• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.07.2023

09:51

Baharovo hvatanje za glavu na 5:0  - simbol nove Zvezde

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Baharovo hvatanje za glavu na 5:0 - simbol nove Zvezde

Podeli vest

Kada bi filozofiju Baraka Bahara trebalo opisati jednom fotografijom, to bi bila ona u kojoj se pri rezultatu 5:0 za Crvenu zvezdu protiv Fioretnine drži za glavu, jer Piter Olanjinka nije dao gol iz izgledne šanse.

Otprilike sve što taj trener simbolizuje i sve što traži od ovog tima Zvezde stalo je baš u tu sliku. Uopšte nije važno koji je rezultat na semaforu, uopšte nije važno ni što je prijateljska utakmica, ni što je njegova ekipa dala pet golova za 25 minuta, ni što je protivnik renomirani klub iz Serije A, finalista Lige konferencija i Kupa Italije. Važno je samo ići napred, napadati, stvarati šanse i davati što više golova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ftbl.serbia (@ftbl.serbia)

 

Takvu filozofiju potvrdio je Izraelac i rečima na konferenciji nakon utakmice. Upitan da li bi više voleo da je dao i šesti gol, kao što Novak Đoković mora da osvoji šest gemova da bi dobio set, Barak je kroz osmeh odgovorio potvrdno.

- Voleo bih, naravno. Ipak, ekipa je odlučila da stane na pet golova. Voleo bih da sledeći put bude šest - rekao je Bahar.

Rano je još za prognoze da li je ovo najbolji trener kojeg je Zvezda imala u novijoj istoriji. Za sada je sa ovim timom imao priliku da se dokaže samo u prijateljskim mečevima. Istina, imao je respektabilne protivnike, pa su padali Zenit, Nefči, Fenerbahče, a sad i Fiorentina. Može naravno da se gleda i iz ugla - ako su igrači ovako "kidali" u prijateljskim mečevima, kako će tek imati želju da se dokažu u takmičarskim.

Foto: FK Crvena zvezda

 

I to je u najvećoj meri Barakova zasluga. Da napravimo paralelu sa vremenom kada je vodio Makabi iz Haife i pobedio u Izraelu (3:2) srpskog šampiona, koji je vodio na poluvremenu (2:1). Izlazeći iz svlačionice, igračima Haife glavni utisak je bio govor trenera sa poluvremena. Oduševljeno su pričali kako im je održao govor, ohrabrio ih i podstakao da urade ono što je više i od njih samih verovao da mogu - da pobede.

Sa strogim izrazom lica, bez ijedne grimase koja bi pokazala da se opustio i da uživa, Bahar je otkrio još jednu svoju zanimljivu osobinu. Za razliku do prethodnih trenera koji su uvek govorili da pobede posvećuju navijačima, on je to nekako mirnije znao da kanališe. Ne umaraju ga tuđa očekivanja, osim ona koja je dao svom poslodavcu kada je dolazio u Zvezdu.

Foto: FK Crvena zvezda

 

- Lepo je zaista videti navijače u ovolikom broju i imati njihovu podršku. Svestan sam i da su njihova očekivanja sada otišla u nebo, video sam i da su napravili fotomontažu kako držim pehar Lige šampiona. Ipak, ja stvarno ne mogu da utičem na tuđa očekivanja - rekao je Bahar i jasno stavio svima do znanja da mišljenje sa strane neće uticati na njega.

Za njega Zvezda nije emocija kao što je bila za Dejana Stankovića, koji je tu ponikao, bio igrač, kapiten, a potom se vratio kao trener i dočekan kao legenda kluba. Nije mu ni ono što je bila Vladanu Milojeviću ili Milošu Milojeviću, jer i oni su dobro znali šta Crvena zvezda predstavlja narodu koji je voli. Za njega je to posao koji voli i u kojem želi da bude najbolja verzija sebe. Ne mari previše što je neko zvezda, što su od nekog igrača navijači napravili božanstvo. Ideja mu je da se okruži najboljima koje ima, bez obzira na njihovo ime i prezime i iz njih izvuče najviše što može. I za sada je na odličnom putu.

Foto: ATAIMAGES

 

U ovakvom okruženju, gde je euforija podignuta kao da je pobeđen Real Madrid, Bahar će imati važan zadatak da postavi ekipu tačno gde joj je mesto. Ne da je psihološpki limitira i stvori igračima osećaj da ne mogu sa najvećima, ali da im na lep način objasni da oni možda jesu Bajern i Real za narod, ali da će u onom najvažnijem zadatku koji će ih sačekati u septembru morati da budu još bolja verzija ako misle da pišu istoriju.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50