• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2023

06:10

ZVEZDA GRMI POSLE KAZNE ABA LIGE, NOVO SAOPŠTENJE: Ne nasedajte na primitivne provokacije...

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA GRMI POSLE KAZNE ABA LIGE, NOVO SAOPŠTENJE: Ne nasedajte na primitivne provokacije...

Podeli vest

ABA liga kaznila je Crvenu zvezdu i Partizan posle trećeg meča finalne serije ABA lige, a crveno-beli su se odmah oglasili saopštenjem.

Crvena zvezda  i Partizan igraće u utorak od 19 časova četvrti meč finalne serije ABA lige. Pred ovaj duel čelnici regionalnog takmičenja kaznili su večite rivale posle incidenata tokom treće utakmice. Zvezda je kažnjena sa 25.000 evra, zatvaranjem dela tribina za narednu utakmicu u ABA ligi, uključujući i "počasna mesta" i mesta "bočno desno", a Džejms Naneli i Jam Madar kažnjeni su sa po 2.000 evra

Crveno-beli su posle kazne imali molbu za navijače pred novu utakmicu u utorak.

"Zbog svega navedenog što se dešava u ovoj seriji, pozivamo naše navijače da ne nasedaju na bilo kakve provokacije u utorak uveče (kao što ih je bilo i u nedelju), jer zaista više nije potrebno ni previše maštovitosti (na koju se pojedinci pozivaju) i razmišljanja da se prepozna scenario po kom će se Zvezdi prazniti hala na četvrtoj utakmici, što je postao primarni cilj", navodi se na početku saopštenja.

Foto: Starsportphoto

 

Crveno-beli mole navijače da ne bacuje predmete na teren.

"Navijajte za Crvenu zvezdu i bodrite svoj tim bez bacanja bilo kakvih predmeta na teren kako ne bi dali povoda za takav scenario. Ne nasedajte na primitivne provokacije bilo koga iz protivničkog tabora iako ih je u nedelju bilo mnogo, od 'maštovitih' vežbi tokom zagrevanja, neprikladnih poruka i simulacija čak i sa klupe, krajnje neprimerenih gestova pojedinih igrača na parketu (što ni jedan igrač Crvene zvezde nije radio, niti će raditi)".

Početak utakmice kasnio 25 minuta

Za razliku od prva dva meča koja su prošla bez incidenta, treći duel večitih obeležili su incidenti, pa je početak utakmice kasnio 25 minuta. Prilikom izlaska na teren igrači Partizana su od strane domaćih navijača zasuti upaljačima, plastičnim čašama i drugim tvrdim predmetima. Crno-beli su se istog trenutka povukli u tunel.
Delovalo je da se situacija smirila, ali je onda jedan navijač Zvezde pokušao da uleti na teren i fizički se obračuna sa Džejmsom Nanelijem. Sudije su tada odlučile da se početak meča odloži za 25 minuta. Navijači su dobili upozorenje da će, ukoliko ponovo bude incidenata, dvorana biti ispražnjena. Iz Zvezde su se oglasili u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima, a  tvrde da nemaju veze sa incidentima. 

Foto: Starsportphoto©

 

Prozvali su sa Malog Kalemegdana večitog rivala zbog neplaćenog poreza.

"Pošto su se u međuvremenu potpuno nepotrebno (i kao uvek zakasnelo) javili pojedini nevažni i neuspešni sportski radnici čije jedino dostignuće je rekordna suma za neplaćen porez (što je valjda obaveza svakog pravnog i fizičkog lica u ovoj zemlji) dužni smo kao klub da podsetimo. 'Maštovitosti' su nas naučili stvarni primeri i dešavanja iz prošlosti, potrajalo bi njihovo nabrajanje, ali da podsetimo na najveću novčanu kaznu u istoriji aba lige iz 2019.godine (polufinalni meč broj dva), preko lomljenja pločica KK Crvena zvezda na trofeju Kupa Radivoja Koraća, pa do lica koje je prošle godine prepoznato na tribini D (iznad gostujuće klupe) i kasnije uhvaćeno od strane navijača Crvene zvezde i obezbeđenja, jer je na početku pete utakmice finala bacio topovski udar na parket (u kojoj je sudija Pukl kasnije ispraznio dvoranu tokom treće četvrtine). Nije bio navijač Crvene zvezde. Zvuči poznato?"

Foto: kkcrvenazvezda.rs

 

Potom su crveno-beli podsetili šta se dešavalo tokom prva dva finalna meča:

"Pošto neuspešni sportski radnik nije našao za shodno da se obrati javnosti nakon prve i posebno druge utakmice finala, uz to kao po običaju je i "istrgao" iz konteksta "samo dva upaljača i jednu kovanicu" podsetićemo javnost za kraj šta je između ostalog navedeno u delegatskim izveštajima nakon prve i druge utakmice ABA finala.

Foto: Starsportphoto©

 

Prva utakmica finala ABA lige (13.05):

Na 25 min prilikom izlaska igrača gostiju na teren bačeno je nekoliko upaljača i mekih predmeta
Na 2 min pre kraja prve četvrtine, sudije su opomenule da VIP publika iza koša mora sedeti i to se odnosi i na gledoce preko puta zapisničkog stola, nakon čega je usledila intervencija obezbeđenja. Na 0.23 sekundi pre kraja prve četvrtine palo je par upaljača, a kovanica je pogodila sudiju Pukla. 
Pred sam početak konferencije za štampu došlo je do verbalnog duela jedne nepoznate osobe koja nije novinar sa direktorom Zvezde i članom uprave kluba ali je PR domaćina odmah reagovao i uputio izvinjenje zbog takvog ponašanja te osobe.


Druga utakmica ABA lige (15.05)

U dva navrata na teren ubacivani predmeti: 1/4 – 01 min 49 sec ubačena 2-3 metalna novčića, koji nisu nikoga pogodili, a na 00 min 17 sec ubačena dva upaljača, koji takođe nisu nikoga pogodili. Na 1.49 tokom utakmice bačen je upaljač ka Fakundu Kampacu. Na 7.13 upaljač je bačen ka igraču Hasanu Maritinu. Na 20.47 pogođen je igrač Džejms Naneli od svojih navijača..

Foto: Starsportphoto©

 

Zvezda ističe da je poomenuto samo deo oba zapisnika.

"Nismo naveli prostačke uvrede prema pojedincima koji nisu bili akteri tih utakmica. Da se zaključiti da nismo gledali iste utakmice. Toliko o "dva upaljača i jednoj kovanici"? Zbirna novčana kazna za te dve utakmice bila je 30 hiljada evra. Crvena zvezda će učiniti sve napore da na pravi način organizuje utakmicu broj 4 i pored otežanih okolnosti i ambijenta koji okružuje ovo finale, a koji nije kreiran u nedelju uveče, već mnogo mnogo ranije!", poručili su crveno-beli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Betmen

pre 11 meseci

Цигани остају цигани, и то ти је...

Ratko

pre 11 meseci

KOJE PROVOKACIJE KLOSARI JEDNI ,KLOSAR COVIC .... LOPINA SMRDLJIVA

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07