• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

10.04.2023

10:46

ZVEZDA VEĆ SUTRA MOŽE DA POSTANE ŠAMPION SRBIJE! Crveno-beli imaju priliku da nikad ranije overe titulu

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA VEĆ SUTRA MOŽE DA POSTANE ŠAMPION SRBIJE! Crveno-beli imaju priliku da nikad ranije overe titulu

Podeli vest

Aktuelni prvak države na dobrom putu da i matematički obezbedi novu titulu

Crvena zvezda već sutra i zvanično može da bude šampion Srbije! Ukoliko crveno-beli danas (18.00, Arena 1 premijum) savladaju Radnički Kragujevac u 29. kolu Superlige, a sutra TSC i Čukarički ne pobede Voždovac, odnosno Partizan, tim sa "Marakane" proslaviće 34. titulu državnog prvaka.

Zvezda kolo pre kraja osnovnog dela sezone ima 79 bodova, čak 20 više u odnosu na timove koji dele drugo i treće mesto, TSC i Čukarički. Na četvrtom mestu je Partizan, koji za liderom zaostaje čak 22 boda. Ako crveno-beli danas pobede Radnički, a očekuje se da to urade, onda će mečeve TSC-a i Čukaričkog dočekati sa 23 boda prednosti u odnosu na ta dva tima.

Foto: Starsportphoto©

 


To znači da ukoliko ekipa iz Bačke Topole sutra (18.00, Arena 2 premijum) ne pobedi Voždovac u gostima, a popularni "brđani" ne savladaju Partizan kod kuće u istom terminu (Arena 1 premijum), Zvezda će i zvanično pre početka plej-ofa overiti novu titulu. Praktično, poslednjih sedam mečeva u plej-ofu za tim Miloša Milojevića biće bez rezultatskog značaja, a među njima biće i duel protiv večitog rivala Partizana.

 

Foto: Starsportphoto©

 


U suštini, ako neko od Zvezdinih prvih pratilaca slavi, samo bi odložio šampionsko slavlje tima sa "Marakane", koje se ne dovodi u pitanje. Trener Zvezde Miloš Milojević kaže da će njegovi igrači odigrati ozbiljno u svakom meču do kraja sezone, iako se već zna da će biti prvi na tabeli.


- Naš odnos će biti isti na svakom meču, i prvotimaca i stručnog štaba. Nije realno pobediti sve utakmice u prvenstvu, to se retko dešava. Videćemo da li ćemo uspeti da ostanemo neporaženi do kraja sezone. Do toga nećemo stići ako razmišljamo šta će se desiti na preostalim mečevima, uključujući plej-of. Sve u svemu, želimo trijumfom da okončamo ovaj deo prvenstva, a onda u plej-ofu da sa našim navijačima proslavimo titulu - ističe Milojević.

 

 

KRAGUJEVČANI PRETE: Unervozićemo Zvezdu

Sa druge strane, u Radničkom su svesni da Zvezda, bez obzira na stanje na tabeli, neće olako ući u današnji duel. Zbog toga, trener Kragujevčana Dejan Joksimović pred večerašnji meč ima za cilj da, ako ništa drugo, unervozi crveno-bele.

- Zvezda je bez sumnje najkvalitetnija ekipa u Srbiji, što pokazuje i stanje na tabeli. Očekujem da ekipu Zvezde učinimo nervoznom, odnosno, da je dovedemo u poziciju da strepi za konačan ishod. Verujem da ćemo pružiti dobar otpor - kaže Dejan Joksimović.

 

 

Postoji mogućnost da najveći Zvezdin rival Partizan bude četvrti na kraju osnovnog dela sezone, što znači da bi naredni derbi bio na stadionu u Humskoj. Milojević ističe da je njegovva želja da derbi bude odigran na "Marakani", što će se desiti ako crno-beli sutra slave na Banovom Brdu.


- Što se mene tiče, voleo bih da derbi bude na "Marakani", ali na to ne možemo da utičemo. Kako tabela trenutno izgleda, prvi meč u plej-ofu biće protiv TSC i spremaćemo se za taj meč. Duel sa četvrtoplasiranom ekipom zavisi od ishoda meča Čukarički - Partizan. Sve u svemu, spremićemo se za oba protivnika - naglašava Zvezdin trener, koji će izvesno od naredne sezone dobiti naslednika, a to će biti izraelski stručnjak Barak Bahar.


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ddddd

pre 1 godinu

ona je postala sampion i pre pocetka prvenstva!! ovo igranje samo onako forme radi !! vazura i vucela su odlicno obavili zadatak koji im je dat a to je unistenje partizana!! ove godine kad se ide direktno u ligu sampiona nisu smeli da pomisle da budu blizu zvezde a kamoli da osvoje!! teletabisi

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija