2. minut - Prepolovio je uvodnu prednost gostiju Ognjen Kuzmić poenom sa linije penala, ali na drugoj strani posle auta pogađa Saša Vezenkov - 1:4!

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za Olimpijakos pošto je Mustafa Fol bio bolji od Kuzmića u podbacivanju, odmah centar pirejskih crveno-belih i pogađa na niskom postu - 0:2!

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 33. kola Evrolige između Crvene zvezde i Olimpijakosa. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 1 godinu

Zaboravite reč BRATSKI. To je NAJLJIGAVIJI klub (posle tužibabe patlidžanke).

Doca

pre 1 godinu

Srećan sam zbog povede nad NAJODVRATNIJIM timom. Za ostalo da "zahvalimo" tužibabama i bodibabarogi.

Volim crno bele

pre 1 godinu

O pa da,kako da ne?Oni su sansu prokockali u ovim utakmicama kad je kazna bila proslost.

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija