• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2023

10:45

GDE JE NESTAO ZVEZDIN NAJBOLJI I NAJSKUPLJI IGRAČ? Kampaco protiv Partizana potpuno van ritma, statistika sve govori

Starsportphoto

Crvena zvezda

GDE JE NESTAO ZVEZDIN NAJBOLJI I NAJSKUPLJI IGRAČ? Kampaco protiv Partizana potpuno van ritma, statistika sve govori

Podeli vest

Košarkaši Partizana vode protiv Crvene zvezde sa 2:0 u finalnoj seriji ABA lige i nalaze se na korak do osvajanja prvog pehara u ovom takmičenju nakon deset godina.

Crno-beli uspeli su da odbrane domaći teren i da ne dozvole ekipi Crvene zvezde brejk, ali i da zaustave najveću pretnju i definitivno najboljeg igrača tima sa Malog Kalemegdana - Fakunda Kampaca (32).

Nema sumnje da je Argentinac iz Kordobe srca i duša Zvezdinog tima i verovatno najveće ime koje je zaigralo za crveno-bele. Između ostalog, i najskuplji igrač, pošto prema nekim ranijim informacijama ima milionski ugovor na Malom Kalemegdanu.

Foto: Starsportphoto

 

U prvom meču, koji je Partizan dobio sa 88:80, omaleni Argentinac bio je ubedljivo najbolji igrač Zvezde. Dao je 15 poena, razigrao saigrače sa deset asistencija i nosio ekipu. U drugom, gde je Partizan slavio 87:78, Fakundo definitivno nije imao svoje veče.

To potvrđuje i statistika. Duško Ivanović je Argentinca na terenu držao više od 28 minuta, a plejmejker je za to vreme na terenu zabeležio devet poena i sedam asistencija. Na prvi pogled, solidan učinak, ali sve pada u vodu kada se pogledaju njegovi procenti šuta i potrošnja lopti.

Za dva poena šutirao je jedan od tri, a identično i sa linije slobodnih bacanja. Za tri poena, dva od devet, što je vrlo slabih 22 odsto. Istina je da Argentinac nikad nije ni važio za izrazitog šutera, ali procenti u tako bitnoj utakmici morali su da budu bolji.

Foto: Starsportphoto

 

Nije tajna da su ga igrači Partizana u nekim situacijama i udvajali, što je on uspevao da reši s obzirom na sjajnu tehniku koju poseduje. Imao je tri izgubljene lopte, najviše od svih igrača Zvezde, ali i to je donekle razumljivo, s obzirom da najviše ima dodira sa njom. Na kraju, meč je završio sa pet faulova i indeksom korisnosti od +2. Premalo od nekadašnje NBA zvezde, pogotovo u meču takve važnosti i takvog intenziteta.

Nije Kampaco jedini uzrok Zvezdinog poraza. Definitivno je Partizan imao više raspoloženih šutera, a kada nije išlo sa distance,rešenja su pronalazili u reketu i na niskom postu. Osim toga, crno-beli su mnogo bolje izvodili slobodna bacanja - 18 od 22, naspram 12 od 19 Crvene zvezde. Tu su i ziceri, koje su crno-beli pogađali maltene rutinski, dok su igrači Zvezde promašivali čak i kad nisu imali smetnje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija