• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2023

21:57

Zvezda slomila žilave Pazarce na rođendanu "Marakane"! (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda slomila žilave Pazarce na rođendanu "Marakane"! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Peti trijumf aktuelnog šampiona u spektakularnoj atmosferi na najvećem srpskom stadionu

Fudbaleri Crvene zvezde večeras su na svom stadionu savladali Novi Pazar sa 2:1 (1:0) u utakmici 6. kola Superlige Srbije. Meč je odigran u spektakularnoj atmosferi na "Marakani", gde je oko 25.000 navijača obeležilo 60. rođendan najvećeg srpskog stadiona.

Foto: Starsportphoto

 

 

Ipak, nije na terenu sve bilo tako sjajno za Crvenu zvezdu. Do pobede je došla golovima Aleksandra Dragovića u 8. minutu i Gelora Kange iz penala u 80, ali je u finišu meč mogao da bude vrlo dramatičan, pošto je Novi Pazar preko Saše Jovanovića stigao do 2:1 u 81. minutu. Bio je to fantastičan pogodak ofanzivca gostiju, koji do kraja, ipak, nisu imali snage da šokiraju Zvezdu.

Foto: Starsportphoto

 

 

Crveno-beli definitivno ne igraju kao pre nekoliko nedelja, kada su redom mleli sve protivnike sa mnogo golova razlike. Očigledno je utakmica prošlog kola protiv Voždovca ostavila traga na izabranicima Baraka Bahara. Podsetimo, šampion je poražen na krovu tržnog centra "Stadion" sa 3:2, a ni večeras nije delovao kao tim koji je jednoj Fiorentini dao pet golova.

 

 

 

Novi Pazar je pred kraj meča preko Mitra Ergelaša imao čak priliku da izjednači i potpuno šokira Beograđane, koji će tokom predstojeće pauze za mečeve reprezentacija morati debelo da porade na nekim stvarima, kako bi spremni dočekali Ligu šampiona. Beograđani će do ponedeljka najverovatnije dobiti još tri pojačanja, što bi trebalo da dodatno unapredi njihovu igru u nastavku sezone.

Foto: Starsportphoto

 

 

Zvezda je do prednosti došla preko Aleksandra Dragovića u 8. minutu, kada je iskoristio kiks odbrane Pazaraca i nakon prekida zakucao loptu u mrežu.

Jeste Zvezda tokom meča dominirala, imala loptu više u nogama, ali izostao je završni pas i što je još važnije, završni šut. Mnogo šansi su propustili crveno-beli, a u nekoliko navrata igrači su bili vrlo sebični, što je još jedna boljka na kojoj će izraelski stručnjak morati da poradi.

Stativu je u prvom poluvremenu pogodio Vladimir Lučić, Bukari je imao nekoliko prilika, a pogotovo on je odstupao od ostatka tima, pošto u izglednim situacijama nije želeo da proigra saigrače, već je sam završavao akcije - neuspešno. Sa druge strane, Kraso i Olajinka, koji su odlično otvorili sezonu, nisu bili ubojiti kao u nekim drugim mečevima. Neke prilike koje su ranije rutinski realizovali, ovog puta nisu.

 

 

Zvezda je pred kraj meča došla i do drugog gola preko Kange nakon nesmotrene reakcije Abdulaja Sisea, ali samo minut kasnije Jovanović je pogodio za 2:1. Ispostaviće se da je to bio i konačan rezultat vrlo zanimljive utakmice, iako je dobro popunjena "Marakana" strepela da bi moglo da dođe do senzacije i izjednačenja gostiju. Kao, na primer, na 50. rođendanu "Marakane", kada je Donji Srem 2013. godine isto imao dva gola zaostatka, a na kraju došao do senzacionalnog boda.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!
Društvo

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da se početkom avgusta očekuje otvaranje novog kineskog tržnog centra "Evroazija" na Novom Beogradu. On je naglasio da je ovaj objekat građen apsolutno po svim standardima bezbednost, što je posebno važno ako znamo šta se dešavalo nekoliko puta u kineskim radnjama, jer su oni koristili objekte koji su stari i koji nisu ni bili namenjeni za takvu vrstu prodaje. "Sada imamo ono što zaista je važno, da budu svi bezbedni i kupci i prodavci, ali i da kupci imaju komfor kupovine. Naravno tu će biti i restorana i sve ono što imaju tržni centri", rekao je Vesić.

26.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija