• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2023

12:16

Terzić o Partizanu: Hoće da mi stave u usta nešto što nisam rekao!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Terzić o Partizanu: Hoće da mi stave u usta nešto što nisam rekao!

Podeli vest

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, poručio je da nikada nije potcenio Partizan, da izuzetno poštuje rivala, a uporedio je na slikovit način crno-bele sa parom cipela

Nedavno je trener Partizana, Igor Duljaj, poručio Zvezdanu Terziću da on poštuje Zvezdu, ali da bi voleo i da je obrnuta situacija.

- Nikad, nikad, nikad nisam rekao ništa što bi moglo da potceni veliki Partizan. Ja sam uvek govorio: kad pričamo o Partizanu, treba da ustanemo. Partizan je veliki klub sa velikom tradicijom i istorijom koju su gradile ljudske i sportske veličine. To je jedna dimenzija priče i ko god je komentarisao moju izjavu, izvrnuo je ono što sam rekao. Ovo što sam sada rekao, to ću uvek ponoviti: Partizan je veliki klub i previše smo mi mali da bismo komentarisali i Partizan i Crvenu zvezdu kao dva najveća rivala. I to mora da se poštuje, ta dva velikana - rekao je Zvezdan Terzić za Sportski žurnal.

Ipak, napravio je paralelu Terzić kada je reč o trenutnom stanju u crno-belom taboru i vremena kada je Zvezda zazirala od rivala.

Foto: FK Partizan/Tanjug

 

 

- To je jedan par cipela. Drugi par cipela je trenutno stanje Partizana u kojem se on nalazi. Partizan više nije konkurentan Crvenoj zvezdi. Ako šest godina zaredom osvajate šampionsku titulu i to ovako dominantno - ubedljivo, pritom je Crvena zvezda postigla ovakve rezultate u Evropi… Svedoci smo jedne realnosti da je Crvena zvezda igra u grupnoj fazi Lige šampiona, a da se Partizan muči da se kvalifikuje u Ligu konferencije, koja je trećerazredno takmičenje. To je realnost Crvene zvezde i realnost Partizana, to je to. Mi ne govorimo o veličini kluba i istoriji. Moj duboki naklon i poštovanje prema velikom Partizanu. A prosto danas Partizan ne odgovara Partizanu sa tim imenom, i istorijom i tradicijom. To su dve različite stvari. Tako da mnogi pokušavaju da zamene teze i da mi stave usta nešto što nisam rekao. Jedno je veliki Partizan, istorija i tradicija, drugo Partizan u kojem se danas nalazi - rekao je Terzić.

Govorio je jedan od čelnika Crvene zvezde i o pričama o nameštenim utakmicama u domaćem šampionatu.

Foto: Starsportphoto

 

 

- To su gluposti. Ja sam igrao i osamdesetih godina stare Jugoslavije, ja vam kažem da se danas igra mnogo, mnogo poštenije i ispravnije nego u Titovoj Jugoslaviji. Svedoci smo da je 86-87. godine od devet utakmica sedam bilo namešteno. Svi smo svedoci toga. I to je bilo 1986. godine u vreme komunističke Jugoslavije. Ja vam kažem da je danas mnogo, mnogo korektnije, čistije, regularnije nego ikada. I generalno se igra regularan fudbal, niko nikog ne pušta. I to su samo priče, tračevi, nego su ovi portali, mnoštvo portala, društvenih mreža, prave zbrku i klikove i šire dezinformacije itd. Ne danas, generalno poslednjih pet, deset godina, igra se mnogo, mnogo regularnije nego pre 30, 40 godina- smatra Terzić.

Nije zaboravio Terzić ni da spomene jedan problem sa kojim se suočava njegov klub.

- Najvažniji izvor prihoda koji Crvena zvezda nema u odnosu na sve ostale klubove u Evropi jesu TV prava. To je stvarno potcenjeno. U proseku na evropskom nivou 42% u strukturi prihoda svih klubova dolazi od TV prava. Mi smo godinama bili ispod 1%. Znači, dokle god Crvena zvezda ne bude na pravi način tržišno plaćena, koliko vrede TV prava Zvezde, mi ćemo imati problem. Utakmice Crvene zvezde u našoj ligi su gledanije nego utakmice Premijer lige. A nismo tako plaćeni", zaključio je Terzić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija