• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.07.2023

21:56

Sjajna Zvezda samlela Fiorentinu: Baharova vojska potukla Italijane

Starsportphoto

Crvena zvezda

Sjajna Zvezda samlela Fiorentinu: Baharova vojska potukla Italijane

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Fioreninu 5:0 (5:0) u prijateljskom meču na „Marakani“ .

Blistali su izabranici Baraka Bahara pred bezmalo 37.000 ljudi i nagovestili da će ovo biti vesela jesen za sve ljubitelje crveno-belih. Golove za srpskog šampiona dali su Piter Olanjinka u 9. i 23. minutu,
zatim Žan Filip Kraso u 11, Mirko Ivanić u 14. i Osman Bukari sa bele
tačke u 27. minutu.

Sve ukupno, odavalo je utisak fantastično organizovanog i pripremljenog tima, spremnog za izazove u Ligi šampiona sa kojim će se susresti od septembra.Teško je naći reči kojima bi se opisala partija koju je Crvena zvezda pružila protiv Fiorentine. Možemo da kađemo da je to bila samo prijateljska utakmica i da „viola“ nije bila na sto odsto spremnosti.

Možemo da kažemo i da se rival crveno-belih namučio u dolasku, jer mu je let odložen, pa je putovao u danu kada je i igrao utakmicu. Možemo i da ocenimo kako gosti nisu bili preterano motivisani. I sve to opet ne bi bio dovoljan alibi da katastrofalan poraz od Crvene zvezde. Uz sve okolnosti zbog koje bi se ekipi iz Fiorence progledalo kroz prste, ostaje činjenica ju je Zvezda prosto rečeno „samlela“.

Uživanje je bilo gledati ovakav tim. Ne zna se da li je lepše plesao Kraso, koji je pri svakom kontaktu sa loptom pretio da poveća prednost svog tima. Ili je zabavnije bilo uđivati u Olanjinkinim potezima, koji je sa dva gola jakom timu iz Serije A nagovestio da bi trebalo da ga se plaši i sam krem evropskog fudbala. Od napadača do golmana Omrija Glazera, koji je atraktivnim odbranama sačuvao mrežu netaknutu, navijači su mogli da uđivaju svih 90 minuta. Nije bio nijedan period kada se činilo da Zvezda otaljava posao, a to je možda ono najlepše.

Gladni golova, gladni dokazivanja, gladni fudbala protiv ravnih sebi, ako ne i jačih od sebe, kidali su Baharovi momci u svakoj sekundi. Nije izgleda on za džabe u svojoj zemlji dobio popularni naziv General, jer je očigledno znao kako u red da dovede sviju četu.

Sa golom Olanjinke u 9. minutu, najavljena je rapsodija izabranika Vinćenca Italijana. Nisu navijači i igrači pošteno stigli ni da proslave gol, na 2:0 povisio je Kraso. Obojica strelaca, koja su ovog leta stigla na „Marakanu“ imala su priliku da vide kako to izgleda dati gol pred punim
tribinama. O tome su maštali – to su i doživeli. Po govoru njihovog tela videlo se koliko su srećni. Već naviknut na matiranje rivala na najvećem srpskom stadionu, za 3:0 pogodio je Mirko Ivanić.

Ako je nekada i bilo reči da je ovaj igraš letargičan i da mu treba naći „žicu“, to sad svakako
nije slučaj. Igra u životnoj formi, baš kao i one prve sezone kod Dejana Stankovića. Drugim golom na utakmici, Olanjinka je izazvao delirijum na tribinama. Čuli su se među prisutnima komentari da Zvezda dugo nije imala takvog napadača. Konačnih 5:0 postavio je Osman Bukari sa bele tačke.

Postalo je jasno da ova postava koja je počela utakmicu može da parira i mnogo jačima od Fiorentine. Želeo je Bahar da vidi kako će se mlađe snage snaći protiv renomirane ekipe, u čijem sastavu su zvezde Jović, Bonaventura, Dankan, Madragora i drugi. Šansu su dobili Jovan Šljivić,
Kosta Nedeljković, Stefan Leković, Jovan Mijatović, Uroš Kabić i ostali klinci u kojima Izraelac vidi potencijal. Istina, već tada je padao intenzitet utakmice, ali svi klinci su se sjajno snašli.

Zadatak koji trener, poznat kao odličan motivator, ima za naredne dane, jeste da se pobrine da mu ekipa ne poleti. Već se među navijačima može čuti da je ekipa prevazišla osrednje timove kakva je Fiorentina, a sećamo se svi vremena kad je i Sasuolo bio bauk. Ovaj put nema dileme da se ovaj tim ne plaši, pa taman da na žrebu izvuče Mančester siti i Real Madrid.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija