• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.06.2023

06:40

POČELA LICITACIJA NA MALOM KALEMEGDANU! Evo ko su potencijalna pojačanja Crvene zvezde ovog leta!

Starsportphoto

Crvena zvezda

POČELA LICITACIJA NA MALOM KALEMEGDANU! Evo ko su potencijalna pojačanja Crvene zvezde ovog leta!

Podeli vest

Crveno-beli žele da vrate Dejana Davidovca, u igri je i Miloš Teodosić, ali pominju se i stranci poput Akile Polonare, Kasijusa Vinstona...

Poraz košarkaša Crvene zvezde od Partizana u finalu AdmiralBet ABA lige i ostanak bez titule istog momenta upalio je alarm na Malom Kalemegdanu! Jasno je kao dan da crveno-bele čeka ozbiljna rekonstrukcija tima tokom letnje pauze, a već je poznato i ko će napustiti klub.

Iskusni plejmejker Stefan Marković završio je igračku karijeru, Ognjen Dobrić se dogovorio sa Virtusom, Luka Vildoza ide u Panatinaikos, Filip Petrušev će se okušati u Filadelfiji, dok će se Fakundo Kampaco vratiti u Real Madrid... Međutim, navijače mnogo više zanima ko će pojačati ekipu, a lista potencijalnih novajlija i meta sve je duža. 

Foto: Starsportphoto

 

Krenimo od povratnika. Dobro poznato lice bodrilo je Zvezdu tokom finalne serije protiv večitog rivala, a posle samo godinu dana provedenih u moskovskom CSKA mogao bi ponovo da obuče crveno-beli dres. Reč je naravno o krilu Dejanu Davidovcu (28), a ovu informaciju prvi je objavio grčki portal "Totalbasket", odnosno Hristas Harpidis.

 

 

Isti novinar je pre samo nekoliko dana otkrio i da je Miloš Teodosić (35) na pragu kluba za koji navija od malih nogu. Bivši kapiten srpske reprezentacije sinoć je odigrao poslednji meč u dresu Virtusa, ali nije uspeo sa timom iz Bolonje da osvoji titulu prvaka Italije, pošto je u "majstorici" odigranoj u Milanu slavio Armani (67:55). Njemu je sada istekao ugovor, pa se na Malom Kalemegdanu nadaju da konačno mogu da angažuju iskusnog plejmejkera.

Foto: Starsportphoto

 

Prošle sezone je i Akile Polonara (31) bio na pragu srpskog šampiona, ali je taj posao propao usled zabrane registracije novih igrača, koju su Beograđani dobili zbog Kampaca.

Italijanski reprezentativac je zato u januaru iz Efesa prešao u Žalgiris, ali nije krio žal što mu je posao sa Zvezdom propao, pre svega, zbog trenera Duška Ivanovića, sa kojim je imao sjajnu saradnju u Baskoniji. Ipak, prošle nedelje je krilni centar završio saradnju sa Litvancima, slobodan je igrač i nema nikakve prepreke da se uskoro preseli u našu prestonicu.

 

 

Dva nova imena na spisku potencijalnih pojačanja crveno-belih su Paris Li (28) i Kasijus Vinston (25). Prvi je bio minule sezone organizator igre Panatinaikosa, poseduje američko i kamerunsko državljanstvo i u Evroligi je imao prosek od 11,2 poena i 3,8 asistencija po meču. Pored Zvezde, interesovanje za njega navodno je pokazao i Hapoel Jerusalim.

Drugi momak je član minhenskog Bajerna, može da pokrije pozicije pleja i beka, a u karijeri je upisao i nekoliko nastupa u NBA ligi braneći boje Vašingtona. U dresu nemačkog kluba Vinston je prosečno beležio 11 poena, dva skoka i 3,4 asistencije po utakmici.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vladimir

pre 1 godinu

Šta će biti sa Lazićem ? To me najviše brine.

TADIJA ZEMUN

pre 1 godinu

samo ne Polonaru,njega nikako,kreten od igraca,nigde nije igrao dobro.....niko ne pominje centre,a treba dovesti bar dva jaka (Ristica) i dve jake, skocne i suterski mocne cetvorke,a ne one ,koji mogu da igraju na toj poziciji.....

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija