• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2023

20:00 >> 20:01

ZVEZDA - TIM ZA 170. VEČITI DERBI! Milojević sa NAJJAČIM snagama u HUMSKOJ! Dilema samo u NAPADU!

printscreen

Crvena zvezda

ZVEZDA - TIM ZA 170. VEČITI DERBI! Milojević sa NAJJAČIM snagama u HUMSKOJ! Dilema samo u NAPADU!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju Partizanu u drugom kolu plej-ofa Superlige Srbije.

Neće Crvena zvezda sutra u Humskoj imati takmičarski imperativ protiz Partizana budući da su izabranici Miloša Milojevića i matematički obezbedili titulu. Ipak, kako je i sam trener crveno-belih rekao od derbija ne treba veći motiv pa je za očekivati da novi-stari šampion na 170. večitom derbiju izađe u najjačem sastavu, naoštren da produbi krizu Partizana i tako najvećeg rivala još malo odalji od mesta koje vode u Evropu! 

Poznat je Miloš Milojević kao čovek koji je kroz svoje bitisanje na Marakani umeo da iznenadi javnost timom. Ipak, jedna stvar je sigurna - Milan Borjan će biti na golu crveno-belih. Kapiten Zvezde jedan je od najstandardnijih ove sezone, imao je i "slobodnih dana" kada je mrežu crveno-belih čuvao Nikola Vasiljević, ali je utisak da reprezentativcu Kanade veće motivacije od večitog derbija nema zbog čega se očekuje da sutra sa kapitenskom trakom predvodi svoje saigrače na stadionu u Humskoj. 

Reklo bi se da dileme neće biti ni kada je reč o odbrani crveno-belih. Miloš Milojević ne može da računa na Nemanju Milunovića, Uroš Spajić je nedavno počeo da trenira sa ekipom, ali je teško očekivati da će povratnički "debi" upisati baš na derbiju zbog toga, očekuje se da štoperski tandem Zvezde čine Aleksandar Dragović i Strahinja Eraković. Kada je reč o bekovskim pozicijama Irakli Azarovi se oporavio od povrede, ipak, Milan Rodić bi trebao da ima prednost u 170. večitom derbiju, baš kao i Aleks Vigo na drugoj strani u odnosu na Lazara Nikolića i Marka Gobeljića. 

Foto: Starsportphoto

Najviše prostora za "manevar" Milojević će imati na sredini terena. Kings Kangva igra sjajno ovog proleća, kao i Gelor Kanga, ali je teško zamisliti da će obojica biti starteri u Humskoj. Pokazalo se to kao "pogubno" za crveno-bele u Monaku, zbog čega će verovatno reprezentativac Zambije svoju šansu čekati sa klupe dok će društvo Kangi na sredini terena praviti Srđan Mijailović. Bivši vezista Čukaričkog i povratnik na Marakanu je u 169. večitom derbiju bio jedan od najboljih pojedinaca zbog čega je objektivno očekivati ga sutra od prvog minuta. 

Ofanzivni "triling" je manje-više poznat. Osman Bukari bio je strelac tri gola u derbiju protiv TSC-a, ove sezone je već jednom matirao i crno-bele te se očekuje da on uz Aleksa Viga dejstvuje po levoj strani. Aleksandar Katai odigrao je najviše utakmica ove sezone od kako je na klupu seo Miloš Milojević zbog čega je gotovo sigurno da će i sutra biti na terenu baš kao i Mirko Ivanić koji je počeo da hvata pravu formu nakon povrede koja ga je mučila na startu 2023. godine. 

Foto: Starsportphoto

Ono što bi moglo da bude taktičko iznenađenje Miloša Milojevića je Marko Rakonjac. Mladi napadač koji je na pozajmici u Crvenoj zvezdi pokazao se kao sjajno pojačanje budući da je u crveno-belom dresu postigao već pet golova i dobro se uklopio u ekipu. Sa druge strane, Aleksandar Pešić čitave sezone kuburi sa kolgeterskom formom, ali je njegov doprinos ekipi nemerljiv. Objketivno - prednost bi trebao da dobije popularni Šilja, ali bi Milojević vrlo lako mogao da nas iznenadi rokadom u samom špicu napada. 

Potencijalni sastav Crvene zvezde za 170. večiti derbi: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Mijailović - Katai, Ivanić, Bukari - Pešić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija