• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.07.2023

19:26

Marko Marin: Odlazak Erakovića je bio planiran, bićemo spremni da odgovorimo na izazove

Peđa Milosavljević

Crvena zvezda

Marko Marin: Odlazak Erakovića je bio planiran, bićemo spremni da odgovorimo na izazove

Podeli vest

Tehnički direktor Crvene zvezde Marko Marin izjavio je da je odlazak Strahinje Erakovića iz kluba bio planiran, kao i da će klub biti spreman da odgovori na izazove tokom sezone.

Mladi štoper potpisao je četvorogodišnji ugovor sa novim klubom, dok je Crvena zvezda inkasirala sedam miliona evra.

- Crvena zvezda ima finansijski plan koji je usvojen na Skupštini i uključuje 12 - 15 miliona evra prihoda od transferа. Svesni smo da će se ponude koje stignu na adresu našeg kluba odnositi uvek na najbolje igrače i to je neminovnost tržista. Odlazak Erakovića je bio planiran i to smo treneru Baharu jasno rekli još na pregovorima u Tel Avivu. Eraković je bio planiran da bude prodat prošlog leta, imali smo veću ponudu nego danas, međutim, odustali smo u poslednjem trenutku od njegovog transfera zbog kvalifikacija za Ligu šampiona koje smo tada imali pred nama - istakao je Marin.

Dodaje da izlazni transferi ne smeju da utiču na sportske rezultate.

- Zvezda je veliki i klub i već ima izgrađenu politiku koja je od krucijalne važnosti kada je formiranje tima u pitanju. Bićemo spremni da odgovorimo svim izazovima, što će ekipu činiti maksimalno konkurentnom u svim takmičenjima. Šef stručnog štaba Barak Bahar je profesionalac, svestan je na koji način funkcioniše svaki klub tokom prelaznog roka, ali isto tako siguran je i da će imati na raspolaganju kvalitetne igrače - konstatovao je tehnički direktor Crvene zvezde.

Osvnuo se potom na dolazeće transfere.

- Velika želja Baraka Bahara je i Miloš Degenek još od prošle godine kada je bio trener Makabija iz Haife. Takođe, očekujemo da se Uroš Spajić, koji je i reprezentativac Srbije, vrati u prepoznatljivu formu nakon teške povrede, koja ga je sputala duži vremenski period. Mladi Stefan Leković, koji je ponikao u našoj Omladinskoj školi ima neverovatan potencijal da postane štoper evropskog nivoa. Tokom prošle sezone je skupljao minute i iz utakmice u utakmicu sticao poverenje, na njemu je da nastavi u istom ritmu - zaključio je Marin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija