• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.04.2023

17:00 >> 19:59

JOŠ JEDNA POBEDA I TITULA! Zvezda RUTINSKI sa Radničkim na PRAZNOJ Marakani! (VIDEO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

JOŠ JEDNA POBEDA I TITULA! Zvezda RUTINSKI sa Radničkim na PRAZNOJ Marakani! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Kragujevca sa 2:0 (1:0) u 30. kolu Superlige.

Crvena zvezda je na korak od odbrane titule u Srbiji. Izabranici Miloša Milojevića pobedom su završili regularni deo sezone pošto su na praznoj Marakani savladali Radnički - 2:0 (1:0). Kragujevčane je na startu meča načeo Aleks Vigo, a konačan rezultat postavio je Stefan Mitrović. 

Izuzetno ofanzivna delovala je Crvena zvezda na startu meča. Samo stotinak sekundi bilo je potrebno Mirku Ivaniću i Aleksandru Kataiju da zaprete golu Miloša Mladenovića. Magiko je prošao po strani, poslao dobar pas do Rakonjca, ali je odbrana Radničkog dobro reagovala.

Ponovo je tandem po levoj strani zapretio u petom minutu, Ivanića je srušen sa leđa, a slobodan udarac izveo je Kings Kangva. Zambijac je pogodio stativu, ali se lopta odbila na nogu Aleksu Vigu koji je novim evrogolom doneo prednost crveno-belima na praznoj Marakani. 

Nastavila je Zvezda da napada, imala je više od igre do finiša prvog poluvremena, ali gola nije bilo. Oslobodili su se tada gosti pritiska i uspeli da zaprete Milanu Borjanu preko Činedua koji je proigrao Evandra, ipak, Brazilac je bio "prekratak" na drugoj stativi pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću za izabranike Miloša Milojevića. 

Još jednom je šansu od prvog minuta dobio Jegor Prucev, a mladi Rus bio je jedan od najopasnijih u taboru crveno-belih. Pravio je ogromne probleme Prucev odbrani Radničkog, dva puta je ulazio u kazneni prostor posle solo prodora, ali su Crveni đavoli uspevali da se odbrane. 

U nastavku su šansu dobili Mituljikić, Mijatović i Mitrović, a upravo je poslednji bio strelac drugog gola nakon što je ispala kompletna odbrana Radničkog. 

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI 1932  2:0 (1:0)

Strelci: Vigo 6, Mitrović 79
Stadion Rajko Mitić, Beograd    Sudija: Marko Delibašić 

Crvena zvezda: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Mijailović, Kangva- Prucev, Ivanić, Katai - Rakonjac

Radnički 1932: Mladenović - Vlajković, Ponjević, Miličić, Pecelj - Krajišnik, Ivanović, Malić, Đurić, Evandro - Činedu

Tok meča: 

Drugo poluvreme:

Kraj utakmice! 

90. minut - Igraće se još tri minuta u drugom poluvremenu! 

84. minut - Čini se da obe ekipe jedva čekaju kraj susreta na Marakani! Bez uzbuđenja nakon gola Stefana Mitrovića! 

79. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Maločas je Mladenović sjajno reagovao, ali sada nije imao šanse. Šutirao je Stefan Mitrović izuzetno precizno i duplirao prednost crveno-belih! 

78. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je Mitrović sada da reši pitanje pobednika, šutirao je ofanzivac Zvezde u bliži ugao Mladenovića, ali je golman Radničkog izuzetno reagovao, ostaje 1:0!

73. minut - Beležimo i prvi pokušaj Mituljikića koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, imaće Zvezda korner!

71. minut - Najbolja prilika u drugom poluvremenu! Još jednom je Aleksandar Katai bio u centru pažnje pošto je bio najviši u skoku, ali je šutirao pored gola. 

68. minut - Slab pokušaj Kataija, pokušao je najbolji strelac Zvezde iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla daleko preko gola. 

Foto: Starsportphoto

65. minut - Dvostruka izmena za crveno-bele, umesto Pruceva i Ivanića na terenu su Stefan Mitrović i Nikola Mituljikić. 

60. minut - Vrebao je Kings Kangva grešku odbrane, ali je Ivanović bio obazriv i uspeo da očisti opasnost pred golom Mladenovića. 

56. minut - Ponovo je opao ritam utakmice... Igra se najviše na sredini terena, gosti ne uspevaju da dođu do lopte, a crveno-beli igrom kratkih pasova pokušavaju da dođu do gola Miloša Mladenovića. 

52. minut - Opasnost pred golom Radničkog, Rodić je poslao centaršut na drugu statuvu, tamo je spreman čekao Rakonjac, ali je ispred napadača Zvezde dobro reagovao Pecelj. Od svega samo korner za crveno-bele! 

49. minut - Nema uzbuđenja na startu drugog poluvremena. Crveno-beli kontrolišu ritam dok Radnički vreba svoju šansu iz kontre. 

Foto: Starsportphoto

46. minut - Počinje drugo poluvreme! Milojević je u svlačionici ostavio Srđana Mijailovića koji je dobio žuti karton, a umesto njega na terenu je Slavoljub Srnić. 

Prvo poluvreme: 

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme! 

44. minut - Serija grešaka na obe strane... Bolje su se u "haosu" snašli gosti, lopta je došla do Malića koji je centrirao, ali dobro reaguje Strahinja Eraković. Igraće se još minut u prvom poluvremenu...

42. minut - Sada nešto konkretniji napad crveno-belih, ubacio je Vigo loptu u peterac, a ispred Marka Rakonjca loptu je izbio Pecelj. 

39. minut - Oslobodio se Radnički pritisak Crvene zvezde, sada su nešto više na polovini domaćina, pokušali su po levoj strani Krajišnik i Malić, ali je dobro reagovao Aleks Vigo.  

Foto: Starsportphoto

35. minut - Značajno je opao ritam utakmice u finišu prvog poluvremena. Igra se na sredini terena, a dobar pokušaj imao je Vlajković sa distance. Bez velike opasnosti po gol Milana Borjana - 1:0!

30. minut - Sjajan napada gostiju, Činedu je prošao po desnoj strani, pokušao je napadač Radničkog da proigra Evandra, ali je Brazilac bio "kratak". Mnogo sreće za crveno-bele. 

26. minut - Izuzetan fudbal za sada na stadionu Rajko Mitić. Ponovo je Jegor Prucev pokazao zbog čega važi za jednog od najvećih talenata u Zvezdi nakon što je prošao pored Pecelja poslao je centaršut na drugu stativu, ipak, Ivanić je loše zahvatio loptu - 1:0!

22. minut - Sevnula je kontra Crvene zvezde, Ivanić je ušao u kazneni prostor, pokušao da vrati pas do Pruceva, ali se Rus okliznuo. Još jednom je Radnički uspeo da se odbrani, ovoga puta uz dosta sreće. 

20. minut - Evo je i prva šansa za goste. Prelako je Damjan Krajišnik prošao pored Kingsa Kangve, poslao povratnu loptu za Evandra, ali je Brazilac šutirao pored gola. 

19. minut - Promešao je Jegor Prucev odbranu Radničkog, mladi Rus izbacio je iz igre Pecelja, Malića i Vlajkovića, a na put mu je u petercu stao Ponjević. Ostaje 1:0! 

Foto: Starsportphoto©

17. minut - VELIKA ŠANSA! Imao je Katai lagan posao budući da je izašao sam pred golmana Miloša Mladenovića nakon dodavanja Mirka Ivanića, ali je Zvezdina "desetka" šutirala pored gola...

15. minut - Ne može da se opusti odbrana Radničkog, Crvena zvezda konstantno pritiska poslednju liniju Kragujevčana, sada je Ivanić centrirao sa ivice kaznenog prostora, najviši u skoku bio je Ponjević. 

11. minut - Preti sada Zvezda sa druge strane. Aleks Vigo i Jerog Prucev su kombinovali, a loptu je ispred strelca vodećeg gola izbio Pecelj, ostaje 1:0!

9. minut - Nastavlja se pritisak Zvezde uprkos ranom vođstvu. Ponovo su pokušali crveno-beli po levoj strani, ali je slabo reagovao Milan Rodić koji je nakon izgubljenog poseda napravio i faul. 

6. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Vodi Crvena zvezda, Kangva je iz slobodnog udarca pogodio stativu, lopta se odbila na ivicu kaznenog prostora odakle je šutirao Aleks Vigo i matirao Mladenovića - 1:0!

5. minut - Još jednom je Zvezda zapretila po levoj strani, Vlajković je sa leđa srušio Mirka Ivanića, a glavni sudija Marko Delibašić dosudio je slobodan udarac. 

3. minut - Odmah dobar nalet crveno-belih, Ivanić je pronašao Kataija koji je poslao dobar centaršut u srce kaznenog prostora, ali je dobro reagovala odbrana Radničkog i bez faula zaustavila Marka Rakonjca. 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra kreću izabranici Miloša Milojevića! 

17:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 30. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

ZAŠTO JOŠ JEDNA POBEDA? AKO SUTRA TSC I ČUKA NE OSTVARE POBEDE MI SMO ŠAMPIONI I BEZ PLEJ OFA.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija