• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.06.2023

21:23

BIĆE IZAZOVNO U LIGI ŠAMPIONA! Glavni trener ZVEZDE najavio novu sezonu!

fkcrvenazvezda.rs

Crvena zvezda

BIĆE IZAZOVNO U LIGI ŠAMPIONA! Glavni trener ZVEZDE najavio novu sezonu!

Podeli vest

Glavni trener Omladinske škole Crvene zvezde, Nikola Jelić, najavio je izuzetno napornu sezonu na Marakani.

Biće seniori Crvene zvezde deo Lige šampiona, a samim tim i omladinska selekcija srpskog šampiona takmičiće se u elitnom društvu naredne sezone. O toj, ali i mnogim drugim temama govorio je glavni trener Omladinske škole crveno-belih - Nikola Jelić. 

- U seniorskom timu Grafičara smo imali neverovatnu sezonu, a bili smo ubedljivo najmlađa ekipa u Prvoj ligi Srbije. Mislim da u samoj istoriji saveza nije postojala ekipa koja je nastupala sa mlađim igračima u ovom rangu. Ističem sjajan rad Marka Neđića, kao i kompletnog stručnog štaba, potom izuzetnu saradnju sa predsednikom kluba Solobodanom Govedaricom i svim zaposlenima u prvom timu Grafičara. Naš razvojni tim je doprineo ubrzanom razvoju igrača u prvom delu sezone. Na primer, Jovan Mijatović je posle odličnih partija na uvodu takmičarske godine prekomandovan u prvi tim Crvene zvezde, a ovog leta će pored Koste Nedeljkovića sigurno još nekoliko pojedinaca pojačati seniorski tim našeg kluba. Mnogi igrači su poslati na kaljenje u Superligu Srbije, te možemo da rezimiramo da je odlična sezona seniorskog tima Grafičara iza nas - počeo je Jelić.
 
Pored prvog tima Grafičara, temeljan rad u omladinskoj i kadetskoj selekciji Crvene zvezde je doveo do rapidnog razvoja mladih igrača, a Jelić ističe veliki potencijal crveno-belih kadeta.

 
- Sa druge strane, imali smo odličnu razvojnu sezonu za omladinsku i kadetsku selekciju Crvene zvezde. Poseban akcenat ide na naše kadete, igrače rođene 2006. i 2007. godine. Pored svakodnevnih nastupa u dresu Zvezde, igrači su se redovno odazivali obavezama u okviru nacionalnog tima Srbije. U ovom trenutku naš klub ima najviše reprezentativaca u mlađim kategorijama, tako smo prvo u kvalifikacijama pa kasnije na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj za igrače do 17 godina imali najveći broj predstavnika. Perfektan i detaljan rad trenera Slađana Nikolića je došao do izražaja i ponovo apostrofiram sjajna razvojna takmičarska godina je iza nas. Međutim, kada se u Crvenoj zvezdi ne osvoji titula ne možete da budete maksimalno zadovoljni. Pokušaćemo naredne sezone da “popravimo” uspeh, ali primarni cilj je ispunjen. Omladinska selekcija je imala turbulentnu sezonu. Tim je potpuno promenjen u odnosu na takmičarsku sezonu 21/22, a takođe je tokom same godine bilo mnogo promena. Kosta Nedeljković i Aleksej Vukičević su prekomandovani u seniorski tim Grafičara, te ponovo možemo da budemo zadovoljni jer proizvodimo igrače za prvi tim Crvene zvezde. 

Foto: FK Crvena zvezda


 
Pogled na uspehe ostalih mlađih kategorija, kao i sam razvoj mladih talenata je doveo do velike satisfakcije za Omladinsku školu crveno-belih.
 
- U selekciji mlađih kadeta i pionira Crvene zvezde smo igrali odlično i veoma dominantno stigli do titule. U ekipi mlađih kadeta našeg kluba smo od starta nastupali bez devetorice igrača, koji su činili deo kadetske selekcije. U perspektivi su dokazali da će sigurno biti fudbalera koji će stići do prvog tima Zvezde. Čestitam šefu stručnog štaba Miloradu Vilotiću na odličnom radu, kao i svim trenerima. Pioniri su odigrali veliki broj utakmica u prvenstvu, ali i reprezentaciji. Osvojili smo prvenstvo Srbije u kategoriji pionira, međutim moram da istaknem da nismo zadovoljni igrom na završnom turniru. Jednostavno dečaci nemaju konkurenciju nekoliko godina unazad, te moramo da nađemo rešenje kako da izađemo iz zone komfora. Čestitke zaslužuje trener Milan Milenković, kao i Marko Petrović koji je predvodio momke rođene 2008. godine u prvom delu šampionata. Ostale selekcije, kao i bazne kategorije su završile sezonu na visokom nivou. Kao predstavnici naše fudbalske akademije na čelu sa direktorom Draganom Mladenovićem možemo da budemo zadovoljni u mnogim segmentima.
 
Glavni trener Omladinske škole Crvene zvezde je najavio uzbudljiv prelazni rok, kao i promene koje čekaju našu fudbalsku akademiju.
 
- Prelazni rok za nas je maltene već završen, ostaje samo da od 1. jula kada zvanično krene period transfera sve realizujemo. Najveće promene čekaju mlađe selekcije i bazne kategorije, jer ćemo angažovati najtalentovanije igrače iz regiona, koje on može najbolje da ponudi u ovom trenutku. Veoma smo srećni dolaskom Nenada Milijaša, koji će podići rejting naše Omladinske škole i rad na viši nivo. Zahvalni smo rukovodstvu kluba na podršci na čelu sa generalnim direktorom Crvene zvezde - Zvezdanom Terzićem, predsedniku kluba Svetozaru Mijailoviću, sportskom direktoru Mitru Mrkeli i tehničkom direktoru Marku Marinu. Iz dana u dan Omladinska škola FK Crvena zvezda će izgledati sve bolje. Cilj nam je i naredne sezone da u što kraćem vremenskom intervalu oformimo mlade igrače za prvi tim. Očekuje nas izazovna takmičarska godina usled učešća u grupnoj fazi Lige šampiona. Potrudićemo se da individualni rad, kao i mnoge segmente u okviru naše akademije podignemo na viši stepen. Nadam se da će sezona ispred nas i u takmičarskom delu biti uspešnija od prethone - zaključio je Jelić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija