• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.09.2023

17:22

Iznenađenje na Brdu! Zvezda izgubila u derbiju od Čukaričkog!  (VIDEO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Iznenađenje na Brdu! Zvezda izgubila u derbiju od Čukaričkog! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su Crvenu zvezdu 2:1 i napravili veliko iznenađenje u derbiju 7. kola Superlige Srbije.

Ovo je bila prva pobeda "brđana" nad crveno-belima posle četiri godine.

Tim Igora Matića "šokirao" je crveno-bele, pobedio ih prvi put posle četiri godine, naneo drugi poraz u poslednja tri meča i zabrinuo trenera Baraka Bahara pred gostovanje Mančester Sitiju.

Ujedno, Čukarički sa "vetrom u leđa" ide na gostovanje Ferencvarošu na startu grupne faze Lige konferencija.

Domaćin je poveo golom Marka Docića u 23. minutu iz penala izjednačio je Žan-Filip Kraso u 47, takođe sa bele tačke, a trijumf je doneo Sandej Adetundži spektakularnim pogotkom u 75. minutu.

 

ČUKARIČKI - CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:0)

Stadion: Čukaričkog Sudija: Miloš Milanović Strelac: Docić 24, Adetunđi 75. - Kraso 47 Žuti kartoni: Vranješ, Stevanović, Tošić, Subotić - Spajić, Ivanić, Bukari, Katai, Mijailović.

ČUKARIČKI: Samurović - Stevanović, Vranješ, Subotić, Tošić - Sisoko, Docić, Miladinović (od 62. Stanković) - Nikčević, Adetunđi, Ivanović

Trener: Igor Matić

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Spajić (od 46. Kraso), Dragović, Rodić - Nedeljković (od 46. Bukari), Kangva (od 46. Hvang), Stamenić (od 78. Katai), Ivanić, Olanjinka - Ndiaje (od 70. Mijailović), Lučić.

Trener: Barak Bahar

 

 

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

90+11. minut - Kraj na Banovom Brdu. Pobeda Čukaričkog 2:1 protiv Crvene zvezde posle četiri godine. 

90+ 9. minut - Kakva šansa za Čukarički! Cvetković šutira, Glazer brani.

90+ 3. minut - Napada Zvezda, Čukarički odoleva. Šansu za izjednačenje propustio je Lučić. Šutirao je preko gola.

90. minut - Utakmica će se igrati još devet minuta!

87. minut - Novi problemi za Zvezdu. Rezervista Kovač, koji je tek nekoliko minuta proveo na terenu, iskosa iz kaznenog prostora je šutirao, lopta je otišla preko gola. 

78. minut - Vrag je odneo šalu, u igru prvi put ove sezone ulazi Aleksandar Katai. Zvezdin Magiko menja Stamenića. 

75. minut - Kakva golčina Adetunđija! Čukarički ponovo vodi protiv Zvezde - 2:1! Izgubio je Bukari loptu na sredini, ona je došla do Adetunđija koji je prevario Stamenića i udarcempod prečku sponovo matirao Glazera! 

69. minut - Zvezda je uvođenjem Mijailovića osigurala zadnji blok, dok igrači napred i dalje pokušavaju da stvore izglednu šansu. 

62. minut - Najviše pažnje sad privlači sudija Milanović, pošto svi žele nešto od njega. Preispituju mu i jedni i drugi odluke.

57. minut - Napadač Crvene zvezde Lučić pao je u kaznenom prostoru Čukaričkog i smatrao je da je jedanaesterac. Nakon konsultacije sa ostalim sudijama, procena Milanovića bila je da se igra nastavi. 

Foto: Starsportphoto©

 

51. minut - Uzbudljiv početak drugog poluvremena. Imao je Čukarički već dve dobre šanse, neće se olako predati. Ipak, Zvezda sad bolja nego u prvom poluvremenu. 

47. minut - Usledila je ludnica, jer su svi iz Čukaričkog smatrali da je sudija Milanović doneo pogrešnu odluku, kada je rekao da je Tošić povukao Ndijaea. Trener Brđana Igor Matić dobio je crveni karton i isključen zbog prigovora. 

46. minut - Ndijae je pao, a sudija je pokazao na belu tačku. Kraso je bio pecizan i doneo Zvezdi izjednačenje - 1:1.

PRVO POLUVREME

45+4: KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Čukarički vodi od 24. minuta golom Marka Docića iz jedanaesterca. Minut ranije, štoper crveno-belih Uroš Spajić sapleo je Adetunđija na ivici peterca i dosuđen je penal za domaćina. Uzalud je Crvena zvezda imala posed na svojoj strani, osim toga slabo šta je uspevala da uradi. Čukarički se dobro branio i napadao iz polukontri. Čeka nas uzbudljivo drugo poluvreme. 

Foto: Starsportphoto©

 

45. minut - Zbog bakljade koja je bila u nekom trenutku, igraće se još četiri minuta. 

42. minut - Čukarički odoleva i nekoliko trenutaka ga deli od toga da na odmor ode sa prednošću. Zvezda bez organizovanog napada. 

37. minut - Zagreva se Hvang, moraće Bahar da reaguje, jer ovaj sastav očigledno nije sposoban da se izbori sa Čukaričkim. 

33. minut - Šut Ivanića sa 30 metara, ali je Samurović odbranio. 

32. minut - Reakcija Crvene zvezde nije onako kako se očekivalo. Imao je novajlija Ndijae odličnu šansu, ali se spetljao sa loptom. Rezultat ostaje nepromenjen. 

24. minut - Vodi Čukarički 1:0 golom Marka Docića sa bele tačke. 

 

 

22. minut - Jedanaesterac za Čukarički. Uroš Spajić je oborio Adetunđija na ivici peterca.

17. minut - Još je rano, ali kao da je usledio mirniji period igre. Bez konkretnih šansi u proteklih nekoliko minuta na obe strane. Čukarički za sada odlično odoleva Zvezdi. Uprkos posedu, izabranici Baraka Bahara nisu izborili nijednu ozbiljnu šansu, dok je Čukarički bio u prilici i iz konre i preko Đorđa Jovanovića. 

11. minut - Čukarički ima prvi korner. Docić je ubacio loptu na drugu stativu, ali je otišla van terena. 

Foto: Starsportphoto©

 

7. minut - Prvi korner za Crvenu zvezdu, ali ništa od ove prilike. Čukarički je posle toga imao napad, prvi put zapretio, ali je lopta prošla pored gola. 

4. minut - Odlično je popunjena tribina na kojoj su Zvezdini navijači. Crveno-beli napadaju konstantno, a sa tribine se čuje: "Daj gol". 

Foto: Informer

 

1. minut - Utakmica je počela.

 

Foto: Starsportphoto

 
UŽIVO: 

17.53 - U slučaju pobede na Brdu, Crvena zvezda će izboriti prvo mesto na tabeli Superlige. 

 

Standings provided by Sofascore

 

17.45 - Nakon ove utakmice, oba rivala okrenuće se obavezama u Evropi. Fudbaleri Crvene zvezde već u ponedeljak otputovaće u Mančester, gde će dan kasnije sa Sitijem odmeriti snage u meču 1. kola Lige šampiona. Kad je reč o Čukaričkom, on ćže gostovati Ferencvarošu u četvrtak u meču 1. kola Lige konferencija. Inače, klub iz Budimpešte sa klupe predvodi bivši Zvezdin strateg Dejan Stanković. 

17.37 - Trener Čukaričkog Igor Matić imao je samo reči hvale za Crvenu zvezdu: "Zvezda je najbolji klub u Srbiji, dominantna je poslednjih nekoliko godina. Favorit je, ali i mi imamo ambicije da damo ono što možemo. Imamo kvalitet, veru u sebe i stav. Posle meča ćemo da vidimo ko je pobednik. Zvezda je favorit protiv svih ekipa u ligi, dovela je igrača od pet miliona evra. Ima ogroman budžet. Na terenu ipak igra 11 na 11".

Foto: Starsportphoto

 

17.28 - Poslednji put Čukarički je slavio protiv Crvene zvezde u aprilu 2019. godine, kada je srpski šampion već bio rešio pitanje osvajača titule. Posle toga, sastali su se još 11 puta i svaki put je Zvezda pobedila. 

17.25 - U startnoj postavi je Šerif Ndijae, napadač koji je juče predstavljen na "Marakani". On je u premijernom obraćanju svakako rekao da je već spreman i da se nada da će igrati već protiv Čukaričkog. 

17.15 - Crvena zvezda je zamolila sve svoje navijače da na Banovo Brdo dođu i sat vremena ranije, jer su sve karte rasprodate i očekuje se prava fešta. 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija