• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.04.2023

19:53

DRAMA U ČAČKU! ZVEZDA POSLE DVA SATA KOŠARKE SRUŠILA BORAC! Crveno-beli na kraju sprečili senzaciju u ABA ligi!

ABA liga/Borac

Crvena zvezda

DRAMA U ČAČKU! ZVEZDA POSLE DVA SATA KOŠARKE SRUŠILA BORAC! Crveno-beli na kraju sprečili senzaciju u ABA ligi!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Borac u Čačku - 87:82 u utakmici 25. kola ABA lige.

U poslednjoj četvrtini crveno-beli su dozvolili rivalu da se približi, ipak na kraju do preokreta nije došlo...

Ekipa Duška Ivanovića je kontrolisala meč u većem delu uvodne četvrtine. Crveno-bele je nosio Kampaco, koji je svojim asistencijama "izluđivao" i odbranu domaćih. U finišu ovog dela igre čačani prave seriju 6:0 i rezultatski stižu goste.

BORAC ČAČAK - CRVENA ZVEZDA 82:87 (17:19, 17:23, 16:22, 32:23)

Dvorana: Kraj Morave. Sudije: Uroš Obrknežević, Marko Juras, Stefan Ćalić.

BORAC ČAČAK: Boldvin 6, Glišić, Lešić 8, Petrović, Tomašević 4, Gagić 8, Kočović, Novaković 15, Radonjić 9, Todorović 2, Čarapić 2, Hejl 28.

CRVENA ZVEZDA: Holand 3, Vildoza 7, Lazarević 2, Kampaco 22, Mitrović 14, Martin 4, Dobrić 7, Ilić 4, Nedović 8, Marković, Kuzmić 2, Petrušev 14.

Dobru igru iz prve četvrtine, Čačani su preneli i u drugu. Prvo su u 15. minutu izjednačili trojkom Novakovića, a onda i poveli poenima Gagića - 30:29.

Borac je koristio seriju grešakao gostujuće ekipe. Međutim, Zvezda je brzo uzvratila napravila seriju 8:0 i na odmor otišla sa prednošću od osam razlike 34:42.

 

 

Gosti su u finišu treće četvrtine imali i 16 poena prednosti (64:48). Međutim, Borac je zaigrao angažovanije u poslednjoj četvrtini, a domaći košarkaši su na 13 sekundi pre kraja prišli na 82:85. Crvena zvezda je u penal završnici uspela da sačuva prednost i da zasluženo dođe do pobede.

"Crveno-beli" su drugi na tabeli ABA lige sa 20 pobeda i tri poraza uz dva meča manje. Borac je u donjem delu tabele sa šest trijumfa i 19 poraza.

 

TOK MEČA:

 

 

ČETVRTA ČETVRTINA

Posle serije grešaka na obe strane Vildoza pogađa za tri - 54:71. Uzvraća istom merom Novaković - 57:71. 

Sada Vildoza promašuje za tri, Hejl je u naletu i pogađa uz faul Ilića. Hejl postiže 19 poen sa penala - 60:71. 

U 35. minutu greše crveno-beli, a Hejl pogađa i spušta Borac na jednocifrenu razliku - - 64:72, Duško Ivanović reaguje tajm-autom. Mitrović pogađa uz faul, ali nije precizamn sa linije za bacanja. 

Hejl pogađa, pa Boldvin krade loptu, ali uzvraća Kampaco. Samo je četiri razlike - 77:81. Faul na Nedoviću. Pogađa oba - 77:83.

Trojkaaaaaaa, Novaković, Borac je na minus tri - 80:83. Dvadeset sekundi pre kraja faul nad Kampacom. Pogađa prvo, a i drugo bacanje - 80:85. Radonjić sada promašuje za tri, hvata Tomašević i faul. Pogađa oba bacanja, na drugoj strani pogađa Kampaco sa bacanja i kraj. Crveno-beli su pobedili 87:72 i sprečili verliko iznenađenje u Čačku.

 

TREĆA ČETVRTINA

Radonjić poenima otvara drugo poluvreme, a onda Holand na dodavanje Petruševa pogađa trojku - 36:45. 

U 23. minutu , nesportska lična greška, Radonjić je u skoku nogom udario Kampaca po glavi. Sudije su gledale snimak i dosudile - nesportsku. Argentinac promašuje oba bacanja i napad je za goste. Lako polaganje za Mitrovića i prvo dvocifreno vođstvo za jednu ekipu - 38:49.

Hejl promašuje, Kampaco na defanzivnom skoku. Mitrović do Petruševa, koji postiže svoj 12 poen i trenutno je najefikasniji - 40:51.

U 25. minutu loš faul Holanda pod košem. Novaković pogađa uz ličnu, ali promašuje sa penala. - 42:51. Kampaco sa penala vodi ekipu Duška Ivanovića na plus 13 - 42:55.

Hejl za Tomaševića - 48:60, posle jednog statičnog napada Borca. Promašuje Novaković za tri, onda nova magična asistencija Kampaca, ali Ilić promašuje... Posle treće četvrtine 50:64.

 

DRUGA ČETVRTINA:

Izjednačuje Borac poenima Hejla sa penala, a onda Nedović pogađa za tri i vraća Zvezdu u vođstvo - 19:22. Sjajni potezi Luke Mitrovića, koji asistira do Ilića, faul! Polovićan je sa linije bacanja - 21:26.

Vildoza u solo prodoru, dvokorak na kraju i - koš. Pokazuje crveno-beli Argentinac kakav je majstor 23:28. U 14. minutu poeni Đorđa Gagića - 25:28. Greše gosti, a onda i Hejl promašuje trojku.

Sredina ovog dela igre Vildoza do Petruševa, faul. Nedović, pa Mitrović kome je lopta izmigoljila iz ruklu, a onda trojkom Novakovića Borac izjednačuje. Mitrović pogađa jedno od dva bacanja, a potom Gagić dovodi domaće u vođstvo - 30:29.

Nova greška crveno-belih u 17. minutu, pa Hejl povećava vođstvo Čačana - 32:29.

Pogađa Dobrića, pa Tomašević promašuje. Poeni za Petruševa - 32:33. Korake pravi Hejl, a onda Petrušev poentira - 32:35. Kampaco preko prstiju - 32:37 i serija gostiju 8:0. 

Petrušev promašuje za tri poena. Krade loptu Kampaco, lopta do Petruševa, sekund do poluvremena, dva plus 1. Pred odmor Borac - Crvena zvezda 34:42.

 

PRVA ČETVRTINA

Kuzmić je otvorio utakmicu poenima 0:2. Hanter Hejl upisuje prve poene za domaće. U 3. minutu Boldvin promašuje trojku, a onda asistencija Kampaca do Petruševa 2:5. Nova sjajna asistencija Kampaca do Martina 4:7. 

Sredinom prve deonice Kampaco fauliran i precizan je oba puta sa linije bacanja - 6:9.  Boldvim promašuje, Marković hvata loptu. Greše i crveno-beli, ali Čarapić pravi faul u napadu. 

Promašuje Dobrić za tri, ali Martin iz trećeg pokušaja ispravlja - 6:11. U 7. minutu Janković pogađa trojku za Borac - 9:13. Lešić precizan sa penala, a Kampaco na drugoj strani pogađa za tri - 11:16.

Promašuje Lešić za tri, pa Mitrović poentira uz faul. Pogađa i sa penala - 11:19, ovo je najubedljivije vođstvo na meču.

Hejl pogađa bacanja - 15:19. Vildoza do Kampaca, koji promašuje za tri, a onda Mitrović pravi faul na Lešiću. Dva od dva sa penala, serija Borca 6:0. Kraj prve deonice - 17:19.

 

UŽIVO:

19.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča Borac Čačak - Crvena zvezda na portalu Informer.rs.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija