• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2023

12:01

Motika razvezao jezik! Obećano mi je mnogo, a NIŠTA nije održano!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Motika razvezao jezik! Obećano mi je mnogo, a NIŠTA nije održano!

Podeli vest

Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde, Nemanja Motika, u intervjuu za nemačke medije oktrio da je razočaran boravkom u Beogradu posebno jer je veliki navijač kluba za koji je igrao.

Velika očekivanja imali su u Crvenoj zvezdi od Nemanje Motike, koji se nije snašao na "Marakani", a crveno-beli su odlučili da ofanzivca puste u Olimpiju iz Ljubljane

Deluje i da je imao problema sa srpskim mentalitetom, odnosno da mu onaj u prestonici Slovenije više odgovara.

Foto: Starsportphoto©

 

 

- Ovde je mentalitet kao u Nemačkoj ili Austriji, a ne kao na Balkanu. Kad sam iz Bajerna prešao u Crvenu zvezdu prilagođavanje mi je bilo teže - rekao je Motika na početku razgovora GOAL i SPOX.

Momak koji je fudbalske korake učio i u Bajernovoj školi fudbala osvrnuo se na svoj boravak u crveno-belom dresu.

Foto: Starsportphoto

 

 

- Obećano mi je mnogo, a ništa nije održano. Imao sam minutažu, ali mnogo manju nego što sam zaslužio. Dobijao sam mnogo pohvala na treningu. Uvek su govorili da su zadovoljni sa mnom. Takođe sam se odlično slagao sa svim momcima i dobro uklopio u tim. Ali nisam dobio pravu šansu. Za to ne postoji objašnjenje. Ne razumem i nikada neću razumeti. To me je jako rastužilo, ali Crvena zvezda ostaje moj omiljeni klub. Kao dete sam u Berlinu išao u školu u dresu Crvene zvezde. Toga se jasno sećam, klub mi je duboko u srcu.

Zanimalo je nemačke novinare kako je Motika reagovao na kritiku generalnog direktora Zvezdana Terzića pre njegovog odlaska iz Crvene zvezde, jer je jedan od čelnih ljudi Zvezde rekao da Nemanja mora sazri, da veruju u njega, ali da mora da menja sebe.

Foto: Starsportphoto©

 

 

- Ta javna kritika je bila veliko iznenađenje. To nije bila istina, bio sam dovoljno zreo da napravim ovaj korak. Ali, u Crvenoj zvezdi sam postao pravi čovek. U jednom trenutku se govorilo da ima zainteresovanih klubova za mene, ali Zvezda nije marila. Srećom sam ipak završio u Ljubljani, ovde me vide kao veliki klupski projekat.

Sa 14 godina je Nemanja iz Herte otišao u Bajern, a potom u Crvenu zvezdu i veruje da nije rekao svoju poslednju reč u Minhenu.

- Igranje za Bajern je neverovatno, to je svačiji san. Sanjam ponovo da igram za Bajern. Trenutno nije realno, ali mislim da će u jednom trenutku biti. Verujem u to. Ne kajem se zbog svoje karijere - jasan je bio Motika.

Zvezda je Motiku, kojeg je platila 2,5 miliona evra (po pisanju Transfermakta i nemačkih medija)  pustila bez obeštećenja, ali postoji dogovor sa klubom iz Slovenije da u slučaju dalje prodaje klub iz Ljutice Bogdana zaradi novac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija