• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

23.05.2023

09:53

DRAGOVIĆ NA STOLU IMA PRIMAMLJIVU PONUDU:  Ugovor na četiri godine i specijalna klauzula za "lige petice"

Starsportphoto

Crvena zvezda

DRAGOVIĆ NA STOLU IMA PRIMAMLJIVU PONUDU: Ugovor na četiri godine i specijalna klauzula za "lige petice"

Podeli vest

Fantastična ponuda za Zvezdinog defanzivca, koja mu daje opciju da živi u Beču, ali i da ide u neki od klubova iz najjačih liga ako mu se ukaže prilika.

Odavno je postalo jasno da se fudbaleru Crvene zvezde Aleksandru Dragoviću (32) više ne ostaje na "Marakani". Još zimus je iskusni štoper želeo da promeni sredinu, svaki dan je molio ljude iz uprave da ga puste da ide u Sampdoriju kod svog bivšeg trenera Dejana Stankovića, ali kad je na pripremama krenulo loše bez njega u sastavu u kontrolnim utakmicama, jasno su mu rekli da nema mrdanja.

Prihvatio je to nekako i u glavi "namesto" sebe da bude tu do leta, ali da onda ode po svaku cenu. I dalje bi najviše želeo u neku od najjačih evropskih liga, ali mu je u međuvremenu stigla ponuda od Austrije iz Beča. Prema saznanjima Informera, klub nudi Dragoviću ugovor na četiri godine uz opciju da ima odrešene ruke da ode na pozajmicu ako ga pozove neko iz "liga petice". 

Foto: Starsportphoto©

Zvezdin štoperski tandem - Dragović i Eraković

Ponuda mu je primamljiva, jer je njegova supruga, bač kao i on, odrasla u Beču i tamo su joj porodica i prijatelji. Par je nedavno dobio dete, i lepša Dragovićeva polovina volela bi više da provodi vreme u Austriji nego u Beogradu. Logično, i štoper bi hteo da bude sa ženom i detetom, tako da je to jedan od glavnih razloga što bi prihvatio ponudu. Uz to, ostala bi mu otvorena opcija da ode u neki jači evropski klub na pola godine ili godinu.

Prema rečima našeg izvora, Dragović razmatra ponudu, ali ima još vremena da čeka.

- Nema nikakve dileme da mu se ide, mada uprava još vaga hoće li ga pustiti. On je među iskusnijima u timu i bio bi koristan u mečevima Lige šampiona. Ipak, uporan je i svaki dan će dolaziti kod nadređenih da traži da ga puste. Beč mu je primamljiv iz porodičkih razloga, mada se nada pozivu iz "liga petice" - objasnio je naš izvor.

Dragovićeva primanja u Crvenoj zvezdi iznose 600 hiljada evra bez premija i jasno je da je to novac koji u Austriji ne bi mogao da dobije, ali taj segment mu nije od presudnog značaja.

Štoper je na "Marakanu" stigao u leto 2021. godine i za dve sezone osvojio je dve titule, jedan Kup i u četvrtak će se u finalu sa Čukaričkim boriti za drugi trofej u Kupu. Za srpskog šampiona odigrao je 95 utakmica. U intervjuu za austrijski "Krone" nedavno je istakao da se nada da ga niko neće sputavati da ode, pošto mu je ostala još godina dana ugovora

- Zaista sam dve godine dao sve za ovaj klub. Verujem i nadam se da mi niko neće postavljati prepreke i da će moja želja za promenom biti shvaćena i prihvaćena - objašnjava Dragović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija