• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

24.04.2023

09:55

ZVEZDIN DRIM TIM ZA LIGU ŠAMPIONA! Klub iz Ljutice Bogdana overio 34. titulu i već gleda ka novim izazovima!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDIN DRIM TIM ZA LIGU ŠAMPIONA! Klub iz Ljutice Bogdana overio 34. titulu i već gleda ka novim izazovima!

Podeli vest

Crveno-beli uz već dogovorene transfere Pitera Olajinke i Marka Stamenića pokušavaju da na "Marakanu" vrate Luku Milivojevića i Mihaila Ristića, kao i da angažuju nigerijskog napadača Entonija Nvakama.

Nigerijski golgeteri Piter Olajinka i Entoni Nvakam, kao i srpski reprezentativci Luka Milivojević i Mihailo Ristić trebalo bi da predvode drim tim Crvene zvezde u Ligi šampiona naredne sezone!

Crveno-beli su u subotu pobedom nad TSC-om od 4:1 već u prvom kolu plej-of Superlige osvojili titulu prvaka Srbije, i to šestu zaredom.
 
Brzina je najvažnija

Sve ćemo uraditi sa ciljem dodatnog ubrzavanja i podmlađivanja Zvezde. Želimo da zvezdaši uživaju u modernom fudbalu
Mitar Mrkela

 

Postali su prvi tim u Evropi koji je osigurao učešće u grupnoj fazi elitnog evropskog takmičenja, ali od ishoda nekoliko nacionalnih šampionata zavisi hoće li crveno-beli u trećem ili četvrtom šeširu dočekati žreb za Ligu šampiona.

Pola posla gotovo

Zvezda već ima osigurana dva megapojačanja, a to su ofanzivac praške Slavije Piter Olajinka i defanzivni vezista Kopenhagena Marko Stamenić. Očekuje se da odmah po završetku sezone bude izabran novi trener, Izraelac Barak Bahar, koji će insistirati na tome da na "Marakanu" dođe Nigerijac Entoni Nvakam. Ključni posao trebalo bi da bude povratak Luke Milivojevića i Mihaila Ristića, a postoji šansa da upravo Bahar zatraži da Zvezdin dres ponovo obuče i štoper Bogdan Planić.

Bahar je dosad na klupi Ber Ševe insistirao na formaciji 4-3-3, pa se očekuje da u istom ritmu nastavi na "Marakani". Sa pomenutim pojačanjima Zvezda bi uz igrače koje već ima dobila ultrabrzu napadačku liniju, veoma iskusan vezni red i posle dugo vremena fantastične bočne igrače u defanzivi.

Foto: Starsportphoto

 



O tome je po osvajanju 34. šampionske titule govorio i sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

- Nema sumnje da je ovo jedna od najvažnijih titula u istoriji Crvene zvezde i ponosan sam što smo je osvojili. Već u aprilu smo uspeli da postanemo prvaci države i plasiramo se u Ligu šampiona, prvi u Evropi, što dovoljno govori o tome koliko smo bili uspešni. Naravno, ne zaustavljamo se ovde, jer želimo i da osvojimo Kup Srbije, a ujedno radimo i na sklapanju tima koji će nas predstavljati u Ligi šampiona. Već smo realizovali dva velika posla, s obzirom na to da smo bez obeštećenja potpisali Olajinku i Stamenića. Nema sumnje da ćemo nastaviti u tom maniru, a sve sa ciljem dodatnog ubrzavanja i podmlađivanja Zvezde. Želimo da zvezdaši uživaju u modernom fudbalu, to je naš cilj - zaključio je Mrkela.

 

Foto: Starsportphoto

 

ZVEZDIN TIM ZA LŠ

Milan Borjan
Aleks Vigo
Uroš Spajić
Strahinja Eraković
Mihailo Ristić
Luka Milivojević
Marko Stamenić
Gelor Kanga
Osman Bukari
Piter Olajinka
Entoni Nvakam
trener Barak Bahar

Prethodnih godina je Dejan Stanković pričao o tome da je Zvezdi potrebno ubrzanje, odnosno hitriji igrači, bez kojih nema ozbiljnog nadmetanja u Evropi. Zimus je aktuelni strateg Miloš Milojević rekao da je Zvezda u komplikovanoj poziciji zbog surove dominacije u Srbiji i da su joj potrebna maltene dva tima suprotnih karakteristika. Jedan za Evropu, spreman i sposoban da se brani, da igra brzo i često na kontranapade, i drugi koji će u domaćim okvirima da razbija protivničke bunkere maltene svakog vikenda.

Dva tima

Milojević po svemu sudeći neće učestvovati u sklapanju takvog igračkog kadra, ali ako se ostvare sve navodne želje budućeg trenera Bahara, Zvezda će zaista imati moćan sastav. Izraelac je navodno zainteresovan da dovede i zemljaka Neta Lavija, koji igra u veznom redu i reprezentativac je svoje zemlje. Spekuliše se da će Bahar na leto pokušati da ostvari želju od prošle sezone i angažuje napadača Žan-Filipa Krasoa iz Sent Etjena, kojeg nije uspeo da dovede u Ber Ševu. Zvezda osim toga već ima igrače poput Kange, Kangve, Kataija, Ivanića, Milunovića, Pešića, koji će dodatno zaoštriti borbu za svako mesto u timu.

Trenutno u trećem šeširu

Fudbaleri Crvene zvezde trenutno se nalaze u trećem šeširu za žreb za Ligu šampiona, ali bi takav raspored važio ako bi se danas završili svi šampionati u Evropi i ukoliko bi raspored na tabeli ostao kakav je u ovom trenutku. Da bi crveno-beli sačuvali poziciju na kojoj su sada, navijaće da se Viljareal u Španiji ne domogne mesta koje vodi u Ligu šampiona umesto Real Sosijedada, zatim da Slavija iz Praga ne osvoji titulu u Češkoj, ali i da Njukasl ostane među četiri vodeća tima u Premijer ligi. Ne bi im odgovaralo ni da Leverkuzen umesto Union Berlina izbori mesto u eliti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krivi

pre 1 godinu

Za Zvezdu je najvažnije da otera Terzića, jer je on copy-paste Zdravko Mamić. Ako je Hrvatski sud presuduo da je Mamić lopov i kriminalac, onda... Ovaj Milojević je osvojio sve, a onda se nađe neki Terzić, koji traži od Milojevića da ga uveri da će napraviti čudo neviđeno u Ligi šampiona. Ali, neko ga debelo štiti...možda uvaženi D.J.V. zna ko štiti lik i delo srbijanskog Zdravka Mamića?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija